LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 2-1: Ο Μέσι δημιουργούσε και ο Φάτι εκτελούσε

Barcelona's Ansu Fati celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday Feb. 2, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Ansu Fati celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday Feb. 2, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Με το δίδυμο Μέσι-Φάτι να μεγαλουργεί στο πρώτο 45λεπτο, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 την Λεβάντε και μείωσε στους τρεις πόντους τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης (VIDEOS).

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα μετά από το στραβοπάτημα στο Μεστάγια την περασμένη εβδομάδα απέναντι στην Βαλένθια, με την ομάδα του Κίκε Σετιέν να επικρατεί 2-1 της Λεβάντε στο ματς που έριξε την αυλαία της 22ης αγωνιστικής στη La Liga και να μειώνει σε τρεις πόντους την απόσταση από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άνσου Φάτι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους μπλαουγκράνα σκοράροντας και τα δύο γκολ τους μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (30' 32') από ισάριθμες ασίστ του Λιονέλ Μέσι, με τους Λεβαντίνους να βελτιώνονται στο δεύτερο ημίχρονο αλλά να μην καταφέρνουν κάτι περισσότερο από το να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Ροσίνα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Χάρμα ειδέσθαι ήταν η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Κίκε Σετιέν να ανεβάζει στροφές μετά το πρώτο 10λεπτο και να είναι το απόλυτο αφεντικό σε κάθε μήκος και πλάτος του αγωνιστικού χώρου, περιορίζοντας την Λεβάντε σε εντελώς παθητικό ρόλο (ούτε μία τελική εντός εστίας).

Οι δύο πρώτες καλές στιγμές για τους μπλαουγκράνα ήταν σουτ του Μέσι μέσα από τη μεγάλη περιοχή που έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι (13') και το άστοχο πλασέ του Γκριεζμάν (17'), ενώ στο 29' ο Αϊτόρ υποχρεώθηκε σε πολύ δύσκολη επέμβαση μετά από εκπληκτική ντρίμπλα του Μέσι μέσα στην περιοχή και δυνατό σουτ με το αριστερό.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ωστόσο, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να νικηθεί από, με τους Μέσι και Φάτι να ακινητοποιούν την άμυνα των φιλοξενουμένων. Ο Αργεντινός έβγαλε υπέροχη μπαλιά-τρύπα και ο Ισπανός ξεπετάχτηκε εντυπωσιακά στην πλάτη της άμυνας, για να κάνει το δεξί πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να γράψει το 1-0.

Το γκολ αυτό ζάλισε τους Λεβαντίνους και δύο λεπτά αργότερα οι 60.000 φίλοι της Μπάρτσα που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Καμπ Νόου" απόλαυσαν μία ακόμα όμορφη συνεργασία με τους ίδιους πρωταγωνιστές που κατέληξε σε γκολ: ο Φάτι δέχτηκε ασίστ από τον Μέσι και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αυτή τη φορά με το αριστερό, για να νικήσει τον Αϊτόρ και να γράψει το 2-0.

Στο 36' η Μπαρτσελόνα άγγιξε το τρίτο γκολ, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι μετά από το πολύ δυνατό σουτ του Σεμέδο ενώ στο 45' ο Γκριεζμάν έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Σεμέδο από τα δεξιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε και η Λεβάντε έγινε πολύ περισσότερο ανταγωνιστική, όμως παρά το γεγονός πως έφτιαξε αρκετές και καλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ, δεν κατάφερε να βάλει γρήγορα το γκολ που επιθυμούσε για να... αγχώσει την Μπαρτσελόνα.

Για αυτό φρόντισε ο Τερ Στέγκεν, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να επιβεβαιώνει πως είναι ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη καθώς κατέβασε τα ρολά όποτε χρειάστηκε (53' σε σουτ του Μοράλες, 55' σε σουτ του Μελέρο, 66' σε δυνατό ευθύβολο σουτ του Ερνάνι), με τους συμπαίκτες του από την πλευρά τους να έχουν και αυτοί τις δικές τους καλές στιγμές αλλά τον Μέσι να αδυνατεί να βρει δίχτυα..

Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα ο ρυθμός έπεσε αρκετά και χρειάστηκε να μπούμε στις καθυστερήσεις για να κουνηθεί και πάλι το πλεκτό. Αυτό έγινε στο 90+2' με τον Τερ Στέγκεν να μην έχει καλό οπτικό πεδίο και χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Ροσίνα, για να μειώσει σε 2-1 η Λεβάντε και να δημιουργήσει καθεστώς πίεσης στην Μπαρτσελόνα στα εναπομείνατα λεπτά.

Δεν ήταν όμως αρκετά για να απειλήσει περισσότερο, με την "Μπάρτσα" να κρατάει το 2-1 και να είναι πλέον στο -3 από την κορυφή, με τον Κίκε Σετιέν να μετράει πλέον 4 νίκες στα πέντε ματς που βρίσκεται στον πάγκο των Καταλανών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Γρανάδα - Εσπανιόλ 2-1 (38' Ματσίς, 46' Φερνάντες / 27' πεν. Ντε Τομάς)

Ρεάλ - Ατλέτικο 1-0 (56' Μπενζεμά)

Μαγιόρκα - Βαγιαδολίδ 0-1 (56' Ουνάλ)

Βαλένθια - Θέλτα 1-0 (77' Σολέρ)

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Λεγκανές - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1 (49' Ομερούο, 90+4' Όσκαρ / 20' Ισάκ)

Έιμπαρ - Μπέτις 1-1 (15' πεν. Ορεγιάνα / 7' Φεκίρ)

Μπιλμπάο - Χετάφε 0-2 (36' Σουάρες, 50' πεν. Μάτα)

Βιγιαρεάλ - Οσασούνα 3-1 (45+1' Αλκάθερ, 54' Πένα, 59' πεν. Καθόρλα / 48' Αριντάνε)

Σεβίλλη - Αλαβές 1-1 (77' πεν. Οκάμπος / 70' Χοσέλου)

Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 2-1 (30' 32' Φάτι / 90+2' Ροσίνα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ