LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ 5-1: Πεντάρα και κορυφή με όργια Μέσι

Barcelona's Lionel Messi celebrates his goal with Barcelona's Jordi Alba z during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valladolid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Oct. 29, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi celebrates his goal with Barcelona's Jordi Alba z during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valladolid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Oct. 29, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε όργια κόντρα στη Βαγιαδολίδ, πέτυχε δυο πανέμορφα γκολ, έδωσε ισάριθμες φανταστικές ασίστ και η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 5-1 τη Βαγιαδολίδ, περνώντας στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. (VIDEOS)

Μέσι παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Ο Αργεντινός έκανε ό,τι ήθελε στην εντός έδρας αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Βαγιαδολίδ για την 11η αγωνιστική της ισπανικής Liga.

Πέτυχε δυο πανέμορφα γκολ, έδωσε δυο φανταστικές ασίστ, έσκασε μαγικές ποδιές και οι μπλαουγκράνα συνέτριψαν με 5-1 τους μπλανκιβιολέτας. Έτσι πέρασαν ξανά στην κορυφή, ενδεχομένως να τους ξαναπεράσει η Γρανάδα ή να έχουν συγκάτοικο/ους στην πρώτη θέση, αλλά έχουν και ματς λιγότερο καθώς το clasico με τη Ρεάλ μετατέθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου.

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ μόλις τρία λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ήταν η σέντρα του Μέσι, απομάκρυνε η άμυνα της Βαγιαδολίδ, ο Λανγκλέ μετά από μπιλιάρδο - κόντρες επί κοντρών - έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μάσιπ.

Η ομάδα από την Καστίλλη-Λεόν έφθασε στην ισοφάριση λόγω... Τερ Στέγκεν. Εκτελέστηκε από αριστερά το φάουλ, ο Τερ Στέγκεν υπέπεσε σε γκάφα - όχι και το πιο συνηθισμένο για τον Γερμανό - καθώς αντέδρασε ενστικτωδώς και με το μπράτσο απομάκρυνε λανθασμένα. Έτσι ο Ολίβας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά άρχισε το σόου του Μέσι. Στο 29' έβγαλε τρομερή πάσα του Μέσι, ο Βιδάλ με το εξωτερικό στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε στους Καταλανούς εκ νέου το προβάδισμα. Στο 34ο ήλθε η σειρά να σκοράρει ο ίδιος για το 3-1.

Ήταν η τρομερή εκτέλεση φάουλ, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ της Βαγιαδολίδ και πρώην συμπαίκτη του Μέσι στην Μπαρτσελόνα, Γιόρδι Μασίπ. Στο 75ο ο Ράκιτιτς - όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ντε Γιονγκ υπήρχε ovation από το Καμπ Νόου ως μορφή αντίδρασης στην απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να τον θέσει στον πάγ(κ)ο - έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά τρυπώντας την άμυνα της Βαγιαδολίδ, ο pulga κοντρόλαρε με το μηρό, και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 4-1.

Ήθελε όμως να ισοφαρίσει τον αριθμό των ασίστ με τον αριθμό των γκολ του. Έβγαλε ακόμη μία φανταστική κάθετη, ο Σουάρες νίκησε τον Μάσιπ και διεύρυνε κι άλλο το μπλαουγκράνα προβάδισμα σε 5-1. O Μέσι έχει πετύχει 20 γκολ με εκτελέσεις φάουλ τις τελευταίες πέντε σεζόν. Έχει περισσότερες από κάθε άλλον στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές λίγκες (La Liga, Bundesliga, Premier League, Serie A και Ligue 1). Ο αμέσως επόμενος, Μίραλεμ Πιάνιτς, έχει 9!

Δύο γκολ και δυο ασίστ, λοιπόν. Το έχει κάνει 11 φορές στην καριέρα του, τελευταία φορά τον προηγούμενο Μάιο κόντρα στη Λιόν. Ο Σουάρες έφθασε τα 182 γκολ, τέταρτο για τον Λανγκλέ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου

Αλαβές - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (83' Λούκας Πέρεθ / 70' Μοράτα)

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ 5-1 (3'Λανγκλέ,29'Βιδάλ,34', 75'Μέσι,77'Σουάρες /15'Ολίβας)

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Βαλένθια - Σεβίλλη (20:00)

Σοσιεδάδ - Λεβάντε

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Εσπανιόλ (21:00)

Μπέτις - Θέλτα (22:00)

Ρεάλ Μαδρίτης - Λεγκανές (22:15)

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

Μαγιόρκα - Οσασούνα (20:00)

Έιμπαρ - Βιγιαρεάλ

Χετάφε - Γρανάδα (22:15)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ