LA LIGA

Ρεάλ - Βαλένθια 3-0: Με σόου Μπενζεμά και νέα τριάρα

Real Madrid's Karim Benzema, right, celebrates with his teammate Eden Hazard after scoring his side's opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valencia at Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, Thursday, June 18, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's Karim Benzema, right, celebrates with his teammate Eden Hazard after scoring his side's opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valencia at Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, Thursday, June 18, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Ρεάλ νίκησε 3-0 τη Βαλένθια με σόου του Μπενζεμά - άνοιξε το σκορ και διαμόρφωσε το τελικό με γκολάρα - και συμπαραστάτη τον Ασένσιο - γκολ και ασίστ στην πρώτη επαφή κατά την επιστροφή του μετά από 330 ημέρες - κι έμεινε στο -2 από την Μπαρτσελόνα. (VIDEO)

Μετά την τριάρα στην Έιμπαρ, η Ρεάλ επιφύλαξε και δεύτερη διαδοχική. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν η Βαλένθια η οποία άντεχε στο Αλφρέδο Ντι Στέφανο του Βαλδεμπέμπας όσο... άντεχε ο Γιάσπερ Σίλεσεν (11 αποκρούσεις, δεύτερη καλύτερη επίδοση στην τρέχουσα σεζόν της ισπανικής Liga).

Οι μερένγκες με πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά, σε καλό βράδυ και ορεξάτο τον Εντέν Αζάρ και την επιστροφή του Μάρκο Ασένσιο μετά από 330 ημέρες να σκορπά χαμόγελα έμειναν στο -2 από την Μπαρτσελόνα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να στέλνουν δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στον Χουάν Κάρλος Ουνθουέ, ο οποίος ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/6) ότι διαγνώστηκε με ALS. Σέρχιο Ράμος και Ντάνι Παρέχο κράτησαν μια φανέλα στην οποία αναγραφόταν: "Κουράγιο, είμαστε μαζί σου".

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, άρχισαν να πιέζουν και να σφίγγουν τον κλοιό στη Βαλένθια, αλλά πάντα έβρισκαν στον τοίχο του Γιάσπερ Σίλεσεν. Ωστόσο ο Ολλανδός άντεχε και απομάκρυνε πάντα τον κίνδυνο.

Μάλιστα οι νυχτερίδες βρήκαν χώρο στην αντεπίθεση. Ο Ροντρίγκο βγήκε από αριστερά σε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των μερένγκες. Το γκολ που πέτυχε ο Βραζιλιάνος σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο Μάξι Γκόμες ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ στο 61ο λεπτό με τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Εντέν Αζάρ έκλεψε την μπάλα από τον Κεβέν Γκαμεϊρό, συνεργάστηκε άψογα με τον Λούκα Μόντριτς κι έβγαλε μόνο του τον Γάλλο. Αυτός νίκησε τον Γιάσπερ Σίλεσεν κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν πέρασε στο 69ο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο τον Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά 330 ημέρες μετά από το σοβαρό τραυματισμό του. Ο 24χρονος από το Λας Πάλμας σκόραρε στην πρώτη του επαφή.

Ο Φερλάν Μεντί πέρασε τον αντίπαλό του από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έβγαλε προς τα έξω. Ο Ασένσιο πάνω στην κίνηση με τη μία, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στην επιστροφή μετά από το σοβαρό τραυματισμό του έκανε το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Μπενζεμά με γκολάρα στο 85ο λεπτό. Ο Ασένσιο μετά το γκολ είχε και ασίστ. Ο Καζεμίρο έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Κρόος κι εκείνος στον Ασένσιο. Ο Μπενζεμά πήρε την ασίστ με κοντρόλ στον αέρα, δεξί, αριστερό και η μπάλα στα δίχτυα του Σίλεσεν σε ένα πανέμορφο γκολ.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα των νυχτερίδων στην έδρα της Ρεάλ τα τελευταία 16 χρόνια. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Μάρκο Ασένσιο. Γκολ στο πρωτάθλημα, γκολ στο κύπελλο, γκολ στο ισπανικό σουπερκαπ, γκολ στο Champions League, γκολ στο ευρωπαϊκό σουπερκάπ στην πρώτη εμφάνιση στις αντίστοιχες διοργανώσεις με τη Ρεάλ. Πλέον γκολ και στο πρώτο του ματς μετά από το σοβαρό τραυματισμό του (χιαστό).

ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν):Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μεντί, Κρόος, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (74' Ασένσιο), Μόντριτς, Μπενζεμά, Αζάρ (82' Βινίσιους).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Αλμπέρτ Θελάδες):Σίλεσεν, Βας, Γκιγιαμόν, Μανγκαλά, Γκαγιά, Παρέχο (69' Κοκλέν), Κοντογκμπιά, Σολέρ (69' Τσερίσεβ), Φεράν Τόρες (59' Γκονσάλο Γκέδες), Ροντρίγκο (76' Λι Κανγκίν), Μάξι Γκόμες (59' Γκαμεϊρό).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 15 Ιουνίου

Λεβάντε - Σεβίλλη 1-1 (87' Ντιέγκο Κάρλος / 46' Ντε Γιονγκ)

Μπέτις - Γρανάδα 2-2 (85' πεν. Κανάλες, 88' Τέγιο - 29' Φερνάντεθ, 91' Σολδάδο)

Τρίτη 16 Ιουνίου

Χετάφε - Εσπανιόλ 0-0

Βιγιαρεάλ - Μαγιόρκα 1-0 (16' Μπάκα)

Μπαρτσελόνα - Λεγκανές 2-0 (42' Φάτι, 69' πεν. Μέσι)

Τετάρτη 17 Ιουνίου

Έιμπαρ - Μπιλμπάο 2-2 (19' Κίκε, 78' πεν. Ορεγιάνα - 8' πεν. Γκαρθία, 81' Βιγιαλίμπρε)

Βαγιαδολίδ - Θέλτα 0-0

Οσασούνα - Ατλέτικο 0-5 (27', 56' Ζοάο Φέλιξ, 79' Γιορέντε, 82' Μοράτα, 88' Καράσκο)

Πέμπτη 18 Ιουνίου

Αλαβές - Σοθιεδάδ 1-1 (61' Ογιαρθάμπαλ / 29' πεν. Αντριάν)

Ρεάλ - Βαλένθια 3-0 (61', 85' Μπενζεμά, 74' Ασένσιο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 64

2. Ρεάλ 62

3. Σεβίλλη 51

4. Ατλέτικο 49

.................................

5. Χετάφε 47

6. Σοθιεδάδ 47

.................................

7. Βιγιαρεάλ 44

.................................

8. Βαλένθια 43

9. Γρανάδα 42

10. Μπιλμπάο 39

11. Λεβάντε 35

12. Αλαβές 35

13. Οσασούνα 35

14. Μπέτις 34

15. Βαγιαδολίδ 33

16. Έιμπαρ 28

17. Θέλτα 27

.................................

18. Μαγιόρκα 25

19. Εσπανιόλ 24

20. Λεγκανές 23

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της La Liga και όχι μόνο.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ