LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Λεγκανές 3-1: Όγδοη σερί νίκη με κερασάκι στην τούρτα το γκολ του Μέσι στο φινάλε

FC Barcelona's Luis Suarez celebrates with teammates during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Leganes at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Luis Suarez celebrates with teammates during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Leganes at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Λεγκανές του Σιόβα όμως με καθοδηγητές τον Σουάρες και τον Μέσι που ήρθε από τον πάγκο, επικράτησε με 3-1 και άφησε πέντε πόντους πίσω την Ατλέτικο Μαδρίτης (VIDEOS).

Είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος από την αρχή της σεζόν, έχει αποκτήσει την ταμπέλα του φαβορί από τους πρώτους μήνες της φετινής La Liga και φροντίζει να το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία.

Ο λόγος φυσικά για την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία αν και έπαιξε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τον Μέσι (έμεινε αρχικά στον πάγκο για να πάρει ανάσες ενόψει Σεβίλλης στο Κύπελλο) κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λεγκανές και να κρατήσει το πολύτιμο +5 έναντι της 2ης της βαθμολογίας Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το σκορ για τους Καταλανούς άνοιξε στο 32' ο εντυπωσιακός καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους Ουσμάν Ντεμπελέ με ένα γκολ που ήταν προϊόν εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας (συμμετείχαν επίσης οι Σέρτζι Ρομπέρτο, Αλένα και Τζόρντι Άλμπα που του έβγαλε την ασίστ) και με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημιχρονο, η Λεγκανές "έβαλε φωτιά" στο ματς στο 57', με τον Μπρέθγουεϊτ να νικάει από κοντά τον Τερ Στέγκεν μετά από άριστα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, για να μπει όμως τότε στον αγωνιστικό χώρο ο Μέσι και να... γείρει το γήπεδο.

Οι "μπλαουγκράνα" πήραν τον καθολικό έλεγχο και δεν άργησαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και την όγδοη συνεχόμενη νίκη: στο 72' ο κίπερ της Λεγκανές απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σουτ εκτός περιοχής του Μέσι αλλά ο Σουάρες πρόλαβε να κάνει την προβολή για το 2-1 (διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ οι "πεπινέρος" αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα μετά τη χρήση του VAR) ενώ στο 92' μπήκε το κερασάκι στην τούρτα.

"Υπεύθυνος" -ποιος άλλος- ο Λιονέλ Μέσι, που άλλαξε πολύ γρήγορα τη μπάλα με τον Τζόρντι Άλμπα και με άπιαστο σουτ με το δεξί την έστειλε στον ουρανό των διχτύων για το τελικό 3-1 για τους "μπλαουγκράνα".

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Βερμάλεν, Τζόρντι Άλμπα, Αλένα (64' Μέσι), Μπουσκέτς, Αρτούρ (64' Ράκιτιτς), Ντεμπελέ (69' Μάλκομ), Σουάρες, Κουτίνιο

ΛΕΓΚΑΝΕΣ: Κουέγιαρ, Ταρίν, Ομερούο, Σιόβας, Νιόμ, Βέσγκα (86' Εράσο), Ρέθιο, Σίλβα, Όσκαρ (86' Ελ Ζαρ), Εν-Νεσίρι, Μπρέθγουεϊτ (78' Σάντος)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΟΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Ιανουαρίου

Ρεάλ - Σεβίλλη 2-0 (78' Καζεμίρο, 92' Μόντριτς)

Ουέσκα - Ατλέτικο 0-3 (31' Ερνάντες, 52' Αρίας, 71' Κόκε)

Θέλτα - Βαλένθια 1-2 (40' Αραούχο / 71' Φεράν Τόρες, 84' Μορένο)

Κυριακή 20 Ιανουαρίου

Μπέτις - Ζιρόνα 3-2 (12' Τέγιο, 54' Μορόν, 90' Κανάλες / 36' Γκαρσία, 44' Ντουμπιά)

Βιγιαρεάλ - Μπιλμπάο 1-1 (71' Εκαμπί / 18' Χάουμε Κόστα)

Λεβάντε - Βαγιαδολίδ 2-0 (42' Κόκε, 90' Μάρτι)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Σοθιεδάδ 2-2 (22' Κομεσάνα, 28' Εμπάρμπα / 39' Μορένο, 82' Ζοζέ)

Μπαρτσελόνα - Λεγανές 3-1 (32' Ντεμπελέ, 71' Σουάρες, 92' Μέσι / 57' Μπρέθγουεϊτ))

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Έιμπαρ - Εσπανιόλ 22.00

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ