LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Η La Liga προτείνει νέα ημερομηνία για το Clasico

Barcelona forward Lionel Messi, right, passes the ball as Real midfielder Toni Kroos defends during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Andrea Comas)
Barcelona forward Lionel Messi, right, passes the ball as Real midfielder Toni Kroos defends during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Andrea Comas) AP PHOTO/ANDREA COMAS

Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος αναζητά λύση στο θέμα που έχει προκύψει με το Clasico Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, προτείνοντας νέα ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης, με μία σημαντική υποσημείωση.

Οι πολιτικές αναταραχές στη Βαρκελώνη έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους διοικούντες τη La Liga, με συνέπεια το Clasico της 26ης Οκτωβρίου μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ να βρίσκεται στον "αέρα". Ουσιαστικά, η διοργανώτρια αρχή έχει αποφασίσει να μην διεξαχθεί η αναμέτρηση εκείνη την ημερομηνία, καθώς θεωρεί πως θα προκύψουν σοβαρά ζητήματα τα οποία ξεπερνούν τα στενά ποδοσφαιρικά όρια.

Άλλωστε, ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις με τους ανθρώπους των ομάδων προκειμένου να βρεθεί μία νέα ημερομηνία που θα βολεύει και τους δύο, ύστερα από την αρνητική απάντηση της Ρεάλ, αλλά και της "Μπάρτσα" να μεταφερθεί το πρώτο Clasico της χρονιάς στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Το πιθανότερο είναι πως το ντέρμπι της Ισπανίας θα λάβει χώρα μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί -προς το παρόν- η ημέρα και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη " Marca", οι ιθύνοντες της διοργανώτριας αρχής πρότειναν το Clasico να πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, το οποίο σημαίνει πως θα επηρεαστεί η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού εκείνη την αγωνιστική η Ρεάλ αγωνίζεται κόντρα Εσπανιόλ και η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Μαγιόρκα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να συναινέσουν τόσο η Εσπανιόλ όσο κι η Μαγιόρκα στην πρόταση του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο πως η νέα ημερομηνία θα βρει σύμφωνες τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, καθώς λίγες ημέρες αργότερα αγωνίζονται στο Champions League για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και δεν αποκλείεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμα τα παιχνίδια τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Με βάση τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα, η ημερομηνία που φαίνεται να προκρίνεται είναι η 18η Δεκεμβρίου, αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση με το Copa del Rey, αφού εκείνη την ημέρα θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος του Κυπέλλου Ισπανίας.

Photo Credits: AP Photo/Andrea Comas

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ