LA LIGA

Οι αριθμοί του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ "ζαλίζουν"

Οι αριθμοί του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ "ζαλίζουν"

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μέσα από επίσημα στοιχεία και αριθμούς. Διαβάστε τις επιδόσεις των Μέσι, Ρονάλντο, αλλά και για την "κόντρα" των δύο προπονητών.

Η προσεχής αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (3/12 17:15) θα είναι αναμφίβολα το γεγονός του Σαββατοκύριακου. Τα βλέμματα του πλανήτη θα στραφούν στους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο και οι δύο προπονητές θα περιμένουν πολλά απ' τους δύο σούπερ σταρ.

Βέβαια, έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε στους αριθμούς των δύο ποδοσφαιριστών, στα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εκεί όπου η κυριαρχία του Μέσι είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το Sport24.gr βρήκε και σας παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία για το ντέρμπι της Ευρώπης. Σίγουρα κάποια απ' αυτά παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αλλά και κάποια άλλα απορία. Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρονται στα ματς που έλαβαν χώρα και στις δύο έδρες.

Τα νούμερα του Μέσι στα Clasico

Οι αριθμοί του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ "ζαλίζουν"

- Ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ, μιας κι έχει σημειώσει 21 τέρματα σε 32 συμμετοχές. Το αρνητικό για εκείνον είναι ότι αγνοεί το γκολ για πέντε αναμετρήσεις, ανεξαρτήτως διοργάνωσης κι έδρας.

- Ο 29χρονος έχει σκοράρει περισσότερες φορές στο "Santiago Bernabeu" (12), σε αντίθεση με το "Camp Nou" (9). Επιπλέον, προκαλεί ενδιαφέρον ο αριθμός των ασίστ. Μπορεί να είναι επιθετικός, αλλά έχει μοιράσει 13 (!) τελικές πάσες στους συμπαίκτες του.

Τα νούμερα του Ρονάλντο στα Clasico

Οι αριθμοί του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ "ζαλίζουν"

- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αναδειχθεί νικητής μόνο σε επτά αναμετρήσεις σε 25 συμμετοχές κόντρα στους "μπλαουγκράνα". Βέβαια, το ποσοστό δεν είναι τόσο χαμηλό στα γκολ. Μετρά 16 τέρματα, εκ των οποίων μόλις τα έξι σημειώθηκαν εντός έδρας. Τα υπόλοιπα δέκα τα πανηγύρισε στην Καταλονία.

- Μόνο ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο έχει βάλει περισσότερα στην Μπαρτσελόνα. Αν ο Κριστιάνο βρει δίχτυα δύο φορές, τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ.

- Η μεγαλύτερη διαφορά των δύο καταγράφεται στις ασίστ. Στην εν λόγω κατηγορία ο Πορτογάλος χρεώνεται μόλις μία τελική πάσα. Απ' ό,τι φαίνεται, προτιμά να τελειώνει τις φάσεις, παρά να δίνει την μπάλα στους συμπαίκτες του.

Ζινεντίν Ζιντάν εναντίον Λουίς Ενρίκε

Οι αριθμοί του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ "ζαλίζουν"

- Ο Λουίς Ενρίκε έχει αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης έξι φορές, με τα νούμερα να είναι ισορροπημένα. Τρεις νίκες και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός του Ισπανού τεχνικού.

- Τα τρία αρνητικά αποτελέσματα είναι μία απ' τις χειρότερες παραδόσεις του Ενρίκε κόντρα σε ισπανικούς συλλόγους. Για την ακρίβεια, η Ρεάλ "συγκατοικεί" στην πρώτη θέση μαζί με Θέλτα και Σοσιεδάδ.

- Απ' το πρώτο παιχνίδι, μόνο η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει νικήσει περισσότερες φορές τους Μαδριλένους. Μετρά τέσσερις νίκες.

- Στην τελευταία επίσκεψη στη Μαδρίτη ο 46χρονος κόουτς πανηγύρισε νίκη με 4-0. Αποτέλεσμα, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση των πιο εμφατικών νικών της Μπαρτσελόνα στην έδρα της αντιπάλου.

- Ο "Ζιζού" θα βρεθεί στη Βαρκελώνη για δεύτερη φορά ως προπονητής της Ρεάλ. Στη μοναδική του επίσκεψη έφυγε νικήτης, μιας και οι παίκτες του επικράτησε με 2-1.

- Αν η ομάδα του πάρει θετικό αποτέλεσμα, τότε θα γίνει ο πρώτος προπονητής μετά το 1965, ο οποίος νικά δύο συνεχόμενες φορές την Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou" σε Clasico. Το ρεκόρ κατέχει ο Μιγκέλ Μουνιόθ απ' το 1965.

"MSN" κόντρα στη "Βασίλισσα"

Οι αριθμοί του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ "ζαλίζουν"
© GETTY IMAGES

- Ο Μέσι δεν έχει πανηγυρίσει γκολ σε όσα παιχνίδια βρέθηκε στην ενδεκάδα παρέα με τους Λουίς Σουάρεζ και Νεϊμάρ. Αντίθετα, ο Σουάρεζ είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει δύο φορές στις αναμετρήσεις, όπου αγωνίστηκαν όλα τα μέλη των "MSN" και "BBC".

- Ο Νεϊμάρ είναι ο μόνος απ' τις δύο επιθετικές τριπλέτες, ο οποίος έχει σκοράρει και μοιράσει ασίστ στο ίδιο ματς.

Ιστορικά στοιχεία και ρεκόρ

- Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αγνοούν τη λευκή ισοπαλία απ' τον Νοέμβριο του 2002. Έκτοτε όλα τα ματς είχαν σκορ. Το πιο σύνηθες αποτέλεσμα είναι το 2-1 υπέρ του γηπεδούχου. Έχει παρουσιαστεί 43 φορές σε 232 αναμετρήσεις.

- Μόνο μια φορά συναντήθηκαν τη 14η αγωνιστική. Θα πρέπει να γυρίσουμε στο μακρινό 1943 για να βρούμε ματς μεταξύ τους. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 5-5!

- Με θετικό αποτέλεσμα οι Καταλανοί θα φτάσουν τις 50 εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα. Αν, όμως, η "Βασίλισσα" πανηγυρίσει "διπλό", τότε θα μιλάμε για την 21η νίκη της στο "Camp Nou".

- Οι "μπλαουγκράνα" έχουν σκόραρει στα 21 τελευταία ματς κόντρα στους Μαδριλένους. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι η πιο μακροχρόνια στα Clasico.

- Το έντονο πάθος χαρακτηρίζει αυτές τις αναμετρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παίκτες της Ρεάλ έχουν δεχθεί 11 κόκκινες κάρτες στα τελευταία 26 ραντεβού. Τέσσερις απ' αυτές δόθηκαν στον Σέρχιο Ράμος.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ