LA LIGA

Θέλτα - Ρεάλ 1-3: Επίδειξη δύναμης από τους μερένγκες

Real Madrid's Karim Benzema, centre, celebrates after scoring the opening goal during La Liga soccer match between Celta and Real Madrid at the Balaídos Stadium in Vigo, Spain, Saturday, Aug. 17, 2019. (AP Photo/Luis Vieira)
Real Madrid's Karim Benzema, centre, celebrates after scoring the opening goal during La Liga soccer match between Celta and Real Madrid at the Balaídos Stadium in Vigo, Spain, Saturday, Aug. 17, 2019. (AP Photo/Luis Vieira) AP

Η Ρεάλ νίκησε με 3-1 τη Θέλτα στο Βίγκο και ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Μπενζεμά, Κρόος και Βάθκεθ τα γκολ των μερένγκες, ο 18χρονος Λοσάδα μείωσε στο ντεμπούτο του. Αποβλήθηκε ο Μόντριτς στο 56', βασικός ο εξαιρετικός Μπέιλ. (VIDEOS)

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα, η οποία δεν την έπαθε όπως η Μπαρτσελόνα που γνώρισε την ήττα (από την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο την Παρασκευή) στην πρεμιέρα της στην ισπανική Liga.

Τι κι αν έλειπε ο νέος της σταρ, Εντέν Αζάρ; Ο Ζινεντίν Ζιντάν προτίμησε να πορευθεί με τους... παλιούς. Έδωσε φανέλα βασικού στον Γκάρεθ Μπέιλ, τον οποίον μέχρι τέλος Ιουλίου δεν υπολόγιζε. Ο Ουαλός βρισκόταν ένα βήμα από την Κίνα, τελικά για οικογενειακούς λόγους έμεινε στη Μαδρίτη και προς έκπληξη όλων βρέθηκε στο αρχικό σχήμα.

Μάλιστα ο Μπέιλ ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο γκολ της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας, δίνοντας την ασίστ. Ο 30χρονος βγήκε από αριστερά, έκανε το παράλληλο γύρισμα, οι Μπενζεμά και Βινίσιους πήγαν μαζί για την μπάλα και τελικά ο Γάλλος την έσπρωξε στην κενή εστία κι άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη σεζόν μετά το 2013/14 και το 2014/15 που ο Γάλλος πετυχαίνει το πρώτο γκολ της Ρεάλ στο πρωτάθλημα.

Κι όμως η Ρεάλ έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Μόντριτς, ο οποίος γλίτωσε την κίτρινη σε μία-δύο περιπτώσεις, πάτησε τον Σουάρεθ σε φάση που δεν εγκυμονούσε κίνδυνο. Ο Εστράδα δεν έδειξε τίποτα, συμβουλεύτηκε το VAR και ορθώς τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη. Είναι ο τέταρτος παίκτης στην Primera που αποβάλλεται μετά τη χρήση της τεχνολογίας μετά τους Αμπντουλαγέ Μπα (τον αμυντικό τη Ράγιο που ενδιαφέρει την ΑΕΚ), Λανγκλέ (Μπαρτσελόνα) και Ντε Μπλάσις (πρώην Αστέρα και νυν Έιμπαρ). Η δεύτερη μόλις αποβολή στην καριέρα του Κροάτη, μετά το 2014 και το ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Ακόμη και με παίκτη λιγότερο η Ρεάλ βρήκε τον τρόπο. Διεύρυνε το προβάδισμά της στο 61ο λεπτό με την τρομερή γκολάρα του Κρόος. Ο Γερμανός υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής κι ελαφρώς αριστερά, δοκίμασε το σουτ με το δεξί και με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού έκανε το 0-2. Αυτό είναι το 14ο γκολ σε 234 ματς με τη Ρεάλ, το τελευταίο του ήταν στις 7 Νοέμβρη κόντρα στην Πλζεν. Τα 5 από τα 14 αυτά γκολ τα έχει πετύχει κόντρα στη Θέλτα, τα 3 από τα 5 στο Μπαλαΐδος.

Το 0-3 ήλθε στο 80ό λεπτό από τον Λούκας Βάθκεθ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή. Μπενζεμά, Μαρσέλο, Ίσκο και Καζεμίρο έκρυψαν την μπάλα, αυτή πήγε δεξιά στον Βάθκεθ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Μπλάνκο. Πέτυχε έτσι το 22ο γκολ του σε 184 ματς.

Ο 18χρονος Λοσάδα, ο οποίος κι αυτός ήλθε από τον πάγκο, σκόραρε στο ντεμπούτο του στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, όταν με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Κουρτουά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έγινε ο 7ος πιο νεαρός ηλικιακά παίκτης που σκοράρει κόντρα στη Ρεάλ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 16 Αυγούστου

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 1-0 (89' Αντούριθ)

Σάββατο 17 Αυγούστου

Θέλτα - Ρεάλ 1-3 (90+1' Λοσάδα / 12' Μπενζεμά, 61' Κρόος, 80' Βάθκεθ)

Βαλένθια - Σοθιεδάδ (20:00)

Μαγιόρκα - Έιμπαρ (21:00)

Λεγανές - Οσασούνα (22:00)

Βιγιαρεάλ - Γρανάδα (22:00)

Κυριακή 18 Αυγούστου

Αλαβές - Λεβάντε (18:00)

Εσπανιόλ - Σεβίλλη (20:00)

Μπέτις - Σοθιεδάδ (22:00)

Ατλέτικο - Χετάφε (23:00)

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ