LA LIGA

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 1-0: Ο Αντούριθ ξέρανε με τρομερό ψαλιδάκι τους Καταλανούς

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 1-0: Ο Αντούριθ ξέρανε με τρομερό ψαλιδάκι τους Καταλανούς

Με ήρωα τον Αντούριθ που σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα με ασύλληπτο ψαλίδι, η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέταξε με 1-0 την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της La Liga.

Ένα συγκλονιστικό φινάλε επεφύλασε στο κοινό του "Σαν Μαμές" αλλά και στο ποδοσφαιρικό κοινό γενικότερα η αναμέτρηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Μπαρτσελόνα για την πρεμιερα του ισπανικού πρωταθλήματος, με τους Βάσκους να θριαμβεύουν με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αρίτθ Αντούριθ.

Ο 38χρονος έμπειρος επιθετικός πέρασε στη θέση του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 88' και ένα λεπτό μετά, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, μεγαλούργησε: υποδέχτηκε σέντρα από τα δεξιά και με ένα εκπληκτικό ψαλίδι με το δεξί εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν για να κάνει το 1-0 και να υπογράψει τη νίκη για την Μπιλμπάο απέναντι στην πρωταθλήτρια.

Το γκολ μάλιστα αυτό ήρθε σε μία στιγμή που όλοι έδειχναν να έχουν συμφιλιωθεί με την ισοπαλία, σε ένα ματς που ήταν πολύ ισορροπημένο και η κάθε ομάδα είχε υπεροχή σε ένα ημίχρονο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η απουσία του Λιονέλ Μέσι (τραυματίας) φάνηκε να επηρεάζει την Μπαρτσελόνα που δεν μπόρεσε να επιβάλλει σε καμία περίπτωση το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο, με την Μπιλμπάο να είναι εκείνη που απειλούσε περισσότερο την αντίπαλό της χάρη στην τρομερή πίεση που άσκησε.

Οι Βάσκοι είχαν δύο εξαιρετικά σουτ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς στο 7' και στο 15' που υποχρεώσαν τον Τερ Στέγκεν να πραγματοποιήσει ισάριθμες σωτήριες επεμβάσεις ενώ έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 36' όταν κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και το σουτ του Ραούλ Γκαρθία βρήκε πάλι τον Γερμανο κίπερ της "Μπάρσα" σε ετοιμότητα.

Από την πλευρά τους οι "μπλαουγκράνα" ναι μεν τα βρήκαν σκούρα απέναντι στο καλοστημένο σύνολο του Γκαριτάνο, όμως ολοκληρωσαν το πρώτο 45λεπτο έχοντας δύο δοκάρια!

Στο 32' ο Σουάρες πήγε να εκμεταλλευτεί το απίστευτο δώρο του Ουνάι Λόπεθ (γύρισμα προς τα πίσω) αλλα το πλασέ του με το αριστερό μέσα από την περιοχή χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Σιμόν ενώ στο 44' το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Ραφίνια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά και από παρέμβαση του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Το άσχημο πάντως για τους "μπλαουγκράνα" είναι πως έχασαν στο 37' λόγω μυικού τραυματισμού τον Λουίς Σουάρες, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να παίρνει αναγκαστικά τη θέση του Ουρουγουανού στην κορυφή της επίθεσης.

Athletic Bilbao's Dani Garcia reacts during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and FC Barcelona at San Mames stadium in Bilbao, northern Spain, Friday, Aug. 16, 2019. (AP Photo/Ion Alcoba Beitia)
Athletic Bilbao's Dani Garcia reacts during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and FC Barcelona at San Mames stadium in Bilbao, northern Spain, Friday, Aug. 16, 2019. (AP Photo/Ion Alcoba Beitia) AP PHOTO/ION ALCOBA BEITIA

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός άνοιξε και η Μπαρτσελόνα βελτιώθηκε, με τους "μπλαουγκράνα" να έχουν μάλιστα μία εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 52': φοβερή κάθετη μπαλιά του Ντεμπελέ με αποδέκτη τον Ραφίνια, με το σουτ του Βραζιλιάνου μέσα από την περιοχή με το αριστερό να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Σιμόν.

Η επόμενη πολύ καλή ευκαιρία στο ματς ανήκε και πάλι στους "μπλαουγκράνα", με τον Γκριεζμάν να προσπαθεί να τρυπήσει την άμυνα της Μπιλμπάο στο 70' και τη μπάλα να φτάνει στον Ράκιτιτς, για να τη στείλει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό ευθύβολο σουτ.

Στο 79' ο Ραφίνια πλησίασε και πάλι το γκολ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μεσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ, για να φτάσουμε έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου έδωσε τεράστιες συγκινήσεις στο κοινό.

Και αυτό γιατί ενώ ήταν η Μπαρτσελόνα εκείνη που έδειχνε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος, εκείνη που πανηγύρισε το γκολ ήταν η Μπιλμπάο με τον γερόλυκο επιθετικό της, Αρίτθ Αντούριθ, που έφτασε τα 178 γκολ στην καριέρα του με τους Βάσκους.

Ο Γκαΐθκα Γκαριτάνο τον πέρασε στο ματς στο 88' ως τελευταία αλλαγή για την ομάδα του αντί του Ινιάκι Γουίλιαμς και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο 38χρονος επιθετικός εκτέλεσε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, νικώντας τον Τερ Στέγκεν με άπιαστο ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή που υπέγραψε το τελικό 1-0 για την ομάδα του!

Photo Credits: AP Photo/Ion Alcoba Beitia

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ