LA LIGA

Σεβίλλη - Έιμπαρ 1-0: O Oκάμπος την οδηγεί στ' αστέρια

Sevilla's Lucas Ocampos, foreground, celebrates after scoring against Betis during their Spanish La Liga soccer match in Seville, Spain, Thursday, June 11, 2020. With virtual crowds, daily matches and lots of testing for the coronavirus, soccer is coming back to Spain. The Spanish league resumes this week more than three months after it was suspended because of the pandemic, becoming the second top league to restart in Europe. The Bundesliga was first. The Premier League and the Italian league should be next in the coming weeks. (AP Photo)
Sevilla's Lucas Ocampos, foreground, celebrates after scoring against Betis during their Spanish La Liga soccer match in Seville, Spain, Thursday, June 11, 2020. With virtual crowds, daily matches and lots of testing for the coronavirus, soccer is coming back to Spain. The Spanish league resumes this week more than three months after it was suspended because of the pandemic, becoming the second top league to restart in Europe. The Bundesliga was first. The Premier League and the Italian league should be next in the coming weeks. (AP Photo) AP

Ο Λούκας Οκάμπος ήταν το "χρυσός" σκόρερ της Σεβίλλης στο 1-0 επί της Έιμπαρ που την οδηγεί στο Champions League, ενώ έπαιξε και τερματοφύλακας στις καθυστερήσεις του αγώνα, κάνοντας μία σπουδαία επέμβαση στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. (VIDEOS)

Αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της τέταρτης θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν έκανε η Σεβίλλη. Η ομάδα του Τζουλέν Λοπετέγκι επικράτησε 1-0 της Έιμπαρ για την 34η αγωνιστική της La Liga και βρίσκεται στο +6 από την πέμπτη Βιγιαρεάλ, τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Οι Σεβιγιάνοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα απ' τα πρώτα λεπτά, αλλά δεν δημιουργούσαν αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά απ' τα καρέ των αντιπάλων τους. Αποτέλεσμα, οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις του πρώτου μέρους να είναι μία κεφαλιά του Ντιέγκο Κάρλος στο 43' και ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ του Λούκας Οκάμπος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι "απάντησαν" στις ευκαιρίες με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, αλλά ο Μπούργος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, σε γυριστή κεφαλιά του Πάπε Ντιοπ.

Τελικά στο 56ο λεπτό ο... συνήθης ύποπτος, Λούκας Οκάμπος θα ανοίξει το σκορ για τη Σεβίλλη με κοντινό πλασέ, ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σέντρα του Χεσούς Νάβας. Ο 25χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός έφτασε τα 13 γκολ σε 29 συμμετοχές στη La Liga, αποτελώντας τον ηγέτη των Σεβιγιάνων.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κίκε, με τελευταία ένα σουτ του Ισπανού στο δοκάρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ στο μεσοδιάστημα ο Σούσο είχε μία καλή στιγμή να "κλειδώσει" το τρίποντο για την ομάδα του.

Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο τερματοφύλακας της Έιμπαρ, Ντιμίτροβιτς είχε τη δυνατότητα να γίνει ήρωας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Οκάμπος, ο οποίος είχε αναγκάστηκε να παίξει τερματοφύλακας στα τελευταία λεπτά εξαιτίας του τραυματισμού του Βάλτσλικ λίγο νωρίτερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου

Ατλέτικο - Μαγιόρκα 3-0 (29' πεν., 45+4' Μοράτα / 79' Κόκε)

Σάββατο 4 Ιουλίου

Θέλτα - Μπέτις 1-1 (22' Νολίτο - 79' Φεντάλ)

Βαγιαδολίδ - Αλαβές 1-0 (88' Φερνάντεθ)

Γρανάδα - Βαλένθια 2-2 (61' πεν. Φερνάντεθ, 86' Βίκο / 63' Βαγέχο, 68' Γκέδες)

Κυριακή 5 Ιουλίου

Μπιλμπάο - Ρεάλ 0-1 (73' Ράμος πεν.)

Εσπανιόλ - Λεγκανές 0-1 (53' Σίλβα)

Οσασούνα - Χετάφε 0-0

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-4 (14'Ζεράρ Μορένο/3'αυτ. Τόρες,20'Σουάρες,45'Γκριεζμάν, 87' Φάτι)

Δευτέρα 6 Ιουλίου

Λεβάντε - Σοθιεδάδ 1-1 (12' Ισακ / 16' Μοράλες)

Σεβίλλη - Έιμπαρ 1-0 (56' Οκάμπος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 77

2. Μπαρτσελόνα 73

3. Ατλέτικο 62

4. Σεβίλλη 60

.................................

5. Βιγιαρεάλ 54

6. Χετάφε 53

.................................

7. Ρεάλ Σοθιεδάδ 51

.................................

8. Μπιλμπάο 48

9. Βαλένθια 47

10. Γρανάδα 47

11. Οσασούνα 45

12. Λεβάντε 43

13. Βαγιαδολίδ 39

14. Μπέτις 38

15. Αλαβές 35

16. Θέλτα 35

17. Έιμπαρ 35

.................................

18. Μαγιόρκα 29

19. Λεγκανές 28

20. Εσπανιόλ 24

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ