LA LIGA

Βαγιαδολίδ - Μπαρτσελόνα 0-1: Μέσι και Βιδάλ την έφεραν στο -1 από την Ρεάλ

Barcelona's Arturo Vidal, left, celebrates with his teammate Lionel Messi after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Valladolid and FC Barcelona at the Jose Zorrilla stadium in Valladolid, Spain, Saturday, July 11, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Arturo Vidal, left, celebrates with his teammate Lionel Messi after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Valladolid and FC Barcelona at the Jose Zorrilla stadium in Valladolid, Spain, Saturday, July 11, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Χάρη σε γκολ του Βιδάλ από την 20η φετινή ασίστ του Μέσι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Βαγιαδολίδ και εξακολουθεί να καταδιώκει την πρωτοπόρο Ρεάλ στη μάχη για την κορυφή (VIDEOS).

Η Βαγιαδολίδ τη δυσκόλεψε (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) όμως η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το "Θορίγιο" επικρατώντας 1-0 για την 36η αγωνιστική και έμεινε έτσι ζωντανή στη μάχη του τίτλου, μειώνοντας στον έναν πόντο τη διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης (έχοντας ματς παραπάνω).

Το χρυσό γκολ για τους παίκτες του Κίκε Σετιέν σημειώθηκε στο 15' από τον υπερπολύτιμο τη φετινή σεζόν για τους μπλαουγκράνα, Βιδάλ, μετά από ασίστ του Μέσι, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να έχει πλέον συμμετοχή (είτε με γκολ είτε με ασίστ) στα 24 από τα τελευταία 31 γκολ της ομάδας του στην La Liga.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης είχε η Μπαρτσελόνα στο πρώτο 45λεπτο στο "Χοσέ Θορίγιο", με την Βαγιαδολίδ να μην απειλεί ούτε μία φορά τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν σε αυτό το διάστημα. Οι μπλαουγκράνα μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν μόλις στο 5' την πρώτη καλή τους ευκαιρία με τον Πουτζ, για να έρθει το γκολ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα μέσα από ομαδική προσπάθεια.

Ο Μέσι πέρασε κάθετη πάσα στον Βιδάλ και ο Χιλιανός μέσος εκτέλεσε τον Μασίπ με δεξί διαγώνιο σουτ (1-0), με τον Pulga να γίνεται αφενός ο πρώτος παίκτης που έφτασε τις 20 ασίστ σε μία σεζόν στην La Liga μετά από τον Τσάβι που είχε ίδιο αριθμό τη σεζόν 2008-09 και αφετέρου ο δεύτερος παίκτης στον 21ο αιώνα με τουλάχιστον 20 γκολ και 20 ασίστ σε μία σεζόν σε κάποιο απο τα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετά τον Τιερί Ανρί (24 γκολ και 20 ασίστ με την Άρσεναλ τη σεζόν 2002-03).

Στο 19' ο Γκριεζμάν έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του όταν δεν μπόρεσε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία και στο 24' ο Σεμέδο είχε νέα καλή στιγμή για τους Καταλανούς, με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να προσπαθούν να απειλήσουν στο 37' αλλά τον Κίκε Πέρεθ να μην καταφέρνει να κάνει το σουτ όπως θα το ήθελε, απέναντι στον Τερ Στέγκεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κατάσταση άλλαξε αισθητά, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται βελτιωμένοι με τις αλλαγές που έγιναν και να απειλούν σοβαρά στο 58' με τον Πέρεθ αλλά και στο 60' με τον Ουνάλ, σε μία φάση που ο Τερ Στέγκεν χρειάστηκε να δείξει τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του με εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Στο τελευταίο ημίωρο η Μπαρτσελόνα δεν είχε κάποια μεγάλη φάση (οι παίκτες της είχαν πολλά νεύρα με τον διαιτητή Λαόθ, ζητώντας δύο πέναλτι σε μαρκαρίσματα που δέχτηκαν στην αντίπαλη περιοχή οι Σουάρες και Πικέ), με την Βαγιαδολίδ από την πλευρά της να πατάει συχνά την μπλαουγκράνα περιοχή αλλά να μη βρίσκει το πολυπόθητο γκολ.

Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε για τους μπλανκιβιολέτας στις καθυστερήσεις όταν το σουτ του Σάντρο αποκρούστηκε από τον Τερ Στέγκεν, με το 1-0 να συνιστά την τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα για την "Μπάρτσα" και να την κρατάει ζωντανή στο κόλπο του πρωταθλήματος ενόψει της εκτός έδρας δοκιμασίας της πρωτοπόρου Ρεάλ στην Γρανάδα το βράδυ της Δευτέρας.

Barcelona's Arturo Vidal, second right, celebrates with teammates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Valladolid and FC Barcelona at the Jose Zorrilla stadium in Valladolid, Spain, Saturday, July 11, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Arturo Vidal, second right, celebrates with teammates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Valladolid and FC Barcelona at the Jose Zorrilla stadium in Valladolid, Spain, Saturday, July 11, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μασίπ, Μογιάνο, Ολίβας, Σάντσεθ, Ραούλ Γκαρθία (25' Νάτσο), Χοακίν (46' Ερβίας), Σαν Εμετέριο, Αλκαράθ (46' Ουνάλ), Πέρεθ, Πλάνο (80' Ρούμπιο), Γκουαρδιόλα (61' Σάντρο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ (57' Αραούχο), Άλμπα, Μπουσκέτς (74' Φίρπο), Σέρτζι Ρομπέρτο, Βιδάλ, Μέσι, Πουτζ (57' Ράκιτιτς), Γκριεζμάν (46' Σουάρες)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 11 Ιουλίου

Οσασούνα - Θέλτα 2-1 (23' Γκαγέγο, 90+1' Αρνάιθ / 10' Μίνα)

Βαγιαδολίδ - Μπαρτσελόνα 0-1 (15' Βιδάλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπέτις (23:00)

Κυριακή 12 Ιουλίου

Εσπανιόλ - Έιμπαρ (15:00)

Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)

Λεγκανές - Βαλένθια (20:30)

Σεβίλλη - Μαγιόρκα (23:00)

Δευτέρα 13 Ιουλίου

Αλαβές - Χετάφε (20:30)

Βιγιαρεάλ - Σοθιεδάδ

Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 80

2. Μπαρτσελόνα 79

3. Ατλέτικο 63

4. Σεβίλλη 63

.................................

5. Βιγιαρεάλ 57

6. Χετάφε 53

.................................

7. Σοθιεδάδ 51

.................................

8. Βαλένθια 50

9. Γρανάδα 50

10. Μπιλμπάο 48

11. Οσασούνα 48

12. Λεβάντε 43

13. Μπέτις 41

14. Βαγιαδολίδ 39

15. Έιμπαρ 36

16. Θέλτα 36

17. Αλαβές 35

.................................

18. Μαγιόρκα 32

19. Λεγκανές 29

20. Εσπανιόλ 24

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 22

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ) 18

Ζεράρ Μορένο (Βιγιαρεάλ) 16

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα) 15

Ιάγο Άσπας (Θέλτα) 13

Ραούλ Γκαρθία (Μπιλμπάο) 13

Λούκας Οκάμπος (Σεβίλλη) 13

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ