LA LIGA

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 2-2: Οδυνηρή γκέλα για τους μπλαουγκράνα

Barcelona's Lionel Messi, center, kicks the ball during a Spanish La Liga soccer match between RC Celta and Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Saturday, June 27, 2020. (AP Photo/Lalo Villar)
Barcelona's Lionel Messi, center, kicks the ball during a Spanish La Liga soccer match between RC Celta and Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Saturday, June 27, 2020. (AP Photo/Lalo Villar) AP PHOTO/LALO VILLAR

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές στο "Μπαλαΐδος" με τον Σουάρες από ασίστ του Μέσι αλλά έμεινε στο 2-2 με την Θέλτα και έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου (VIDEOS).

Το "Μπαλαΐδος" ήταν αφιλόξενη έδρα για την Μπαρτσελόνα στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις της εκεί για το πρωτάθλημα (3 νίκες η Θέλτα και 1 ισοπαλία) και το απόγευμα του Σαββάτου αποδείχτηκε πως η παράδοση δεν ήταν κάτι που μπορούσαν να ξεπεράσουν τόσο εύκολα οι μπλαουγκράνα.

Αν και προηγήθηκαν δύο φορές οι παίκτες του Κίκε Σετιέν με τα γκολ του Λουίς Σουάρες από ισάριθμες ασίστ του Λιονέλ Μέσι, οι Γαλιθιάνοι του Όσκαρ Γκαρθία απάντησαν δις με τους Σμόλοφ και Άσπας, με τον τελευταίο να πληγώνει την Μπαρτσελόνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 88' και να της στερεί δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει με την Ρεάλ για τον τίτλο στην La Liga.

Celta Vigo's Iago Aspas, left, celebrates after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between RC Celta and Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Saturday, June 27, 2020. (AP Photo/Lalo Villar)
Celta Vigo's Iago Aspas, left, celebrates after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between RC Celta and Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Saturday, June 27, 2020. (AP Photo/Lalo Villar) AP PHOTO/LALO VILLAR

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας το εκπληκτικό 78% στην κατοχή της μπάλας και 10 τελικές προσπάθειες, με την υπεροχή της αυτή έναντι της Θέλτα να εξαργυρώνεται στη φάση του 20'. Σε εκείνο το λεπτό ο Μέσι χτύπησε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, καθώς ενώ όλοι περίμεναν απευθείας εκτέλεση τροφοδότησε τον Σουάρες στο ύψος της μικρής περιοχής που με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Στο πρώτο 45λεπτο, οι μπλαουγκράνα είχαν επίσης δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες: στο 6' ο Πικέ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μέσι ενώ στο 40' ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το φαλτσαριστό πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ.

Από την πλευρά της, η Θέλτα περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο, παρόλα αυτά θα μπορούσε να βρει και εκείνη γκολ, με τη φάση διαρκείας στο 24'. Πρώτα ο Μέντεθ βγήκε τετ α τετ με τον Τερ Στέγκεν και έκανε το πλασέ, με τον Γερμανό να βρίσκει τη μπάλα και αυτή να σταματάει στο αριστερό δοκάρι και κατόπιν απέκρουσε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Άσπας.

Η πρώτη ψυχρολουσία για την "Μπάρσα" στο ματς ήρθε στο 50', όταν μετά από λάθος του Ράκιτις στο χώρο του κέντρου ο Άσπας τροφοδότησε τον Γιοκούσλου που έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Σμόλοφ με πλασέ έκανε το 1-1 σε ανυπεράσπιστη εστία.

Μάλιστα το τέρμα αυτό ήταν το πρώτο που δέχτηκαν οι μπλαουγκράνα μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, καθώς είχαν κρατήσει απαραβίαστη την εστία τους στους αγώνες με Μαγιόρκα (4-0 εκτός έδρας), Λεγκανές (2-0 εντός), Σεβίλλη (0-0 εκτός) και Μπιλμπάο (1-0 εντός).

Στο 67' η Μπαρτσελόνα πήρε εκ νέου το προβάδισμα χάρη στους δύο κορυφαίους παίκτες της πάνω στο χορτάρι στο "Μπαλαΐδος", τους Μέσι και Σουάρες. Ο Αργεντινός έστρωσε στον Ουρουγουγανό μέσα στην περιοχή και εκείνος γύρισε εκπληκτικά το σώμα του και έκανε άμεσα το πλασέ με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μπλάνκο (1-2).

Το γκολ αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να πάρει το τρίποντο η ομάδα του Σετιέν, καθώς έπαιξε με τη φωτιά προσπαθώντας περισσότερο να υπερασπιστεί το προβάδισμά της παρά να κοιτάξει για το 3-1 και τιμωρήθηκε. Στο 80' ο Τερ Στέγκεν την έσωσε, όταν έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε το πλασέ του Νολίτο, όμως στο 88' έμεινε στήλη άλατος στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άσπας που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του (2-2).

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Καταλανοί όχι μόνο δεν κατάφεραν να κάνουν ευκαιρία αλλά γλίτωσαν και από την ανατροπή, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει το πλασέ του Νολίτο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, για να μείνει το 2-2 και την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει πλέον την ευκαιρία για το +2 αν πάρει τη νίκη στην έδρα της Εσπανιόλ το βράδυ της Κυριακής.

ΘΕΛΤΑ: Μπλάνκο, Αϊντού, Σάενθ, Αραούχο (73' Μουρίγιο), Βάθκεθ, Μέντεθ (60' Μπράνταριτς), Γιοκουσλού (60' Ραφίνια), Σουάρεθ, Γκονθάλεθ (81' Μίνα), Άσπας, Σμόλοφ (60' Νολίτο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα (81' Φίρπο), Βιδάλ, Ράκιτιτς, Πουίγκ (86' Αρτούρ), Μέσι, Σουάρες (81' Γκριεζμάν), Φάτι (69' Μπρέθγουεϊτ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

26 Ιουνίου

Σεβίλλη - Βαγιαδολίδ 1-1 (83' πεν. Οκάμπος / 25' Κίκο)

27 Ιουνίου

Μπιλμπάο - Μαγιόρκα 3-1 (16' πεν. Ραούλ Γκαρθία, 24' Σάντσετ, 90' Βιγιαλίμπρε / 70' πεν. Μπούντιμιρ)

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 2-2 (50' Σμόλοφ, 88' Άσπας/ 20' 67' Σουάρες)

Οσασούνα - Λεγκανές (20:30)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλαβές (23:00)

28 Ιουνίου

Λεβάντε - Μπέτις (15:00)

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια (18:00)

Γρανάδα - Έιμπαρ (20:30)

Εσπανιόλ - Ρεάλ (23:00)

29 Ιουνίου

Χετάφε - Σοθιεδάδ (23:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 69

2. Ρεάλ 68

3. Ατλέτικο 55

4. Σεβίλλη 54

.................................

5. Χετάφε 49

6. Βιγιαρεάλ 48

.................................

7. Σοθιεδάδ 47

.................................

8. Βαλένθια 46

9. Μπιλμπάο 45

10. Γρανάδα 43

11. Οσασούνα 38

12. Λεβάντε 38

13. Μπέτις 37

14. Βαγιαδολίδ 35

15. Αλαβές 35

16. Θέλτα 34

17. Έιμπαρ 32

.................................

18. Μαγιόρκα 26

19. Λεγκανές 25

20. Εσπανιόλ 24

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σεβίλλη - Βαγιαδολίδ 1-1: Ο Οκάμπος έσωσε τους γηπεδούχους

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ