LA LIGA

LaDecisión: Το ντοκιμαντέρ του Γκριεζμάν που "τρέλανε" τους φιλάθλους

LaDecisión: Το ντοκιμαντέρ του Γκριεζμάν που "τρέλανε" τους φιλάθλους

Ένα... ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Αντουάν Γκριεζμάν για να γνωστοποιήσει την απόφασή του να παραμείνει στην Ατλέτικο. Μέσα σε περίπου μισή ώρα κάνει flashback το τελευταίο δίμηνο.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραμείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και να απορρίψει την Μπαρτσελόνα με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο.

Στα πρότυπα του Λεμπρόν Τζέιμς, χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα της τηλεόρασης για να ενημερώσει το κοινό, ωστόσο όχι μία live συνέντευξη. Ο Γάλλος επιθετικός γύρισε ένα... ντοκιμαντέρ σχετικά με τους τελευταίους δύο μήνες της ζωής του, στο οποίο διηγείται όλες τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του σε αυτό το διάστημα, μέχρι να καταλήξει στην τελική απόφαση.

Το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο "La Decisión" προβλήθηκε στο ισπανικό δίκτυο "Movistar" και είχε διάρκεια περίπου μισή ώρα. Η εξιστόρηση άρχισε από τις 19 Απριλίου, με τον Γκριεζμάν να σκέφτεται πως έχει ακόμα έναν μήνα για να αποφασίσει και να μην έχει καταλήξει ακόμα.

Ακολουθεί η καταγραφή διαφόρων προσωπικών στιγμών, όπως το τηλεφώνημα με την αδερφή του που εκτελεί και χρέη ατζέντη, μετά από συνάντηση που είχε με τους δύο συλλόγους. "Μου είπαν στην Μπαρτσελόνα ότι είναι φυσιολογικό στην Ατλέτικο να σου προσφέρουν περισσότερα, επειδή είσαι ο βασικός παίκτης τους και ότι αν μείνεις εκεί, θα παίρνεις τα περισσότερα. Αν πας στην Μπαρτσελόνα, θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες για τρόπαια. Σε κάθε περίπτωση, έκανε κίνηση που την έμαθε η Ατλέτικο και τώρα έχεις τις δύο ομάδες να σκεφτείς ποιο είναι το καλύτερο για σένα", του είπε.

Ο Γάλλος διεθνής φέρεται να στοχάζεται με τον εαυτό του για το τι μπορεί να του προσφέρει η κάθε ομάδα. "Θέλω να κερδίσω το Champions League, αλλά χρειαζόμαστε κάτι για να κερδίσουμε, μετά από δύο χαμένους τελικούς. Δεν είναι κακοτυχία, είναι κάτι που μας λείπει και στο πρωτάθλημα ερχόμαστε πάντα δεύτεροι και τρίτοι. Μετά μίλησα με τον Τσόλο και κάποιους συμπαίκτες μου. Αν φέρουν ποδοσφαιριστές, μπορούμε να κατακτήσουμε το Champions League εδώ και να μπούμε στην ιστορία του συλλόγου", σκέφτεται.

LaDecisión: Το ντοκιμαντέρ του Γκριεζμάν που "τρέλανε" τους φιλάθλους

Τα πλάνα τον δείχνουν να παίζει μπάσκετ με τον αδερφό του, να επισκέπτεται μία φάρμα με άλογα κοντά στο σπίτι των γονιών του, να μιλάει με φίλους και συγγενείς και σε όλο αυτό το διάστημα να έχει αρκετές παύσεις για να σκεφτεί.

Δύο μέρες πριν από τον τελικό του Europa League, υποστηρίζει ότι "αισθάνομαι πως όλοι μου λένε 'φύγε, φύγε'. Ο σύλλογος νομίζει ότι τα έχω κανονίσει όλα και δεν τους λέω τίποτα". Στον τελικό και μετά από τη νίκη επί της Μαρσέιγ, απαθανατίστηκε αρκετές φορές με κόσμο της Ατλέτικο, ως προμήνυμα νέας σύσφιξης των σχέσεων.

Παρ' όλα αυτά, στις 23 Μαΐου, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος στη σεζόν, υπήρξαν σφυρίγματα του κόσμου προς το πρόσωπό του. "Με επηρέασαν πολύ τα σφυρίγματα. Δεν το καταλάβαινα γιατί δύο ημέρες νωρίτερα μου είπαν να μείνω. Έκανα τα πάντα για να κατακτήσουμε το Europa League και με σφύριζαν. Μετά καταλαβαίνω γιατί γράφει όλα αυτά που γράφει ο Τύπος. Όταν κατέβηκα κάτω, είδα τον Τσόλο και μου μίλησε λίγο. Μετά με είδε σε τόσο άσχημη κατάσταση και ήρθε να μην ηρεμήσει. Φαντάζομαι ότι η σιωπή πονάει, αλλά κι εγώ υποφέρω. Δεν ξέρω τι θέλω, για να είμαι ξεκάθαρος. Μόνο εγώ ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει ή τι σκέφτομαι. Αν εγώ δεν ξέρω, τι ξέρουν εκείνοι;"

LaDecisión: Το ντοκιμαντέρ του Γκριεζμάν που "τρέλανε" τους φιλάθλους

Η 3η Ιουνίου ήταν η μέρα της απόφασης. Ο Γκριεζμάν πηγαίνει για τελευταία φορά στο σπίτι του πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία και κάνει μπάρμπεκιου. Ο Γκριεζμάν λαμβάνει ένα ηχητικό μήνυμα από έναν φίλο του: "Έλαβα ένα μήνυμα για το πρότζεκτ και τις ενισχύσεις και είναι φανταστικά αδερφέ. Κάνουν ό,τι είναι δυνατό να κρατήσουν την ομάδα και να τη μεγαλώσουν για να κερδίσουμε το Champions League. Φέρνουν κόσμο. Αισθάνομαι την πίεση ότι όλα θα πάνε καλά. Σου στέλνω φιλιά. Συγγνώμη για το μήνυμα, αλλά έπρεπε να στο πω".

Και κάπου εκεί, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής ανακοινώνει την απόφασή του: "Αποφάσισα να μείνω. Αισθάνομαι την ανάγκη να δείξω σε όλους ότι δεν έκανα λάθος και ότι εμπιστεύομαι αυτόν τον σύλλογο και τους συμπαίκτες μου".

Με αυτόν τον τρόπο, ο Γκριεζμάν έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει στον σύλλογο μετά από μία τετραετία και ότι πιθανότατα με το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα υπογράψει νέα, βελτιωμένη συμφωνία με τον σύλλογο.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ