LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2: Δώρο τίτλου από "Ατλέτι" στην Ρεάλ

Barcelona's Lionel Messi reacts after missing a shoot during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, June 30, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi reacts after missing a shoot during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, June 30, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 2-2 με την Ατλέτικο στο "Καμπ Νόου" αν και προηγήθηκε δύο φορές και με τη δεύτερη διαδοχική γκέλα της μέσα σε λίγες ημέρες εκτροχιάζεται από την κούρσα του τίτλου (VIDEOS).

Νέο πανομοιότυπο σοκ μέσα σε λίγα 24ωρα για την Μπαρτσελόνα ! Μετά από την εκτός έδρας γκέλα με την Θέλτα (2-2) όπου δεν πήρε το τρίποντο αν και προηγήθηκε δύο φορές, οι μπλαουγκράνα είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στο ίδιο εφιαλτικό για εκείνους σενάριο, αυτή τη φορά απέναντι στην Ατλέτικο το βράδυ της Τρίτης για την 33η αγωνιστική στην La Liga.

Πήραν δύο φορές το προβάδισμα όμως είδαν τους ροχιμπλάνκος να ισοφαρίζουν ισάριθμες, με το 2-2 να συνιστά δεύτερη διαδοχική γκέλα για την "Μπαρσα" που απειλεί να την αφήσει τέσσερις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ αν οι μερένγκες επικρατήσουν της Χετάφε την Πέμπτη.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως η ομάδα του Σιμεόνε ήταν η "υπεύθυνη" για την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε πριν μερικούς μήνες όταν νίκησε την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ και πλέον φαντάζει πολύ ρεαλιστικό το σενάριο να προκαλέσει και την αποπομπή του Κίκε Σετιέν από την τεχνική ηγεσία των Καταλανών.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπαρτσελόνα μπήκε με όρεξη και ενέργεια στο παιχνίδι, είχε την πρώτη καλή της στιγμή στο 8' με το σουτ του Ράκιτιτς που ανάγκασε τον Όμπλακ να πέσει στην αριστερή γωνία του για να αποκρούσει, για να έρθει το 1-0 τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Μέσι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπουσκέτς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στον Ντιέγκο Κόστα περνώντας κάτω από τα πόδια του, για να καταλήξει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Όμπλακ να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Το προβάδισμα των Καταλανών δεν κράτησε όμως παρά μερικά λεπτά. Η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καράσκο από τον Βιδάλ και ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το χτύπημα του Κόστα, όμως ο διαιτητής διέταξε ορθά επανάληψη (κανένα από τα δύο πόδια του Γερμανού κίπερ δεν ήταν πάνω στην τελική γραμμή όταν έφυγε η μπάλα από το πόδι του Ισπανού φορ) και ο Σαούλ που ανέλαβε την εκτέλεση εκ νέου έγραψε το 1-1 στο 19'.

Η συνέχεια βρήκε τους μπλαουγκράνα να είναι πιο επιθετικοί και να πατούν με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα τα αντίπαλα καρέ σε σύγκριση με τους Μαδριλένους, όμως ο Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει στις τρεις ευκαιρίες που είχε.

Στο 22' η μπάλα βρήκε λίγο στο δεξί δοκάρι από το φανταστικό διαγώνιο σουτ του εκτός περιοχής, στο 29' του σουτ του Αργεντινού μέσα από την περιοχή ήταν άστοχο ενώ στο 42' ο Όμπλακ εκτινάχτηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Pulga.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα δέχτηκε δώρο στα πρώτα λεπτά όταν ο Φελίπε προκάλεσε την πτώση του Σεμέδο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Μέσι νίκησε τον Όμπλακ για το 2-1 στο 50' με εκτέλεση αλά Πανένκα, με την Ατλέτικο να βρίσκει ωστόσο και πάλι τον τρόπο να πληγώσει τους γηπεδούχους.

Ο Ντιέγκο Κόστα δεν βρήκε στόχο στην καρφωτή κεφαλιά του στο 56' όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Καράσκο και ο Σαούλ νίκησε στο 62' για δεύτερη φορά τον Τερ Στέγκεν από την άσπρη βούλα, για να γράψει το 2-2.

Στο τελευταίο ημίωρο, η Μπαρτσελόνα πάλεψε για το τρίτο γκολ της επιβίωσής της και είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Βιδάλ στο 71' και στο, όμως το 3-2 δεν ήρθε ποτέ, με την Ατλέτικο να αντέχει χωρίς πολλά καρδιοχτύπια στην πίεση και να παίρνει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, κάνοντας ένα τεράστιο δώρο στη συμπολίτισσά της Ρεάλ για να αγκαλιάσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Αλλά και βυθίζοντας ταυτόχρονα την ομάδα της Βαρκελώνης σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια, με την κριτική προς τον Κίκε Σετιέν να αναμένεται να γιγαντωθεί στα προσεχή 24ωρα...

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς (63' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς (85' Φάτι), Πούτζ, Μέσι, Σουάρες, Βιδάλ (90' Γκριεζμάν)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Άριας, Χιμένες, Φελίπε, Λόντι, Κορέα (84' Βιτόλο), Τόμας, Σαούλ, Καράσκο (85' Λεμάρ) Γιορέντε (69' Φέλιξ), Κόστα (77' Μοράτα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 30 Ιουνίου

Μαγιόρκα - Θέλτα 5-1 (13' πεν. 52' Μπούντιμιρ, 27' Ερνάντεθ, 40' Πόθο, 60' Σεβίγια / 50' πεν. Άσπας)

Λεγκανές - Σεβίλλη 0-3 (23' 35' Τόρες, 82' Ελ Χανταντί)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 (12' αυτ. Κόστα, 50'πεν. Μέσι / 19' πεν. 62' πεν. Σαούλ)

Τετάρτη 1 Ιουλίου

Αλαβές - Γρανάδα (20:30)

Βαλένθια - Μπιλμπάο

Μπέτις - Βιγιαρεάλ (23:00)

Βαγιαδολίδ - Λεβάντε

Πέμπτη 2 Ιουλίου

Έιμπαρ - Οσασούνα (20:30)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Εσπανιόλ

Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε (23:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ