LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Έιμπαρ 5-0: Ρεσιτάλ Μέσι με τέσσερα γκολ

Barcelona's Lionel Messi, right, celebrates with Arturo Vidal after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday Feb. 22, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi, right, celebrates with Arturo Vidal after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday Feb. 22, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα της Έιμπαρ, η Μπαρτσελόνα πήρε μία εμφατική νίκη με 5-0 που την έστειλε στην κορυφή, με ματς παραπάνω από την Ρεάλ Μαδρίτης (VIDEOS).

Μία από τις πιο άνετες επικρατήσεις της μέσα στη σεζόν πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Μπαρτσελόνα, με την ομάδα του Κίκε Σετιέν να νικάει με 5-0 την Έιμπαρ στο "Καμπ Νόου" για την 25η αγωνιστική της La Liga και να είναι πλέον στο +2 από την Ρεάλ με ματς παραπάνω.

Ουσιαστικά, το ματς εξελίχτηκε σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ του Λιονέλ Μέσι που πέτυχε χατ-τρικ από το πρώτο ημίχρονο και σταμάτησε στα τέσσερα γκολ, ενώ ντεμπούτο με τη μπλαουγκράνα φανέλα έκανε και ο νεοαποκτηθέντας φορ από την Λεγκανές, Μπρέθγουεϊτ που πρόλαβε να δώσει και ασίστ.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και η έκτη νίκη σε ισάριθμα ματς κόντρα στην Έιμπαρ για τους μπλαουγκράνα, που στρέφουν πλέον την προσοχή τους σε δύο καυτά εκτός έδρας ματς: απέναντι στην Νάπολι για τους "16" του Champions League και με την Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα Clasico που αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο στη μάχη του τίτλου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο "Καμπ Νόου" μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι που σημείωσε χατ-τρικ μέσα σε διάστημα 26 λεπτών και ουσιαστικά εξασφάλισε το τρίποντο στην Μπαρτσελόνα.

Το πρώτο χτύπημα από τον ηγέτη της "Μπάρσα" έγινε στο 14', όταν πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και αφού άδειασε με εκπληκτική ντρίμπλα τον Αρμπίγια, βγήκε απέναντι στον Ντιμίτροβιτς και τον νίκησε με όμορφο αριστερό πλασέ για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο κίπερ των Βάσκων κατάφερε να αποτρέψει δεύτερη παραβίαση της εστίας του όταν απέκρουσε τις προσπάθειες των Γκριεζμάν και Βιδάλ, όμως τον Μέσι δεν είχε τρόπο να τον σταματήσει. Αυτό φάνηκε στο 37', με τον Pulga να συνεργάζεται άψογα με τον Βιδάλ και να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, για να αποφύγει τον Αρμπίγια και με συρτό πλασέ από πλάγια θέση να γράψει το 2-0.

Ο εφιάλτης για την ομάδα από τη χώρα των Βάσκων στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε σταματημό όμως, με τον Μέσι να τιμωρεί την άμυνά της για τρίτη φορά στο 40'. Μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ έστρωσε τη μπάλα στον Γκριεζμάν, ο Γάλλος κόπηκε από αμυντικό και η μπάλα έφτασε ξανά στον Pulga, που με ψύχραιμο πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (3-0).

Αυτό ήταν το 17ο γκολ του Μέσι στη φετινή La Liga και 19ο κόντρα στην Έιμπαρ, με το ρεσιτάλ του Αργεντινού να είναι αυτό που χώριζε τις δύο ομάδες όταν πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έιμπαρ προσπάθησε για το γκολ της τιμής αλλά ο Τερ Στέγκεν ήταν πάντα σε ετοιμότητα ενώ στον αντίποδα η Μπαρτσελόνα είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Ράκιτιτς και δύο γκολ των Βιδάλ και Ουμτιτί που όμως σωστά δεν μέτρησαν καθώς οι σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Εκεί που περίμεναν όλοι πως το ματς δεν θα προσέφερε άλλες συγκινήσεις έχοντας μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήρθε νέα έκρηξη από τους μπλαουγκράνα που σημείωσαν άλλα δύο τέρματα, με τα φώτα να πέφτουν πάνω στον νεαποκτηθέντα από την Λεγκανές, Μπρέθγουεϊτ.

Ο Δανός επιθετικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 72' και στο 87' έβγαλε ασίστ για τον Μέσι για να κάνει τέσσερα τα γκολ του στο παιχνίδι ο Αργεντινός ενώ δύο λεπτά αργότερα, από προσπάθεια που ξεκίνησε από τα δικά του πόδια, η μπάλα έφτασε στον Αρτούρ που με προβολή μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το τελικό 5-0 μέσα σε αποθεώση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Μπέτις - Μαγιόρκα 3-3 (19' πεν. Κανάλες, 35' πεν. Φεκίρ, 48' Χοακίν / 16' Κούτσο, 27' Μπούντιμιρ, 70' Κούμπο)

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Θέλτα - Λεγκανές 1-0 (62' Άσπας)

Μπαρτσελόνα - Έιμπαρ 5-0 (14' 37' 40' 87' Μέσι, 89' Αρτούρ)

Σοσιεδάδ - Βαλένθια (19:30)

Λεβάντε - Ρεάλ (22:00)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Οσασούνα - Γρανάδα (13:00)

Αλαβές - Μπιλμπάο (15:00)

Βαγιαδολίδ - Εσπανιόλ (17;00)

Χετάφε - Σεβίλλη (19:30)

Ατλέτικο - Βιγιαρεάλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ