LA LIGA

Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 2-2: Μπλόκο πριν το clasico

Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 2-2: Μπλόκο πριν το clasico

Η Μπαρτσελόνα άφησε δυο βαθμούς στο Σαν Σεμπαστιάν καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σοθιεδάδ τέσσερις ημέρες πριν υποδεχθεί τη Ρεάλ (18/12, 21:00) για το ισπανικό clasico. Ευκαιρία για κορυφή οι μερένγκες. (VIDEOS)

Τέσσερις ημέρες πριν υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Camp Nou (18/12, 21:00) για το ισπανικό clasico η Μπαρτσελόνα γκέλαρε στη Χώρα των Βάσκων με αντίπαλο τη Σοθιεδάδ.

Οι μπλαουγκράνα με όλα τα δυνατά τους όπλα στην ενδεκάδα - καθώς αρκετοί βασικοί δεν ταξίδεψαν ή δεν αγωνίστηκαν στο Μιλάνο με αντίπαλο την Ίντερ - έμειναν στο 2-2 στο Ανοέτα και άφησαν δυο βαθμούς. Κινδυνεύουν έτσι - σε περίπτωση που η Ρεάλ περάσει από το Μεστάγια της Βαλένθια - να οδηγηθούν στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού ποδοσφαίρου στο -2 από τους μερένγκες.

Οι Βάσκοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δέκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς ο Μπουσκέτς μάρκαρε απρόσκετα τον Γιορέντε, καθώς σε εκτέλεση κόρνερ τον κράτησε παρατεταμένα από τη φανέλα εμποδίζοντάς τον να πάρει την κεφαλιά. Ο Ογιαρθάμπαλ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος, νίκησε τον Τερ Στέγκεν κι άνοιξε το σκορ για τη Σοθιεδάδ.

Η ομάδα της Βαρκελώνης βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38ο λεπτό ο Σουάρες έβγαλε την εξαιρετική κάθετη για τον Γκριεζμάν και ο Γάλλος έσκαψε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κόντρα στην ομάδα, με τη φανέλα της οποία συστήθηκε στο ισπανικό κοινό.

Μάλιστα, οι Καταλανοί έφθασαν και στην ανατροπή. Λίγο μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49') ήταν η τρομερή μπαλιά του Μπουσκέτς για τον Μέσι, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον κολλητό του, Σουάρες για να δώσει το προβάδισμα ο Ουρουγουανός στην ομάδα του.

Κι όμως, η Ρεάλ Σοθιεδάδ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Βρήκε το γκολ που εδικαιούτο - ούσα καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς - στο 62ο λεπτό. Ο Μονρεάλ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Τερ Στέγκεν απομάκρυνε ασταθώς και ο Ίσακ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 λίγο πριν αντικατασταθεί.

Η Μπαρτσελόνα ζήτησε πέναλτι στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου σε κράτημα του Ζεράρ Πικέ στην περιοχή, την ώρα που ο Καταλανός αμυντικός προσπαθούσε να πάρει την κεφαλιά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Αλαβές - Λεγκανές 1-1 (81' Χοσελού / 44' Μπρέθγουεϊτ)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Γρανάδα - Λεβάντε 1-2 (60' Ματσίς / 55' Ροσίνα, 89' Μπάρντι)

Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 2-2 (12' πεν. Ογιαρθάμπαλ, 62' Ίσακ / 38' Γκριεζμάν, 49' Σουάρες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Έιμπαρ (19:30)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Οσασούνα (22:00)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Χετάφε - Βαγιαδολίδ (13:00)

Θέλτα - Μαγιόρκα (15:00)

Εσπανιόλ - Μπέτις (17:00)

Σεβίλλη - Βιγιαρεαλ (19:30)

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ