LA LIGA

Ο Βαλβέρδε νίκησε μέσα στο Μπιλμπάο την Αθλέτικ

FC Barcelona's Lionel Messi, center, celebrates after scoring against Athletic Bilbao during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and FC Barcelona, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
FC Barcelona's Lionel Messi, center, celebrates after scoring against Athletic Bilbao during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and FC Barcelona, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Primera Division, το "Σαν Μαμές", με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να νικάει 2-0 την πρώην ομάδα του Βάσκου χάρη σε γκολ των Μέσι και Παουλίνιο.

Η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στο "Σαν Μαμές" ήταν δύσκολη τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά, ωστόσο η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φύγει με νίκη 2-0 από το Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικ και να παραμείνει πρωτοπόρος και σε απόσταση από τον ανταγωνισμό στην Primera Division μετά από 10 αγωνιστικές.

Οι "μπλαουγκράνα" είχαν μία ελαφριά υπεροχή στα πρώτα λεπτά, όμως οι Βάσκοι έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες και δη με τον Αρίτς Αντούριθ, που είδε τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν να του λέει "όχι" σε τετ α τετ. Σουτ με καλές προϋποθέσεις είχαν και οι δύο ομάδες, με τον Λιονέλ Μέσι να έχει και δοκάρι (κι ενώ είχε περάσει τον τερματοφύλακα), πριν χριστεί σκόρερ με το 12ο φετινό τέρμα του, τελειώνοντας εξαιρετική ομαδική ενέργεια.

Ο Παουλίνιο, ο οποίος πήρε τη θέση του τραυματία Αντρές Ινιέστα, είχε κι αυτός δοκάρι, όπως και ο Ραούλ Γκαρθία με την έναρξη του 2ου μέρους για την Αθλέτικ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν κατά κράτος σε αυτήν την περίοδο, με τον Τερ Στέγκεν να είναι ο μοναδικός παίκτης που ξεχώρισε από τους Καταλανούς και τον Βαλβέρδε να μην κάνει αλλαγές.

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς έκανε άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενουμένων, ο Αντούριθ εκτελούσε, όμως, η Αθλέτικ δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Αντιθέτως, "πλήρωσε" τα κενά στα μετόπισθεν, με τον Παουλίνιο να κάνει το 2-0 στις καθυστερήσεις.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Κέπα, Μπόβεδα, Νούνιεθ, Λαπόρτ, Λέκουε, Ιτουράσπε, Σαν Χοσέ (68' Μπενιάτ), Γουίλιαμς (83' Σουσαέτα), Γκαρθία, Κόρντομπα, Αντούριθ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Παουλίνιο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Γκόμες (83' Σεμέντο), Μέσι, Σουάρες

***διαβάστε εδώ για τη νίκη της Βαλένθια και την ισοπαλία της Ατλέτικο

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Αλαβές - Βαλένθια 1-2 (49' Αλέξις / 34' Τζάτζα, 66' πέν. Ροντρίγκο)

Ατλέτικο - Βιγιαρεάλ 1-1 (61' Κορέα / 81' Μπάκα)

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1 (36' Μέσι, 90+2' Παουλίνιο)

Σεβίλλη - Λεγανές (23:30)

Κυριακή

Χετάφε - Σοθιεδάδ (13:00)

Ζιρόνα - Ρεάλ (17:15)

Έιμπαρ - Λεβάντε (19:30)

Μάλαγα - Θέλτα (21:45)

Δευτέρα

Εσπανιόλ - Μπέτις (22:00)

Λας Πάλμας - Ντεπορτίβο

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 28

2. Βαλένθια 24

3. Ρεάλ 20

4. Ατλέτικο 20

5. Βιγιαρεάλ 17

6. Λεγανές 17

7. Μπέτις 16

8. Σεβίλλη 16

9. Σοθιεδάδ 14

10. Θέλτα 11

11. Μπιλμπάο 11

12. Λεβάντε 11

13. Εσπανιόλ 10

14. Χετάφε 9

15. Ζιρόνα 9

16. Ντεπορτίβο 8

17. Έιμπαρ 7

18. Λας Πάλμας 6

19. Αλαβές 3

20. Μάλαγα 1

*οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

**ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

9 γκολ

Σιμόνε Τζάτζα (Βαλένθια)

8 γκολ

Σεντρίκ Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ)

6 γκολ

Ροντρίγκο (Βαλένθια)

Αντόνιο Σανάμπρια (Μπέτις)

5 γκολ

Μαξιμιλιάνο Γκόμες (Θέλτα)

4 γκολ

Σέρχιο Λεόν (Μπέτις)

Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα)

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

Μίκελ Οϊαρθάμπαλ (Σοθιεδάδ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-2

Photo credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ