LA LIGA

Ρεάλ - Αλαβές 2-0: Καλπάζει προς τον τίτλο

Real Madrid's Karim Benzema, right, celebrates after scoring a penalty against Deportivo Alaves with his teammate Marco Asensio during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Deportivo Alaves at the Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, Friday, July 10, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue)
Real Madrid's Karim Benzema, right, celebrates after scoring a penalty against Deportivo Alaves with his teammate Marco Asensio during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Deportivo Alaves at the Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, Friday, July 10, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Η Ρεάλ άνοιξε για τρίτο διαδοχικό ματς με πέναλτι το σκορ, νίκησε 2-0 την Αλαβές, πήγε ξανά στο +4 τη διαφορά από την Μπαρτσελόνα (με τρία ματς να απομένουν) κι έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Ο Μπενζεμά γκολ και ασίστ. (VIDEOS)

Δείχνει ότι δεν μπορεί να χάσει με τίποτα τον τίτλο. Η Ρεάλ υποδέχθηκε στο Αλφρέδο Ντι Στέφανο την Αλαβές, νίκησε 2-0 τους Βάσκους και πήγε ξανά στο +4 (είχε μειωθεί προσωρινά) τη διαφορά από την Μπαρτσελόνα με τρία ματς να απομένουν. Ενδεικτικό είναι ότι της αρκούν μία νίκη και δύο ισοπαλίες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πέντε βαθμοί αυτή είναι η "φράση κλειδί" στα επόμενα τρία ματς.

Οι Βάσκοι από τη Βιτόρια μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση της Μαδρίτης. Είχαν δοκάρι μόλις τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς όταν ο Έντγκαρ Μέντεθ έκανε τη σέντρα, ο Χοσέλου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουρτουά, ο Λούκας Πέρεθ στο ριμπάουντ έπιασε δεύτερη κεφαλιά, αλλά ο Ραφαέλ Βαράν απομάκρυνε.

Στο 10ο λεπτό οι μερένγκες κέρδισαν πέναλτι με τον Μεντί να μπαίνει από αριστερά και να ανατρέπεται πάνω στη γραμμή από τον Τσίμο Ναβάρο, αν και ο δεξιός μπακ της Αλαβές προσπάθησε να μαζέψει το πόδι του.

Ο Μπενζεμά εκτέλεσε (ο Σέρχιο Ράμος δεν έπαιζε), νίκησε τον Ρομπέρτο και άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό ματς που η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι και ήταν το 500ό γκολ σε 207 ματς με τον Ζινεντίν Ζιντάν στην τεχνική της ηγεσία.

Μάλιστα και τα τρία πέναλτι έχουν υποδειχθεί σε μπακ τους. Με τη Χετάφε το κέρδισε ο Καρβαχάλ, με την Μπιλμπάο ο Μαρσέλο (είναι εκτός για τρεις εβδομάδες, χάνει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και τρέχει να προλάβει τη ρεβάνς του Μάντσεστερ με τη Σίτι για το Champions League) και τώρα με την Αλαβές ο Μεντί.

Ο Μπενζεμά έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ που σκοράρει στο ισπανικό πρωτάθλημα όλες τις ημέρες της εβδομάδας, του έλειπε μόνον η Παρασκευή. Όσο για τον πρώτο; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο...

Ήταν παράλληλα η 20ή διαδοχική εύστοχη εκτέλεση για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο διαιτητής, Χιλ Μανθάνο, ένιωσε ενοχλήσεις, αλλά έβγαλε το ημίχρονο. Τελικά αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο, ο οποίος ξεκίνησε το δεύτερο. Η Αλαβές πίεζε, αλλά οι Λούκας Πέρεθ και Χοσέλου άφηναν όλες τις προσπάθειές τους ημιτελείς.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ασένσιο στο 50ό λεπτό. Στην αρχή υποδείχθηκε οφσάιντ στην πρώτη πάσα από τον Ροντρίγκο στον Μπενζεμά. Τελικά το VAR με τη γραμμή του οφσάιντ έδειξαν ότι ο Γάλλος καλυπτόταν από τον Λαγκουαρδία κι έτσι μέτρησε κανονικά η ασίστ του και το γκολ του Ασένσιο.

Ο Κουρτουά κράτησε για πέμπτο σερί ματς στη Liga την εστία του απαραβίαστη. Η τελευταία φορά που το είχε πετύχει κάποιος γκολκίπερ της ομάδας της Μαδρίτης ήταν ο Ίκερ Κασίγιας μεταξύ Δεκεμβρίου 2007 και Ιανουαρίου 2008. Το ρεκόρ, ωστόσο, είναι επτά σερί ματς.

Ρ ΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο, Βαράν, Μεντί, Κρόος, Καζεμίρο (90+3' Μπραχίμ Ντίαθ), Μόντριτς (70' Βαλβέρδε), Ροντρίγκο (82' Ίσκο), Μπενζεμά (82' Αζάρ), Ασένσιο (70' Βινίσιους).

ΑΛΑΒΕΣ (Χουάν Ραμόν Λόπεθ):Ρομπέρτο, Τσίμο Ναβάρο (23' λ.τρ Μαρτίν), Έλι, Λαγκουαρδία, Μαρίν, Πίνια, Μπερκ, Καμαράσα, Φέισα (55' Αμπντελαΐ), Έντγκαρ Μέντεθ (68' Σάινθ), Λούκας Πέρεθ (55' Ριόχα), Χοσέλου (69' Χοσέ Ροντρίγκες).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 7 Ιουλίου

Βαλένθια - Βαγιαδολίδ 2-1(30' Γκόμες, 89' Λι Κανγκίν / 47' Βίκτορ Γκαρθία)

Θέλτα - Ατλέτικο 1-1(49' Μπελτράν / 1' Μοράτα)

Tετάρτη 8 Ιουλίου

Μπέτις - Οσασούνα 3-0 (4' Ροντρίγκεθ, 25' Πεντράθα, 90'+7' Αλενιά)

Χετάφε - Βιγιαρεάλ 1-3 (80' Ντούρο - 66', 86' πεν. Καθόρλα, 90'+3' Πένα)

Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 1-0 (56' Σουάρες)

Πέμπτη 9 Ιουλίου

Έιμπαρ - Λεγανές 0-0

Μαγιόρκα - Λεβάντε 2-0 (40' Κούτσο, 84' Κούμπο)

Μπιλμπάο - Σεβίλλη 1-2 (28' Άνχελ Κάπα / 69' Μπανέγα, 74' Μουνίρ)

Παρασκευή 10 Ιουλίου

Σοθιεδάδ - Γρανάδα 2-3 (47' Μικέλ Μερίνο, 83' Ογιαρθάμπαλ / 21' Πουέρτας, 43' Σολδάδο, 88' Ντουάρτε)

Ρεάλ - Αλαβές 2-0 (11' πεν. Μπενζεμά, 50' Ασένσιο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 80

2. Μπαρτσελόνα 76

3. Ατλέτικο 63

4. Σεβίλλη 63

.................................

5. Βιγιαρεάλ 57

6. Χετάφε 53

.................................

7. Σοθιεδάδ 51

.................................

8. Βαλένθια 50

9. Γρανάδα 50

10. Μπιλμπάο 48

11. Οσασούνα 45

12. Λεβάντε 43

13. Μπέτις 41

14. Βαγιαδολίδ 39

15. Έιμπαρ 36

16. Θέλτα 36

17. Αλαβές 35

.................................

18. Μαγιόρκα 32

19. Λεγκανές 29

20. Εσπανιόλ 24

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 22

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ) 18

Ζεράρ Μορένο (Βιγιαρεάλ) 16

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα) 15

Ιάγο Άσπας (Θέλτα) 13

Ραούλ Γκαρθία (Μπιλμπάο) 13

Λούκας Οκάμπος (Σεβίλλη) 13

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ