LA LIGA

La Liga: Υπαρκτό σενάριο για κεκλεισμένων μέχρι το 2021

Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Las Palmas is played at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 1, 2017. Barcelona's Spanish league game against Las Palmas is played without fans amid the controversial referendum on Catalonia's independence. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Las Palmas is played at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 1, 2017. Barcelona's Spanish league game against Las Palmas is played without fans amid the controversial referendum on Catalonia's independence. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η δράση θα ξεκινήσει και πάλι, όμως η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα θα καθυστερήσει πολύ και στην Ισπανία είναι υπαρκτό το σενάριο για κεκλεισμένων των θυρών ως το 2021.

Η αγωνιστική δράση θα επανεκκινήσει σε λίγο καιρό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτό αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά και στην Ισπανία εξετάζουν όλα τα σενάρια.

Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους συλλόγους της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, τους εξήγησε ότι για την διαμόρφωση του επόμενου προϋπολογισμού τους θα χρειαστεί να ακολουθήσουν το χειρότερο δυνατό σενάριο, προκειμένου να αντέξουν την κρίση.

Σύμφωνα με την "AS", η πρόθεση της κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι ότι δεν θα υπάρχουν αγώνες με φιλάθλους μέχρι το 2021, διότι προέχει να βγει το εμβόλιο στην αγορά, το οποίο θα προστατεύει από τον κορονοϊό.

Οι σύλλογοι έχουν μεγάλη χασούρα όλο αυτό το διάστημα, αλλά και αυτό που θα ακολουθήσει εξαιτίας του ότι θα παίζουν χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες. Η πρώτη κατηγορία στην Ισπανία χάνει 117 εκατ. ευρώ και άλλα 12,5 εκατ. ευρώ η δεύτερη κατηγορία. Η τρύπα μάλιστα είναι μεγαλύτερη, αν συνυπολογιστούν οι απώλειες εσόδων για μπουτικ ομάδων, εστιατόρια, μπαρ και μουσεία.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ