LA LIGA

Ζορίστηκε για το τρίποντο, νίκησε με πέναλτι η Μπαρτσελόνα

FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his side's opening goal from a penalty spot during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valladolid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Feb. 16, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his side's opening goal from a penalty spot during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valladolid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Feb. 16, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι (43') έφτανε στην Μπαρτσελόνα, για να επικρατήσει με σκορ 1-0 της Βαγιαδολίδ στο "Camp Nou", επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο σερί ισοπαλίες στη La Liga. (VIDEO)

Για την 24η αγωνιστική της La Liga, η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Βαγιαδολίδ στο "Camp Nou", ψάχνοντας την επιστροφή στις νίκες μετά από δύο σερί ισοπαλίες (Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο) στη διοργάνωση. Έστω και δύσκολα, οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν στο τρίποντο, αύξησαν τη διαφορά τους στο +7 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και το +9 από την Ρεάλ Μαδρίτης, που παίζει την Κυριακή (17/2) με την Ζιρόνα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν κακή στο πρώτο μισάωρο του ματς, κινδύνεψε σε 2-3 περιπτώσεις να βρεθεί πίσω στο σκορ και τελικά πήρε προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι στο 43'. Παράβαση που υποδείχθηκε για μαρκάρισμα στον Πικέ, σε ένα αυστηρό σφύριγμα του ρέφερι.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Βαλβέρδε απώλεσε σωρεία ευκαιριών για να "κλειδώσει" το ματς, με κορυφαία αυτή του Μέσι, που σε νέο χτύπημα πέναλτι στο 85' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάσιπ, που ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Η παράβαση αυτή τη φορά ήταν καθαρή, με τον Κίκο να ανατρέπει τον Κοουτίνιο. Το τελικό 1-0 σφράγισε το 90λεπτο στο "Camp Nou".

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Βερμάλεν, Άλμπα, Μπουσκέτς, Βιδάλ, Αλένια (76' Ράκιτιτς), Ντεμπελέ (70' Κοουτίνιο), Μέσι, Μπόατενγκ (60' Σουάρες).

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ (Σέρχιο): Μάσιπ, Φερνάντεθ, Κίκο, Καλέρο, Αντονίτο, Μίτσελ, Τουχάμι, Νάτσο, Βέρντε (67' Βίγια - 76' λ.τ. Πλάσα), Γκουαρδιόλα, Ουνάλ (79' Κέκο).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου

Έιμπαρ - Χετάφε 2-2 (67' πεν. 80' Σάρλες / 37' Μάτα, 52' Φούλκιερ)

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

Θέλτα - Λεβάντε 1-4 (88' Μέντες / 20' 62' Μοράλες, 40' Κόκε, 89' Μαγιοράλ)

Ράγιο Βαγεκάνο - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (74' Γκριεζμάν)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Λεγκανές 3-0 (50' 59' Οϊαρθάμπαλ, 75' Χοσέ)

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ 1-0 (43' πεν. Μέσι)

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζιρόνα (13:00)

Βαλένθια - Εσπανιόλ (17:15)

Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη (19:30)

Μπέτις - Αλαβές (21:45)

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

Ουέσκα - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ