ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το "βραβείο Λιονέλ Μέσι" είναι μακράν η ιδέα της χρονιάς!

Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Μετά από τόσους ομαδικούς και ατομικούς τίτλους που έχει πάρει στην καριέρα του, είναι πολύ πιθανό ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, να δει το όνομά του να γίνεται... βραβείο!

Έχοντας κατακτήσει ήδη πέντε Χρυσές Μπάλες και όντας ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος με 390 γκολ (όλα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα), ο Λιονέλ Μέσι είναι σύμφωνα με τον Χαβιέρ Τέμπας ο καλύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, και για αυτό πρέπει να επιβραβευτεί με μοναδικό τρόπο.

Ποιος είναι αυτός; Ο πρόεδρος της La Liga εξετάζει σοβαρά την περίπτωση να δοθεί το όνομα του 31χρονου Αργεντινού επιθετικού στο βραβείο για τον καλύτερο παίκτη κάθε σεζόν στην Ισπανία, με το συγκεκριμένο βραβείο να έχει σταματήσει να απονέμεται από το 2016 και μετά.

Η εφημερίδα "Marca" έχει εμπνευστεί από τους Τέλμο Θάρα, Ραφαέλ "Πιτσίνι" Μορένο και Ρικάρντο Θαμόρα για να δώσει τα δικά της βραβεία και για τον Τέμπας, κάτι αντίστοιχο μπορεί να το κάνει και η ισπανική Λίγκα χρησιμοποιώντας το όνομα του Μέσι.

"Μου αρέσει αυτή η ιδέα και θα πρέπει να το σκεφτούμε. Νομίζω πως ο Μέσι είναι ήδη ο καλύτερος στην ποδοσφαιρική ιστορία. Κάποιοι μιλούν για τον Νεϊμάρ αλλά είναι ήδη 26 ετών και απ' όσο θυμάμαι ο Μέσι άρχισε να παίζει έφηβος στην Μπαρτσελόνα και μας εκπλήσσει κάθε χρόνο, καθώς δείχνει πως δεν έχει όρια και παίζει σε μάξιμουμ επίπεδο.

Είναι ο καλύτερος και νομίζω ότι είναι σπουδαία ιδέα να δημιουργήσουμε ένα τρόπαιο για τον καλύτερο παίκτη κάθε σεζόν δίνοντας σε αυτό το βραβείο του όνομα του Μέσι...", τόνισε μεταξύ άλλων στο Omnisport ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής λίγκας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ