LA LIGA

Στις 6 Μαΐου το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ

Barcelona's Lionel Messi, center right, escapes Real Madrid's Cristiano Ronaldo during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 3, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Lionel Messi, center right, escapes Real Madrid's Cristiano Ronaldo during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 3, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Το δεύτερο clásico της σεζόν ορίστηκε για την Κυριακή 6 Μαΐου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

Ο πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Χαβιέρ Τέμπας, με δηλώσεις του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό " Cadena Ser", ανακοίνωσε πως το δεύτερο clásico της χρονιάς ορίστηκε να διεξαχθεί στις 6 Μαΐου στις 21:45, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ισπανική λίγκα.

Ένα ντέρμπι το οποίο διεξάγεται προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου πάντοτε είναι καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλητή. Δεδομένου, όμως, ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται ήδη στο +7 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο +14 από την Ρεάλ, το παιχνίδι της 36ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ισπανίας ενδέχεται να μην κρίνει τον πρωταθλητή.

Ο αγώνας της 6ης Μαΐου έχει προγραμματιστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αμερικανικής αγοράς και όχι σύμφωνα με την ασιατική, μιας και το παιχνίδι του 1ου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων είχε διεξαχθεί στις 14:00.

Σε εκείνο το παιχνίδι οι "μπλαουγκράνα" είχαν επικρατήσει με 3-0 χάρη στα τέρματα των Λουίς Σουάρες, Λιονέλ Μέσι και Αλέις Βιδάλ.

Η νίκη στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" ήταν μία από τις χαρακτηριστικές στιγμές της φετινής La Liga και παρόλο που ο Ζινεντίν Ζιντάν κι η ομάδα του συνεχίζουν να επιμένουν ότι δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου, πολλοί γύρω από τους "μερένγκες" έχουν ήδη επικεντρωθεί στο Champions League, ως τον κύριο στόχο της φετινής σεζόν.

Επιπρόσθετα, αν η Μπαρτσελόνα μέχρι τις 6 Μαΐου έχει αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια, σίγουρα θα υπάρχει συζήτηση σχετικά με το αν οι παίκτες της Ρεάλ θα πρέπει να τηρήσουν το pasillo, τον... διάδρομο χειροκροτήματος που συνηθίζεται στη χώρα, καθώς οι παίκτες των "μπλαουγκράνα" θα εισέρχονται στο "Καμπ Νόου".

Στο ματς του 1ου γύρου οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν να μην τηρήσουν αυτό το έθιμο, με τη Ρεάλ να έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ