LA LIGA

Συμπατριώτης του Αραούχο ο νέος τεχνικός της Λας Πάλμας

Coach Jorge Almiron of Argentina's Lanus gives instructions to his players during a first leg Copa Libertadores final soccer match against Brazil's Gremio, in Porto Alegre, Brazil, Wednesday, Nov. 22, 2017. (AP Photo/Wesley Santos)
Coach Jorge Almiron of Argentina's Lanus gives instructions to his players during a first leg Copa Libertadores final soccer match against Brazil's Gremio, in Porto Alegre, Brazil, Wednesday, Nov. 22, 2017. (AP Photo/Wesley Santos) AP

Ο Αργεντινός προπονητής, Χόρχε Αλμιρόν, ο οποίος οδήγησε τη Λανούς στον τελικό του Copa Libertadores αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Λας Πάλμας.

Τη Δευτέρα (4/12) ήταν το τελευταίο του ματς στον πάγκο της Λανούς. Άλλωστε, είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή (1/12) την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της "γκρανάτε". Αφού αποχαιρέτησε το κοινό του "Estadio Néstor Díaz Pérez" στη "λευκή" ισοπαλία με τη Βέλες, ετοίμασε βαλίτσες για Ισπανία.

Μένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί η πρόσληψή του Χόρχε Αλμιρόν στην τεχνική ηγεσία της Λας Πάλμας. Ο 46χρονος Αργεντινός θα αντικαταστήσει στον πάγκο της ομάδας των Κανάριων Νήσων τον αποχωρήσαντα, Πάκο Αγιεσταράν.

Το μόνο που απομένει για να επισημοποιηθεί ο "γάμος" είναι να δοθεί η έγκριση από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF), καθώς υπάρχει σύγχυση ως προς τα έτη δουλειάς που πρέπει να έχει ένας μη Ευρωπαίος τεχνικός (ως πρώτος προπονητής) για να εργαστεί στην Ευρώπη.

Ο "νέγρο" ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τη Σαν Μιγκέλ, πήγε στη Χιλή και τη Σαντιάγκο Ουάντερερς και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο Μεξικό (Άλτας, Μονάρκας, Κερέταρο, Ατλάντε, Λεόν και Δοράδος).

Από την τελευταία ξεκίνησε και τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Συνέχισε στη Βέρακρους, πήγε στην Κορεκαμίνος, ανέλαβε βοηθός στην Άτλας και το 2012 επέστρεψε στην πατρίδα του για την Ντεφένσα ι Χουστίσια. Ένα... διάλειμμα στο Μεξικό για τον πάγκο της Τιχουάνα κι επιστροφή στην πατρίδα για τις Γοδόι Κρους, Ιντεπεντιέντε και Λανούς.

Με την "γκρανάτε" πήρε ένα πρωτάθλημα, ένα Copa del Bicentenario κι ένα Supercopa Argentina. Θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους τεχνικούς της "χώρας του τάνγκο". Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα αγωνίζονται δύο παίκτες της Λας Πάλμας με τη μορφή δανεισμού. Αμφότεροι της ΑΕΚ. Είναι ο Μάρκο Λιβάγια και ο Σέρχιο Αραούχο.

Εάν η ισπανική νησιωτική ομάδα εξασφαλίσει την παραμονή της στη La Liga - μετά από 14 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 18η θέση της κατάταξης (πρώτη εντός ζώνης υποβιβασμού) - ο Αλμιρόν θα μείνει και θα έχει λόγο στη διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ο "Τσίνο" δεν στέριωσε με Κίκε Σετιέν και Μανόλο Μάρκεθ και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η εισήγηση του συμπατριώτη του.

Photo credits: AP Photo/Wesley Santos

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ