LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοθιεδάδ 1-0: VAR και Μέσι έσωσαν τους Καταλανούς

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοθιεδάδ 1-0: VAR και Μέσι έσωσαν τους Καταλανούς

Η Μπαρτσελόνα ήταν μέτρια, όμως χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Μέσι στο 81ο λεπτό, μετά από έλεγχο του VAR, οι Καταλανοί επικράτησαν 1-0 της Σοθιεδάδ και πάτησαν προσωρινά στην κορυφή.

Η αποστολή για την Μπαρτσελόνα ήταν δύσκολη, αφού μετά την ήττα στο Clasico καλούνταν να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Ρεάλ Σοθιεδάδ. Οι Καταλανοί δεν ήταν καλοί, το Καμπ Νου δεν ευχαριστήθηκε το παιχνίδι, αλλά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι στο 81ο λεπτό, πήραν το σημαντικό για τη συνέχεια τρίποντο.

Κάπως έτσι, η Μπλαουγκράνα επιστρέφουν στις νίκες και βρίσκονται με μία αγωνιστική περισσότερη στην κορυφή με 58 βαθμούς. Πλέον περιμένουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία την Κυριακή (8/3) φιλοξενείται στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" από τη Ρεάλ Μπέτις.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς κάποιο γκολ στο παιχνίδι, με διαστήματα καλού ρυθμού. Ενώ οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσουν ψηλά στο γήπεδο συμβάλλοντας σε γρήγορο και ανοιχτό παιχνίδι, όσο κυλούσαν τα λεπτά οι Καταλανοί έπαιρναν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αρχικά στο 10' ο Μπρέθγουεϊτ απείλησε με ένα διαγώνιο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Ρεμίρο. Η άμυνα της Σοθιεδάδ είχε κλείσει καλά τους χώρους δυσκολεύοντας την Μπάρτσα. Την ίδια ώρα έψαχνε τη στιγμή της στην κόντρα. Η σημαντικότερη τελική των Βάσκων σημειώθηκε στο 27ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Ίσακ πέρασε πάνω από την εστία του Τερ Στέγκεν. Οι Καταλανοί απείλησαν πάλι με τον Μέσι στο 29', με τον Αργεντινό να πλασάρει άουτ.

Τα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου μέρους η Σοθιεδάδ κράτησε την μπάλα και θέλησε να ελέγξει το παιχνίδι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του Καμπ Νου προς τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα. Από το 54ο λεπτό και έπειτα οι Καταλανοί πήραν μπροστά δημιουργώντας κινδύνους στην εστία του Ρεμίρο. Ο Μέσι αρχικά επιχείρησε ένα σουτ το οποίο πέρασε άουτ, ενώ στο 65' ο τερματοφύλακας των Βάσκων έδιωξε με δυσκολία σουτ του Ράκιτιτς.

Ωστόσο, αφού οι φιλοξενούμενοι απορρόφησαν την πίεση ήταν η δική τους σειρά να απειλήσουν. Κράτησαν την μπάλα και πάτησαν αρκετές φορές την περιοχή του Τερ Στέγκεν με Μονρεάλ (72') και Ίσακ (75') να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η Σοθιεδάδ υπολόγιζε δίχως το VAR, αφού στο 80ο λεπτό ο διαιτητής γύρισε το ματς πίσω και έλεγξε χέρι του Νορμάντ σε μία σέντρα του Βιντάλ.

Ο Μέσι στήθηκε απέναντι από τον Ρεμίρο και στο 81' έγραψε το 1-0. Στη συνέχεια, οι Βάσκοι πίεσαν για την ισοφάριση, όμως οι Μπλαουγκράνα ήταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα τους. Μάλιστα στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Άλμπα σκόραρε, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ στον Φάτι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Αλαβές - Βαλένθια 1-1 (73' Έντγκαρ Μέντεθ / 34' Ντάνι Παρέχο)

Σάββατο 7 Μαρτίου

Έιμπαρ - Μαγιόρκα 1-2 (90+2' Μπίγας / 42' Ντάνι Ροντρίγκεθ, 78' Κούμπο)

Ατλέτικο - Σεβίλλη 2-2 (32' πεν. Μοράτα, 36' Ζοάο Φέλιξ / 19' Ντε Γιονγκ, 43' πεν. Οκάμπος)

Μπαρτσελόνα - Σοθιεδάδ 1-0 (81' Μέσι)

Χέρτα - Θέλτα (22:00)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Οσασούνα - Εσπανιόλ (13:00)

Βαγιαδολίδ - Μπιλμπάο (15:00)

Λεβάντε - Γρανάδα (17:00)

Βιγιαρεάλ - Λεγκανές (19:30)

Μπέτις - Ρεάλ (22:00)

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ