ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ - Βαλένθια 2-0: Ο Βάθκεθ τιμώρησε τις "νυχτερίδες" για τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες τους

Real Madrid's Lucas Vazquez celebrates after scoring his side's 2nd goal during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 1, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Lucas Vazquez celebrates after scoring his side's 2nd goal during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 1, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Με κεκτημένη ταχύτητα από την επικράτηση επί της Ρόμα στην Ιταλία για το Champions League, η Ρεάλ νίκησε με 2-0 την Βαλένθια και παραμένει σε τροχιά κορυφής στην La Liga (VIDEOS).

Το περασμένο Σάββατο ο Σαντιάγο Σολάρι προσγειώθηκε ανώμαλα στον... πλανήτη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς μετά το εντυπωσιακό "4 στα 4" στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο, ήρθε η βαριά και κατά πολλούς ταπεινωτική ήττα με 3-0 στην έδρα της Έιμπαρ.

Αυτό όμως το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν "σκότωσε" τους Μαδριλένους αλλά τους βρήκε να βγάζουν τρομερή αντίδραση μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ημερών: την Τρίτη νίκησαν με 2-0 την Ρόμα στο "Ολίμπικο" και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα νοκ-άουτ ματς του Champions League (ως πρώτοι μάλιστα) ενώ το βράδυ του Σαββάτου υπέταξαν την Βαλένθια με το ίδιο σκορ.

Η Ρεάλ ήταν εμφανώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μία παθητική Βαλένθια, βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε στο 8' με τη συνδρομή του Ντάνιελ Βας (αυτογκόλ) ενώ είχε και άλλες φάσεις για να κάνει δύο τα τέρματά της με τους Μπέιλ (κορυφαίος για την ομάδα του Σολάρι) και Μπενζεμά.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην, η Βαλένθια ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και κόντραρε στα ίσια τους Μαδριλένους και το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού.

Οι "νυχτερίδες" είχαν μάλιστα 3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν όμως απέτυχαν σε όλες: ο Σάντι Μίνα στο 53' έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε ιδανικό τετ α τετ με τον Κουρτουά, ο Γκαμπριέλ Παουλίστα έστειλε τη μπάλα άουτ στο 64' με σουτ από πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ενώ στο 78' ο Κουρτουά έκανε την απόκρουση του ματς σταματώντας τον Μιτσί Μπατσουαγί.

Στο 83' η πρωταθλήτρια Ευρώπης (που είχε χάσει και εκείνη μεγάλη ευκαιρία στο 73' με τον Ασένσιο) τιμώρησε σκληρά τους Βαλενθιάνους για την αναποτελεσματικότητα τους, με τον Βάθκεθ να αξιοποιεί την έξυπνη πάσα του Μπενζεμά και να νικάει τον Νέτο, με το 2-0 να σηματοδοτεί την 6η νίκη του Σολάρι σε επτά παιχνίδια στον πάγκο των Μαδριλένων και να τους φέρνει στο -3 από την κορυφή, έστω και με ματς περισσότερο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Ρεγκιγιόν, Μόντριτς (71' Βαλβέρδε), Γιορέντε, Θεμπάγιος (80' Ίσκο), Λούκας Βάθκεθ, Μπενζεμά, Μπέιλ (64' Ασένσιο)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Βας (68' Πιτσίνι), Γκαράι, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Γκαγιά, Σολέρ, Παρέχο, Κοκλέν (68' Κοντογκμπιά), Γκέδες, Μίνα, Γκαμεϊρό (72' Μπατσουαγί)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

Ράγιο Βαγεκάνο - Έιμπαρ 1-0 (53' Εμπάρμπα)

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Θέλτα - Ουέσκα 2-0 (38' 77' Άσπας)

Βαγιαδολίδ - Λεγκανές 2-4 (50' Βίγια, 90' Ουνάλ / 11' Σιόβας, 42' Όσκαρ, 66' 75' Καρίγιο)

Χετάφε - Εσπανιόλ 3-0 (55' Μολίνα, 65' Μάτα, 80' Αντούνες)

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 2-0 (8'αυτ. Βας,83'Λούκας Βάθκεθ)

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Μπέτις - Σοσιεδάδ (13:00)

Ζιρόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης (17:15)

Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ (19:30)

Αλαβές - Σεβίλλη (21:45)

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου

Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ LA LIGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ