ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 0-5: Οι άλλοι προσπαθούν, ο Βαλβέρδε έχει Μέσι

Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 0-5: Οι άλλοι προσπαθούν, ο Βαλβέρδε έχει Μέσι

Καλή η Λεβάντε, πίεσε την Μπαρτσελόνα και προσπάθησε αρκετά να την αιφνιδιάσει, αλλά όλα αυτά δεν μετράνε επειδή οι "μπλαουγκράνα" έχουν τον Μέσι που έκανε χατ - τρικ και έδωσε δύο ασίστ σε Σουάρες - Πικέ για το 5-0.

Από τεσσάρα σε πεντάρα πάει η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε που μετά το 0-4 στην Εσπανιόλ, νίκησε και την Λεβάντε με 0-5, ενώ πάλι το "τρίποντο" ήρθε από one man show του Λιονέλ Μέσι.

Οι καημένοι γηπεδούχοι προσπάθησαν αρκετά, είχαν 17 κόρνερ ενώ η Μπάρτσα 5, αλλά τι να το κάνεις όταν ο... πυραυλοκίνητος Αργεντινός έρχεται σε επαφή με τη μπάλα. Ο Λιονέλ Μέσι το βράδυ της Κυριακής σκόραρε τρία γκολ στο "Σιουτάτ", ενώ μοίρασε και δύο τέρματα στους Σουάρες - Πικέ.

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΤΕΜΠΕΛΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άρχισε και τελείωσε το ματς με τρεις στην άμυνα εξαιτίας των απουσιών που είχε. Βάσει αυτής της συνθήκης ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού "τιμώρησε" τον άτακτο Ουσμάν Ντεμπελέ βάζοντας τον να "οργώσει" όλη τη δεξιά πλευρά. Όχι μόνο επίθεση δηλαδή για τον νεαρό Γάλλο, αλλά και άμυνα και τα χρειάστηκε ο 21χρονος, διότι παρά τη διάσταση που πήρε το σκορ, το σύνολο του Πάκο Λόπεθ το πάλεψε αρκετά κι ένα γκολ του δικαιούταν.

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Ενώ η Λεβάντε προσπαθούσε, ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε με μερικά αγγίγματα στη μπάλα να "καθαρίσει" το ματς και να στείλει την Μπάρτσα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς, μετά από 16 αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Το πρώτο τέρμα των φιλοξενούμενων προήλθε από σόλο του κάπτεν και ασίστ στον Σουάρες (35'). Το δεύτερο (42'), ο Μέσι το πέτυχε με το δεξί πόδι, πλασάροντας σωστά μετά την πάσα του Μπούσκετς.

Το 3-0 στο 47' του β' ημιχρόνου ήταν κλασικό γκολ Μέσι με ασίστ του Άλμπα και άμεσο πλασέ στη γωνία του γκολκίπερ. Το 4-0 (60') ο 31χρονος γκολεαδόρ το "έγραψε", αφού νωρίτερα Σουάρες - Βιντάλ συνεργάστηκαν υπέροχα. Αυτό το "τεμάχιο" ήταν πολύ σημαντικό για τον Μέσι μια έφτασε τα 50 μέσα στο 2018 (σ.σ. με Αργεντινή και Μπάρτσα), πράγμα που έχει καταφέρει τα εννέα τελευταία χρόνια, οκτώ φορές!

Για το τελικό 5-0 (88'), ο Λιονέλ Μέσι από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Έδωσε τη μπάλα στον προωθημένο Πικέ που δεν δυσκολεύτηκε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΛΕΒΑΝΤΕ: Οιέρ, Ρόμπερ, Πόστιγκο (70' Πρσιτς), Καμπάνια, Γιασόν, Μπαρντχί, Καμπάκο, Τόνιο, Ροτσίνα (69' Ροτσίνα), Μοράλες, Μπόατεγκ (62' Μαγιοράλ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: τερ Στέργκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Βερμάλεν (52' Αρτούρ), Ράκιτιτς, Μπούσκλετες, Βιντάλ (78' Κουτίνιο), Άλμπα, Ντεμπελέ (81' Ντένις Σουάρες), Σουάρες, Μέσι.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ LA LIGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ