LA LIGA

Λεβάντε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Απόδραση με δύο πέναλτι για τους "μερένγκες"

Real Madrid's Karim Benzema celebrates his goal during a La Liga soccer match between Real Madrid and Deportivo Alaves at the Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 3, 2019. (AP Photo/Andrea Comas)
Real Madrid's Karim Benzema celebrates his goal during a La Liga soccer match between Real Madrid and Deportivo Alaves at the Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 3, 2019. (AP Photo/Andrea Comas) AP PHOTO/ANDREA COMAS

Η Ρεάλ δεν έπιασε υψηλά στάνταρντς απόδοσης κόντρα στη Λεβάντε όμως με δύο εύστοχα πέναλτι των Μπενζεμά και Μπέιλ (αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους) πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (VIDEOS).

Ίδρωσε, αγχώθηκε, ζορίστηκε, υπέφερε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παρόλα αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον τρόπο να φύγει με το τρίποντο από το Λεβάντε απέναντι στην τοπική ομάδα (2-1) και να επιστρέψει στις επιτυχίες (προερχόταν από το 1-2 από την Ζιρόνα) για να βρεθεί στο -2 από τη δεύτερη της βαθμολογίας Ατλέτικο.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Λεβάντε να στέκεται πολύ καλύτερα από την ομάδα του Σολάρι, γεγονός που πιστοποιήθηκε από τα δύο δοκάρια που είχε και τις αρκετές ευκαιρίες, όμως το γκολ το βρήκε η Ρεάλ, με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και να δίνει πέναλτι σε χέρι του Μπάρντι σε σέντρα του Μόντριτς που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπενζεμά στο 43'.

Οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν όμως λευκή πετσέτα και έφτασαν στην ισοφάριση στο 60' με εκπληκτικό γκολ του Μαρτί (προβολή με το δεξί μετά από γύρισμα του Λούνα που έστειλε τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Κουρτουά), για να έρθει νέο προβάδισμα για την Ρεάλ στο 78'.

Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε επαφή του Ντουκουρέ με τον Καζεμίρο (πολύ δύσκολη φάση, ίσως υπάρχει ελάχιστη επαφή, ο διαιτητής δεν πήγε να συμβουλευτεί όμως το VAR και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων) και ο Μπέιλ έκανε από την άσπρη βούλα το 2-1, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Το αποτέλεσμα αυτό έστειλε την Ρεάλ στο -9 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και στο -2 από την Ατλέτικο και της ανεβάζει την αυτοπεποίθηση ενόψει των δύο προσεχών αγώνων με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε Copa del Rey (δεύτερος ημιτελικός, ρεβάνς του 1-1 στο "Καμπ Νόου") και La Liga (26η αγωνιστική).

ΛΕΒΑΝΤΕ: Φερνάντεθ, Καμπάκο, Βέθο, Πιέρ, Σιμόν, Ροτσίνα (60' Ντουκουρέ), Καμπάνα, Μπάρντι (89' Βούκσεβιτς), Λούνα, Μαρτί (73' Ντουαμενά), Μοράλες

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος (69' Βαλβέρδε), Καζεμίρο, Μόντριτς, Βάθκεθ, Μπενζεμά (74' Μπέιλ), Βινίσιους (82' Ασένσιο)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ - Ουέσκα 1-1 (20' Γρανέρο / 47' Ετσέιτα)

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

Χετάφε - Ράγιο Βαγεκάνο 2-1 (28' Μάτα, 68' Μολίνα / 58' Ντε Τομάς)

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 2-4 (22' Χεσούς Νάβας, 42' Μερκάδο / 26' 67' 85' Μέσι, 93' Σουάρες)

Αλαβές - Θέλτα 0-0

Μπιλμπάο - Έιμπαρ 1-0 (1' Ραούλ Γκαρθία)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Λεγανές - Βαλένθια 1-1 (89' Μπρεϊθγουέιτ / 22' Κοντογκμπιά)

Ατλέτικο - Βιγιαρεάλ 2-0 (31' Μοράτα, 88' Σαούλ)

Βαγιαδολίδ - Μπέτις 0-2 (45' Μαντί, 87' Χοακίν)

Λεβάντε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (60' Μαρτί / 43' πεν. Μπενζεμά, 78' πεν. Μπέιλ)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου

Ζιρόνα - Σοθιεδάδ (22:00)

Photo Credits: AP Photo/Andrea Comas

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ