LA LIGA

Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 2-0: Ίσκο και Μπέιλ "κέρασαν" γκολ στο ντεμπούτο του Ζιντάν

Real Madrid's Isco second from left, celebrates with his teammate Karim Benzema after scoring during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Celta at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, March 16, 2019.(AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Isco second from left, celebrates with his teammate Karim Benzema after scoring during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Celta at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, March 16, 2019.(AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Ζινεντίν Ζιντάν άρχισε νικηφόρα τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να επικρατούν 2-0 της Θέλτα στο "Μπερναμπέου" με ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο (VIDEOS).

Πρώτο δείγμα θετικό! Ο Ζινεντίν Ζιντάν επανέφερε τους (κομμένους από τον Σολάρι) Νάβας, Μαρσέλο και Ίσκο στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, με τους "μερένγκες" να επικρατούν άνετα 2-0 της Θέλτα για την 28η αγωνιστική της La Liga και να παραμένουν στο κυνήγι της 2ης της βαθμολογίας, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ούτε γκολ ούτε καλό ρυθμό, παρόλα αυτά υπήρχαν 2-3 εξαιρετικές ευκαιρίες στο ματς. Η Θέλτα είχε καλύτερη στιγμή την κεφαλιά του Μάξι Γκόμες στο 16' που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κέιλορ Νάβας ενώ η Ρεάλ είχε τρεις καλές στιγμές για να προηγηθεί.

Στο 30' η μπάλα τράνταξε στο οριζόντιο δοκάρι από το σουτ του Μπέιλ (15ο στη φετινή La Liga για τους Μαδριλένους),στο 36' ο Μαρσέλο νικήθηκε από τον Ρουμπέν Μπλάνκο (απέκρουσε το σουτ του Βραζιλιάνου από το ύψος της μεγάλης περιοχής) ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σέρχιο Ράμος έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, η εικόνα άλλαξε, η Ρεάλ πήρε εξ ολοκλήρου τα ηνία και έκλεισε τους Γαλιθιάνους στα καρέ τους, με το γκολ να έρχεται αναπόφευκτα για την ομάδα του Ζιντάν.

Real Madrid's Isco celebrates after scoring during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Celta at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, March 16, 2019. At right his Real Madrid's Gareth Bale. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Isco celebrates after scoring during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Celta at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, March 16, 2019. At right his Real Madrid's Gareth Bale. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Στο 56' ο Μόντριτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ εκτός περιοχής αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά με τη χρήση του VAR από τον διαιτητή (ήταν σε θέση οφσάιντ ο Βαράν και έκλεινε το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ της Θέλτα) για να έρθει το 1-0 έξι λεπτά αργότερα.

Ο Ασένσιο έκανε ωραία ατομική ενέργεια στο 62' και τροφοδότησε τον Μπενζεμά, εκείνος γύρισε ιδανικά τη μπάλα στον Ίσκο και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 68' ο Μπέιλ έχασε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, με το πλασέ του να αποκρούεται με τα πόδια από τον Ρουμπέν Μπλάνκο, όμως στο 77' πήρε το αίμα του πίσω (μετά από ασίστ του Μαρσέλο) και μάλιστα με το δεξί πόδι (!), στέλνοντας τη μπάλα από το ύψος του πέναλτι να χτυπήσει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και κατόπιν να καταλήξει στα δίχτυα.

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το πρώτο ματς που η Ρεάλ κράτησε ανέπαφη την εστία της μετά τις 3 Φεβρουαρίου (3-0 την Αλαβές) καθώς είχε δεχτεί γκολ στα εννέα προηγούμενα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Οντριοθόλα, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (76' Βαλβέρδε), Κρόος, Ίσκο (64' Θεμπάγιος), Μπέιλ, Ασένσιο, Μπενζεμά (82' Μαριάνο Ντίας)

ΘΕΛΤΑ: Ρουμπέν Μπλάνκο, Βάθκεθ, Αραούχο, Κόστας, Γιουνκά (5' Χεντ), Γιοκουσλού (75' Μπελτράν), Λομπότκα, Σίστο, Μέντεζ, Μπουφάλ (68' Χιουλσάγκερ), Μάξι Γκόμες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Λεβάντε 1-1 (26' Γιανουζάι / 79' Μαγιοράλ)

Σάββατο 16 Μαρτίου

Ουέσκα - Αλαβές 1-3 (14' πεν. Αβίλα / 11' πεν. 86' Καγέρι, 80' Γκουιντέτι)

Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 2-0 (62' Ίσκο, 77' Μπέιλ)

Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης (19:30)

Λεγκανές - Ζιρόνα (21:45)

Κυριακή 17 Μαρτίου

Έιμπαρ - Βαγιαδολίδ (13:00)

Εσπανιόλ - Σεβίλλη (17:15)

Βαλένθια - Χετάφε(19:30)

Βιγιαρεάλ - Ράγιο Βαγεκάνο

Μπέτις - Μπαρτσελόνα (21:45)

Photo Credits: AP Photo/Paul White

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ