LA LIGA

Οσασούνα - Ρεάλ 1-4: Μόνη στην κορυφή με εμφατική ανατροπή

Real Madrid's Luka Modric, right, celebrates a goal with his teammate Real Madrid's Karim Benzema during the Spanish La Liga soccer match between Osasuna and Real Madrid at El Sadar stadium in Pamplona, northern Spain, Sunday, Feb. 9, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Real Madrid's Luka Modric, right, celebrates a goal with his teammate Real Madrid's Karim Benzema during the Spanish La Liga soccer match between Osasuna and Real Madrid at El Sadar stadium in Pamplona, northern Spain, Sunday, Feb. 9, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ρεάλ έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε 4-1 της Οσασούνα στην Παμπλόνα, για να αυξήσει σε έξι βαθμούς τη διαφορά της από την Μπαρτσελόνα (VIDEOS).

Έβγαλε αντίδραση! Μετά την εντός έδρας ήττα από την Σοσιεδάδ μεσοβδόμαδα με 4-3 και τον οδυνηρό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Copa del Rey, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας αφού απάντησε με εμφατική νίκη στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της La Liga, πέμπτη διαδοχική στο πρωτάθλημα.

Η Οσασούνα μπήκε καλύτερα στο ματς και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Ζιντάν όταν προηγήθηκε στο 14', με τους μερένγκες να κάνουν όμως την ανατροπή πριν κλείσει το ημίχρονο και να βρίσκουν άλλα δύο τερμάτα μετά το 80ο λεπτό, για να επικρατήσουν με 4-1 και να αφήσουν έξι βαθμούς πίσω την Μπαρτσελόνα, η οποία αγωνίζεται στην Ανδαλουσία με την Μπέτις το βράδυ της Κυριακής.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ξεκίνημα του αγώνα στο "Σαδάρ" βρήκε την Οσασούνα να μπαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζι και την Ρεάλ να είναι σε εντελώς παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μετρούν 4 τελικές προσπάθειες στο πρώτο 5λεπτο και τον Κουρτουά να έχει ήδη μία δύσκολή επέμβαση, όταν απέκρουσε το σουτ του Ρουμπέν Γκαρθία στο 4'.

Ίδια πάνω-κάτω ήταν η εικόνα και στη συνέχεια, με το 1-0 να έρχεται έτσι φυσιολογικά για την ομάδα της Παμπλόνα στο 14': Ο Ρουμπέν Γκαρθία εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο στόπερ Ουνάι Γκαρθία βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας της Ρεάλ, για να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της εστίας του Κουρτουά.

Η πρώτη τελική προσπάθεια των μερένγκες ήρθε στο 17' με το σουτ του Μπενζεμά εκτός περιοχής που κόπηκε από τους γηπεδούχους μέσα από τη μικρή περιοχή και στο 18' το σουτ του Μπέιλ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές, με τους Καρβαχάλ και Μπέιλ.

Οι φάσεις στο 30' ήταν ουσιαστικά καμπανάκι για την άμυνα της Οσασούνα, με την Ρεάλ να προειδοποιεί πως είχε "ξυπνήσει" για τα καλά και να τιμωρεί δις την χαλάρωση που εμφανίσαν στα μετώπισθεν οι γηπεδούχοι.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε στο 33' με τον Ίσκο που έγραψε το 1-1 με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από προσπάθεια του Μπέιλ (πρώτο γκολ του Ισπανού στη φετινή La Liga) ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 38'.

Ο Μόντριτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Καζεμίρο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ράμος τη δεύτερη από το ύψος της μικρής περιοχής για να γράψει το 2-1 για τους Μαδριλένους λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που ήταν γεμάτο από φάσεις και από τις δύο ομάδες, στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν πιο "κλειστό" (έπαιξε ρόλο και η κούραση των δύο ομάδων για να πέσει ο ρυθμός) και μέχρι το 65' σημειώθηκε μόνο μία μεγάλη φάση.

Αυτή του 54ου λεπτού, με τον Ρουμπέν Γκαρθία να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της Ρεάλ και να κάνει το δεξί συρτό πλασέ, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουρτουά.

Ο ίδιος παίκτης πήγε να βάλει φωτιά στο ματς στο 74', όταν έκανε συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Ρεάλ, για να βρεθεί όμως ως "από μηχανής Θεός" ο Βαράν, που άπλωσε το δεξί πόδι του και σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, διώχνοντάς την σε κόρνερ.

Με το εύθραστο 2-1 να παραμένει και το ματς να μπαίνει στο τελευταίο 10λεπτο, όλοι περίμεναν πως θα εκτυλισσόταν ένα θρίλερ στο "Σαδάρ", όμως η Ρεάλ είχε διαφορετική άποψη καθώς καθάρισε το ματς στο 85'. Τότε που βγήκε στην κόντρα πιάνοντας ανοργάνωτη την άμυνα της Οσασούνα, με τον Μπενζεμά να στρώνει τη μπάλα στον Βάθκεθ και τον Ισπανό εξτρέμ να νικάει με δεξί πλασέ τον Ερέρα (1-3).

Το γκολ αυτό έγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ των Μαδριλένων, για να έρθει η χαριστική βολή στους γηπεδούχους στο 92' όταν οι παίκτες του Ζιντάν έκρυψαν τη μπάλα: ο Μόντριτς έβγαλε κάθετη μπαλιά και ο Βαλβέρδε έδωσε φοβερή ασίστ στον Γιόβιτς, με τον Σέρβο να κεραυνοβολεί με άπιαστο αριστερό σουτ τον κίπερ της Οσασούνα για να γράψει το τελικό 4-1 για την πρωτοπόρο της La Liga.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Αλαβές - Έιμπαρ 2-1 (46' Λούκας Πέρεθ, 66' Μπερκ / 83' Ορεγιάνα)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Λεβάντε - Λεγκανές 2-0 (20' Ροσίνα, 28' Ροτζέρ Μαρτί)

Χετάφε - Βαλένθια 3-0 (58, 67' Μολίνα, 87' Μάτα)

Βαγιαδολίδ - Βιγιαρεάλ 1-1 (15' Αλκαράθ / 54' Μορένο)

Ατλέτικο - Γρανάδα 1-0 (6' Κορέα)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ - Μαγιόρκα 1-0 (58' Ντε Τομάς)

Σοσιεδάδ - Μπιλμπάο 2-1 (65' Πόρτου, 83' Ίσακ / 71' Ινιάκι Γουίλιαμς)

Οσασούνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4 (14' Ουνάι Γκαρθία / 33' Ίσκο, 38' Ράμος, 85' Βάθκεθ, 90+2' Γιόβιτς)

Θέλτα - Σεβίλλη (19:30)

Μπέτις - Μπαρτσελόνα (22:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

La Liga: Με σπασμένα φρένα για το Champions League η Χετάφε
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ