ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 3-4: Οι εκπληκτικοί Σεβιγιάνοι σόκαραν Μπαρτσελόνα και Μέσι!

FC Barcelona's Lionel Messi gestures during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi gestures during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και σκόραρε δις όμως αυτό δεν έφτανε για την Μπαρτσελόνα, με την Μπέτις να πανηγυρίζει τεράστια νίκη με 4-3 στο "Καμπ Νόου" (VIDEOS).

Σε μία καταπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση που είχε διάρκεια 95 λεπτών στο "Καμπ Νόου" η Μπέτις ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια, καθώς επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-3 της Μπαρτσελόνα και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη επί των Καταλανών μετά το 2008 και πρώτη στη φωλιά των Καταλανών από το 1998!

Απίστευτο και όμως... ισπανικό! Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόποι στα πέντε ματς που υποχρεώθηκε να δώσει χωρίς τον Λιονέλ Μέσι (4 νίκες - 1 ισοπαλία), ωστόσο στο παιχνίδι στο οποίο επανέκαμψε ο "Pulga" μετά τον τραυματισμό του, γνώρισε οδυνηρή ήττα με την Μπέτις με 4-3 (δεύτερη στο πρωτάθλημα και πρώτη από τις 26 Σεπτεμβρίου και το 1-2 από την Λεγκανές)!

FC Barcelona's Lionel Messi reacts after Betis scored their side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi reacts after Betis scored their side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η επιτυχία μάλιστα της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League (πρώτη στο πρωτάθλημα μετά το 2003 που πέτυχε 4+ γκολ στην Μπαρτσελόνα εκτός έδρας) ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, με την ομάδα του Κίκε Σετιέν όχι μόνο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ αλλά να έχει και άλλες ευκαιρίες και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην άμυνα των Καταλανών.

Τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα είναι χαρακτηριστικά της εικόνας του ματς, με την Μπαρτσελόνα να έχει μόλις μία κλασική ευκαιρία για γκολ (ο Λόπεθ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λενγκλέ στο 23') και την Μπέτις να έχει δύο γκολ και άλλες τόσες ευκαιρίες!

Betis' Joaquin Sanchez, second right, celebrates after scoring with teammates his side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Betis' Joaquin Sanchez, second right, celebrates after scoring with teammates his side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Στο 20ο λεπτό ο Ζούνιορ πήρε την κάθετη πάσα του Καρβάλιο και εξέθεσε τους Σέρτζι Ρομπέρτο και Τερ Στέγκεν με ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή ενώ στο 34' οι "πράσινοι" έκρυψαν τη μπάλα από την πανικοβλημένη άμυνα των Καταλανών. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Χοακίν που έκανε το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ μπροστά από το σημείο του πέναλτι και έγινε μόλις ο πέμπτος στην ιστορία της ισπανικής Λίγκας που σκοράρει κόντρα στην "Μπάρσα" έχοντας συμπληρώσει 37 χρόνια ζωής.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ πιο πιεστική, όμως κάθε φορά που έδειχνε ικανή να κυνηγήσει την ανατροπή, η Μπέτις έβρισκε τις αδυναμίες της στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα και την τιμωρούσε.

Στο 68' ο Μέσι ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε για το 1-2 όμως στο 71' ήρθε στο 3-1 για την Μπέτις με σκόρερ τον Λο Σέλσο και ολέθριο σφάλμα από τον Τερ Στέγκεν που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στο σουτ του Αργεντινού μέσου, δανεικού από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο 79' ο Βιδάλ έδωσε νέες ελπίδες στην "Μπάρσα" μειώνοντας σε 2-3 όμως στο 81' ο Ράκιτιτς άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες καθώς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 83' ήρθε η χαριστική βολή από τον Κανάλες που έκανε από κοντά το 4-2 για την ομάδα της Σεβίλλης.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν να διαμορφώσει το τελικό 3-4 με το γκολ του Μέσι στις καθυστερήσεις, με την Μπέτις να υποχρεώνει την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 42 αγώνες και να ξεφεύγει έξι πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (69' Αλένια), Αρτούρ (46' Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι, Μάλκομ (57' Μουνίρ Ελ Χανταντί), Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο

ΜΠΕΤΙΣ: Παού Λόπεθ, Τέγιο, Μαντί, Μπάρτρα, Σίντνεϊ, Ζούνιορ, Γουίλιαμ, Γκουαρδάδο, Λο Σέλσο (87' Ινούι), Χοακίν (62' Κανάλες), Λόρεν (76' Σέρχιο Λεόν)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Λεβάντε - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-3 (4' Τσέμα / 73' Τεό Ερνάντες, 77' Χουάνμι, 83' Οϊαρθάμπαλ)

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Βαγιαδολίδ - Έιμπαρ 0-0

Χετάφε - Βαλένθια 0-1 (81' πεν. Παρέχο)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2 (61' Τομάς, 80' Ρόντρι, 91' Γκοντίν / 36' 64' Ινιάκι Γουίλιαμς)

Ζιρόνα - Λεγκανές 0-0

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Αλαβές - Ουέσκα 2-1 (41' Τζόνι, 68' Σομπρίνο / 35' Γκόμεθ)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 3-4 (68' πεν. 94'Μέσι, 79' Βιδάλ/ 20' Ζούνιορ, 34' Χοακίν, 71' Λο Σέλσο, 84' Κανάλες)

Ράγιο Βαγεκάνο - Βιγιαρεάλ (19:30)

Σεβίλλη - Εσπανιόλ

Θέλτα - Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ LA LIGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ