LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Μαγιόρκα 5-2: Όργια Μέσι με χατ-τρικ

Barcelona's Lionel Messi, center left, celebrates with Sergio Busquets after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Mallorca at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi, center left, celebrates with Sergio Busquets after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Mallorca at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Ο Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ, ο Μέσι κέρασε με χατ-τρικ για τη Χρυσή Μπάλα, ο Σουάρες σκόραρε με ασύλληπτο τακουνάκι και η Μπαρτσελόνα νίκησε 5-2 τη Μαγιόρκα συνεχίζοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος χέρι-χέρι με τη Ρεάλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου το χρέος της απέναντι στην προτελευταία Εσπανιόλ, επιβλήθηκε 2-0 με τέρματα των Βαράν και Μπενζεμά, οπότε για την Μπαρτσελόνα ένας δρόμος υπήρχε να βαδίσει λίγες ώρες αργότερα το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Οι μπλαουγκράνα υποδέχθηκαν τη Μαγιόρκα στο Καμπ Νόου, τη νίκησαν 5-2 και συνεχίζουν να συγκατοικούν με τους μερένγκες στην κορυφή της ισπανικής Liga με χρονικό ορίζοντα το μεταξύ τους clasico της 18ης Δεκεμβρίου.

Η ομάδα της Βαρκελώνης άνοιξε το σκορ με τον Αντουάν Γκριεζμάν μόλις επτά λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Τερ Στέγκεν έκανε το βολέ, αλλά προέκυψε ασίστ. Ο Γάλλος έφυγε στην αντεπίθεση, έσκαψε προ του Μανόλο Ρέινα και άνοιξε το σκορ.

Ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε τη Δευτέρα τη Χρυσή Μπάλα 2019 - την παρέλαβε από τα τρία του παιδιά στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη του ματς - και κέρασε με γκολάρες τους συμπαίκτες τους και όσους βρέθηκαν στο γήπεδο να τον απολαύσουν σε μία ακόμη μοναδική παράσταση. Στο 17ο λεπτό πέτυχε ένα απίθανο γκολ.

Πήρε την μπάλα με το μαγικό του αριστερό και χωρίς να καθυστερήσει, διεύρυνε το προβάδισμα των μπλαουγκράνα. Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μανόλο Ρέινα. Ο Άντε Μπούντιμιρ στο 36' εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη του Ροντρίγκεθ, πρόλαβε τον Πικέ και με τη βοήθεια και της κόντρας στο πόδι του Καταλανού νίκησε τον Τερ Στέγκεν και μείωσε σε 2-1.

Το δεύτερο γκολ του πούλγκα - σε κίνηση και εκτέλεση καρμπόν με το πρώτο - έφερε το 3-1 στο 41ο λεπτό. Ύστερα από δυο λεπτά (43') ήλθε ακόμη ένα πανέμορφο γκολ. Με ένα ασύλληπτο τακουνάκι του Λουίς Σουάρες εντός περιοχής!

Ο Κροάτης φορ της Μαγιόρκα προσπαθούσε σε πείσμα της εξέλιξης του ματς να κρατήσει τους μπλανκιβερμέλ στο παιχνίδι και μείωσε σε 4-2 στο 64' με κεφαλιά. Και μια μαγική βραδιά δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με τον πιο μαγικό τρόπο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λιονέλ Μέσι στο 83', φθάνοντας στο χατ-τρικ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο 0-0

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Ρεάλ - Εσπανιόλ 2-0 (37' Βαράν, 79' Μπενζεμά)

Γρανάδα - Αλαβές 3-0 (48' Κάρλος Φερνάντεθ, 58' πεν. Σολδάδο, 77' Γιανχέλ Ερέρα)

Λεβάντε - Βαλένθια 2-4 (11', 20' πεν. Ροτζέρ Μαρτί / 45'+3' αυτ. Ροτζέρ Μαρτί, 57', 59' Γκαμεϊρό, 88' Φεράν Τόρες)

Μπαρτσελόνα - Μαγιόρκα 5-2 (7' Γκριεζμάν, 17', 41', 83' Μέσι, 44' Σουάρες / 36', 64' Μπούντιμιρ)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Έιμπαρ - Χετάφε (13:00)

Μπέτις - Μπιλμπάο (15:00)

Βαγιαδολίδ - Σοθιεδάδ (17:00)

Λεγκανές - Θέλτα (19:30)

Οσασούνα - Σεβίλλη (22:00)

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ