LA LIGA

Μπέτις - Ρεάλ 2-1: Την γκρέμισε από την κορυφή

Betis' Sidnei celebrates scoring the opening goal during La Liga soccer match between Betis and Real Madrid at the Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Sunday, March. 8, 2020. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Betis' Sidnei celebrates scoring the opening goal during La Liga soccer match between Betis and Real Madrid at the Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Sunday, March. 8, 2020. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Η Μπέτις παίζοντας εκπληκτικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τη Ρεάλ επικράτησε 2-1 με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να μείνουν στη δεύτερη θέση, στο -2 από την Μπαρτσελόνα. (VIDEO)

Η Μπέτις με γκολ του Τέγιο, πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα στο 82', κέρδισε τη Ρεάλ 2-1 και τη γκρέμισε από την κορυφή καθώς η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μια εβδομάδα μετά επί τη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα την οποία προσπέρασε έμεινε πλέον στη δεύτερη θέση, στο -2 από τους Καταλανούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου και πλην των δύο γκολ που σημείωσαν με τους Σίντνεϊ στο 40' και Τέγιο στο 82' έχασαν σωρεία χαμένων ευκαιριών με αποκορύφωμα αυτές των Φεκίρ και Χοακίν.

Αντίθετα η Ρεάλ ξύπνησε μόνο μετά τα δύο γκολ που δέχτηκε. Και αν στο πρώτο μέρος κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και απώλεσε τρεις σημαντικός βαθμούς στην μάχη που δίνει για να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Η "Βασίλισσα" μπήκε στο παιχνίδι με αρκετές αλλαγές καθώς ο Καρβαχάλ ήταν εκτός αποστολής όπως και οι Αζάρ και Ίσκο ενώ ο Ζιντάν άφησε στον πάγκο τον Μεντί και τον Βαλβέρδε.

Η Μπέτις μπήκε στο παιχνίδι καλύτερα από τη Ρεάλ αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κουρτουά. Έπρεπε να έρθει το 28' με τους γηπεδούχους να απειλούν με κεφαλιά του Μπάτρα από κοντά. Στο 36' ο Φεκίρ βρέθηκε κοντά στο 1-0 αλλά ο Κουρτουά με μια τρομερή επέμβαση έσωσε τη Ρεάλ από βέβαια παραβίαση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Σίντνεϊ που με τρομερό σουτ με το δεξί νίκησε τον Κουρτουά για το 1-0. Η Ρεάλ κατάφερε να ισοφαρίσει όμως πριν οι δύο ομάδες πάνω στο ημίχρονο. Στο 45+2' ο Μαρσέλο ανατράπηκε από τον Σίντνεϊ μέσα στην περιοχή και η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι. Ο Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεση του και έφερε το ματς στα ίσια.

Η Μπέτις μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 55' σε μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι έφυγαν με τρεις παίκτες στην αντεπίθεση με τον Χοακίν τελικό αποδέκτη. Ο αρχηγός των γηπεδούχων πέρασε και τον Κουρτουά αλλά δεν πλάσαρε σε κενή εστίας και προσπάθησε να γυρίσει για τον Κανάλες αλλά ο Μόντριτς έκοψε τη μπάλα.

Η Ρεάλ από την πλευρά της θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 70' όταν απείλησε για πρώτη φορά την εστίας της Μπέτις στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μόντριτς έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει. Η μπάλα έφτασε στον Μεντί που έκανε το σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι στο 75' είδαν το σουτ του Κουαδράδο να φεύγει λίγο έξω από τα δοκάρια του Κουρτουά ενώ στο 82' η Μπέτις έφτασε στο 2-1. Ο Μπενζεμά έκανε λάθος παράλληλη μπαλιά στο χώρο του κέντρου ο αρχηγός της Μπέτις έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Τέγιο, και ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα πλάσαρε εύστοχα για το 2-1.

Οι παίκτες του Ζιντάν προσπάθησαν στα λεπτά που απέμεναν να φτάσουν σε ένα γκολ, βγήκαν στην επίθεση, έκλεισαν τη Μπέτις στην εστία της αλλά χωρίς αποτέλεσμα με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Αλαβές - Βαλένθια 1-1 (73' Έντγκαρ Μέντεθ / 34' Ντάνι Παρέχο)

Σάββατο 7 Μαρτίου

Έιμπαρ - Μαγιόρκα 1-2 (90+2' Μπίγας / 42' Ντάνι Ροντρίγκεθ, 78' Κούμπο)

Ατλέτικο - Σεβίλλη 2-2 (32' πεν. Μοράτα, 36' Ζοάο Φέλιξ / 19' Ντε Γιονγκ, 43' πεν. Οκάμπος)

Μπαρτσελόνα - Σοθιεδάδ 1-0 (81' Μέσι)

Χετάφε - Θέλτα 0-0

Κυριακή 8 Μαρτίου

Οσασούνα - Εσπανιόλ 1-0 (51' αυτ. Ρομπέρτο Τόρες)

Βαγιαδολίδ - Μπιλμπάο 1-4 (76' Σάντρο Ραμίρεθ - 4' Ουνάι Λόπεθ, 24΄Ραούλ Γκαρθία, 87' Γουίλιαμς, 93' Ίνιγκο Κόρδοβα)

Λεβάντε - Γρανάδα 1-1 (11' Μαρτί - 60' Ματσίς)

Βιγιαρεάλ - Λεγκανές 1-2 (5' Μορένο - 47', 70' Όσκαρ)

Μπέτις - Ρεάλ 2-1 (40' Σίντνεϊ, 82' Τέγιο/45+3' Μπενζεμά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ