LA LIGA

Σαμπαόλι: "Θέλω να αφήσω το σημάδι μου στο ισπανικό ποδόσφαιρο"

Σαμπαόλι: "Θέλω να αφήσω το σημάδι μου στο ισπανικό ποδόσφαιρο"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ισπανία, ο Χόρχε Σαμπαόλι μίλησε για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, το έργο του στη Σεβίλλη, την προτίμησή του στο παλαιότερο ποδόσφαιρο, την άρνησή του να αναλάβει την εθνική Αργεντινής και το... σόου που προσφέρει στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν".

Ο Χόρχε Σαμπαόλι έχει κάνει την ποδοσφαιρική Ισπανία να... παραμιλάει, όχι τόσο με τα αποτελέσματα της Σεβίλλης, όσο με το θέαμα που έχουν προσφέρει οι Ανδαλουσιάνοι κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ένας προπονητής ο οποίος θεωρείται "διάδοχος" του Μαρσέλο Μπιέλσα, κάτι που αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο και επιλέγει να τον υποδηλώνει μέσω των τακτικών προσεγγίσεων, στις ομάδες που έχει εργαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, η ισπανική Marca εξασφάλισε άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Αργεντινού, σε μια προσπάθεια να τον "αποκωδικοποιήσει" στα μάτια του φίλαθλου κοινού.

Ξεκίνησε λέγοντας για τα τρία παιχνίδια που έρχονται κόντρα στη Ρεάλ (δύο για το Copa del Rey και ένα για τη La Liga): “Θα προτιμούσα να το έχω αποφύγει. Θα είναι σαν τελικός Champions League. Η ιδέα μας είναι να τους κρατήσουμε στο δικό τους μισό. Αν το παιχνίδι εξελιχθεί κοντά στη δική μας περιοχή, θα υποφέρουμε. Ο στόχος είναι να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή από αυτή που θα έχουν εκείνοι”.

Αφότου έπλεξε το εγκώμιο των Μόντριτς και Κρόος, μίλησε για τις πιθανότητες της Σεβίλλης να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει τον τίτλο: “Είναι δύσκολο για τη Σεβίλλη να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο σε τρεις διοργανώσεις, με το ρόστερ που έχουμε. Είναι ρίσκο”.

Για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, είπε: “Αναγνωρίζω ότι μερικές φορές θα ήταν καλύτερο να σταματούσα για λίγο, για να αναλύσω μερικά πράγματα. Αλλά, επίσης, πιστεύω ότι το επάγγελμα του προπονητή σε αποτρέπει από το να κάνεις διάλειμμα”.

Σαμπαόλι: "Θέλω να αφήσω το σημάδι μου στο ισπανικό ποδόσφαιρο"

Για το αν λείπει κάτι από την ομάδα του: "Προσπαθούμε να προοδεύσουμε και ελπίζουμε να πετύχουμε ουσιώδεις βελτιώσεις, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί στην τελική φάση της σεζόν, ανεξαρτήτως αν κερδίζουμε ή χάνουμε. Αλλά η βελτίωση σε φέρνει πάντα πιο κοντά στη νίκη, προφανώς. Μερικές φορές, μας λείπει η σθεναρότητα, το να φτάνουμε με περισσότερους παίκτες στην περιοχή όταν κυριαρχούμε, αλλά, από την άλλη, είμαστε μια σταθερή ομάδα που πιέζει ασφυκτικά".

Για την προτίμησή του στο παλαιότερο ποδόσφαιρο: “Μου αρέσει το παλαιότερο ποδόσφαιρο πολύ περισσότερο από το σημερινό. Στο σημερινό ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλοί τσακωμοί, τριβές, πολύ μεγάλοι μπελάδες. Δεν βλέπω πολλές γενναίες ομάδες αυτές τις ημέρες, γι' αυτό και προτιμώ τα παλαιότερα χρόνια”.

Για τον μακροπρόθεσμο στόχο του: “Θα ήθελα το στιλ μου να εμπνεύσει σεβασμό για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Να αφήσω ένα σημάδι, ένα αξεπέραστο στιλ, ότι οι ομάδες μου παίζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πάντα”.

Για την άρνηση του να αναλάβει την εθνική Αργεντινής: “Ήταν δύσκολο να πω το όχι, αλλά ήμουν αφοσιωμένος στη Σεβίλλη”.

Για το αν θα βρίσκεται και του χρόνου στη Σεβίλλη: “Ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι καλά εδώ, μάχομαι για πράγματα. Είμαι σε αρμονία με τον αθλητικό διευθυντή (σ.σ. Μόντσι) . Είμαι ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι ο κόσμος της Σεβίλλης έρχεται στο γήπεδο για να δει μια ομάδα χωρίς φόβο, η οποία θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Βλέπεις ένα καλό σόου κάθε φορά που επισκέπτεσαι το γήπεδό μας”.

Για το αν θα πήγαινε στην Μπαρτσελόνα: “Αυτά είναι φήμες. Ο Λουίς Ενρίκε είναι ένας νικητής, αγαπιέται και υποστηρίζεται από τους οπαδούς εκεί. Αν φύγει, θα υπάρχει μια τεράστια λίστα με υποψηφίους. Είναι κάτι που είναι πάρα πολύ μακριά αυτή τη στιγμή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντέλε Άλι μέσω... Ίσκο θέλει η Ρεάλ
Με 10.400 θεατές η ανοικτή προπόνηση της Μπαρτσελόνα
Η Ρεάλ οδηγεί την "κούρσα" για Βάιγκλ
Ο Μπόατενγκ πλήρωσε την πτήση όλης της ομάδας
Οι ειρωνικές ευχές της "Sport" στη Ρεάλ Μαδρίτης
Σιμόνι: "Ο Σιμεόνε αδημονεί να δουλέψει στην Ίντερ"
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ