LA LIGA

Ο Σιμεόνε δεν φοβάται τον Μέσι αλλά θαυμάζει τον Βαλβέρδε

Atletico Madrid coach Diego Simeone arrives for a press conference at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Feb. 19, 2019. Juventus will play Atletico Madrid in a first leg, round of sixteen, Champions League soccer match on Wednesday. (AP Photo/Andrea Comas)
Atletico Madrid coach Diego Simeone arrives for a press conference at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Feb. 19, 2019. Juventus will play Atletico Madrid in a first leg, round of sixteen, Champions League soccer match on Wednesday. (AP Photo/Andrea Comas) AP PHOTO/ANDREA COMAS

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε κλήθηκε να αναφερθεί στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι ενόψει του Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο αλλά έκανε την έκπληξη αποθεώνοντας αντ'αυτού τον Ερνέστο Βαλβερδε.

Οι δύο βαθμοί που άφησε στο "Μαδριγάλ" η Μπαρτσελόνα (και που θα μπορούσαν να ήταν τρεις αν δεν σκόραρε ο Μέσι στο 90' και ο Σουάρες στο 93' για να γράψουν το τελικό 4-4 κόντρα στην Βιγιαρεάλ) έδωσαν έξτρα ενδιαφέρον στο σαββατιάτικο ντέρμπι κορυφής στο "Καμπ Νόου", μιας που η διαφορά της πρωτοπόρου από την 2η Ατλέτικο έπεσε στους οκτώ πόντους.

Σε περίπτωση νίκης στην Καταλωνία οι Μαδριλένοι θα κατεβάσουν τη διαφορά στους πέντε και θα ξαναμπούν στη μάχη του τίτλου, όμως η αποστολή της μόνο εύκολη δεν είναι αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έχει ακόμα καταφέρει να νικήσει την Μπαρτσελόνα από το 2011 και μετά που βρίσκεται στον πάγκο των "ροχιμπλάνκος".

Επιπλέον, η "Μπάρσα" έχει την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ της τον κατά πολλούς κορυφαίο παίκτη στον κόσμο στον 21ο αιώνα, Λιονέλ Μέσι, με τον Σιμεόνε να μην φαίνεται ωστόσο να τρομάζει ελέω της παρουσίας του Αργεντινού στην αντίπαλη πλευρά.

"Δεν υπάρχει η λέξη φόβος για μας σε σχέση με τον Μέσι, αλλά θαυμασμός. Η σοβαρότητα της Μπαρτσελόνα έχει να κάνει με την εκπληκτική δουλειά που κάνει ο προπονητής της, που τους κρατάει μέσα σε τρεις διοργανώσεις.

Πέρυσι, βίωσαν στην Ρώμη αυτή που συνέβη φέτος σε εμάς στο Τορίνο (σ.σ. ήττα με 3-0 από την Γιουβέντους και αποκλεισμός για την Ατλέτικο) και δεν μπορούσαν να κερδίσουν τα πάντα αλλά προσπάθησαν για το τρεμπλ.

Τώρα έχουν μία αξιοζήλευτη θέση στο πρωτάθλημα, στο Champions League. Είναι δύσκολο να συνεχίζεις να νικάς. Ο Βαλβέρδε, με το στιλ παιχνιδιού του, έχει μία φοβερή σεζον", δήλωσε ο Σιμεόνε, που ελπίζει φυσικά στην πρώτη νίκη της Ατλέτικο στο "Καμπ Νόου" από τον Φεβρουάριο του 2006 για να "βάλει φωτιά" στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Photo Credits: AP Photo/Andrea Comas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ