LA LIGA

Τρεις αήττητες ομάδες στη La Liga την 11η αγωνιστική έπειτα από 21 χρόνια

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÐÁÍÇÃÕÑÉÊÏ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÐÁÍÇÃÕÑÉÊÏ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχουν ηττηθεί στις 11 πρώτες αγωνιστικές, κάτι που έχει να συμβεί 21 χρόνια. Ποιες οι προηγούμενες ομάδες που κατείχαν αυτό το ρεκόρ.

Έπειτα από 11 αγωνιστικές στη La Liga τρεις ομάδες παραμένουν αήττητες, η Μπαρτσελόνα, η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα με 10 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ ακολουθεί η Βαλένθια με 8 νίκες και 3 ισοπαλίες και η Ατλέτικο Μαδρίτης με 6 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, που τρεις ομάδες καταφέρνουν να διατηρήσουν το αήττητο τους, ύστερα από 11 αγωνιστικές. Προηγήθηκαν οι σεζόν 1982-83 και 1996-97.

Τη σεζόν 1982-83, όταν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σπόρτινγκ Χιχόν κατάφεραν να φτάσουν στην 11η αγωνιστική χωρίς να ηττηθούν.

Οι ''μερένγκες'' ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς, ενώ ακολουθούσαν Σοσιεδάδ και Χιχόν με 15 και 14 βαθμούς αντίστοιχα. Το αήττητο των τριών ομάδων χάλασε, μετά την ήττα της ομάδας από το Σαν Σεμπαστιάν την αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Το 1996-97, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ντεπορτίβο επανέλαβαν το συγκεκριμένο ρεκόρ με 11 αήττητα παιχνίδια. Οι Καταλανοί κατείχαν την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα με 27 βαθμούς, 2 παραπάνω από Ρεάλ και Λα Κορούνια. Η πρώτη ομάδα που ηττήθηκε ήταν η Μπαρτσελόνα, αφήνοντας τις άλλες δύο να υπερασπίζονται το δικό τους αήττητο.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ