LA LIGA

La Liga: Νέο κάζο εκτός για Μπαρτσελόνα και κορυφή η Γρανάδα

Granada's Ramon Azeez scores against Barcelona during the Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Granada at the Los Carmenes stadium in Granada, Spain, Saturday, Sept. 21, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Granada's Ramon Azeez scores against Barcelona during the Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Granada at the Los Carmenes stadium in Granada, Spain, Saturday, Sept. 21, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Η Γρανάδα νίκησε εντός έδρας 2-0 την Μπαρτσελόνα κι ανέβηκε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Χωρίς νίκη (2 ήττες, 1 ισοπαλία) εκτός οι μπλαουγκράνα, πέρασαν στο δεύτερο ημίχρονο Μέσι και Φάτι αλλά έμειναν άσφαιροι. (VIDEOS)

Στις 16 Αυγούστου ήταν το Μπιλμπάο και ήττα από την Αθλέτικ χάρη στην τρομερή έμπνευση του Αρίτζ Αντούριθ. Την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα (31/8) πήγε στην Παμπλόνα κι έμεινε στο 2-2 με την Οσασούνα.

Το κακό στα εκτός έδρας ματς τρίτωσε για την Μπαρτσελόνα. Οι μπλαουγκράνα έμειναν μακριά από νίκη και στο τρίτο τους ματς μακριά από τη Βαρκελώνη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε στον πάγκο στο Νουέβο λος Κάρμενες της Γρανάδα τόσο τον Λιονέλ Μέσι, όσο και τον Άνσου Φάτι.

Οι ροχιμπλάνκος άνοιξαν το σκορ μόλις δυο λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Ο Σεμέδο έκανε διπλό λάθος, ο Πουέρτας έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στον Πικέ, πήρε περίεργη τροχιά που ξεγέλασε τον Τερ Στέγκεν και ο Αζίζ με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της κενής εστίας.

Ο Τσινγκούρι πέρασε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου Μέσι και Φάτι, οι Καταλανοί ανέβηκαν λίγο. Όχι μόνο δεν έφθασαν στην ισοφάριση, αλλά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 66ο λεπτό ο Αρτούρο Βιδάλ - είχε περάσει στο 62ο λεπτό στη θέση του απογοητευτικού για ένα ακόμη ματς Ίβαν Ράκιτιτς - κι έκανε χέρι. Ο διαιτητής επανέλεγξε τη φάση με VAR, σφύριξε πέναλτι και ο Άλβαρο Βαδίγιο ευστόχησε για το τελικό 2-0.

Η Ατλέτικο υποδέχθηκε τη Θέλτα στο Ουάντα Μετροπολιτάνο και έμεινε για δεύτερο σερί ματς μακριά από τη νίκη. Μετά την πρώτη ήττα - στο Σαν Σεμπαστιάν από τη Σοθιεδάδ - αυτή τη φορά ήταν η σειρά ν' αφήσει στην έδρα τους δυο βαθμούς.

Κορέα, Ντιέγκο Κόστα, Ζοάο Φέλιξ δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Ρουμπέν Μπλάνκο. Ο Σιμεόνε πέρασε με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού τον Άλβαρο Μοράτα στη θέση του Ζοάο Φέλιξ και δέχθηκε αρκετή κριτική για την επιλογή του αυτή.

Ο Τσόλο απάντησε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχει κάποιος όρος στο συμβόλαιο του 19χρονου Πορτογάλου που να λέει ότι πρέπει να παίζει σε όλο το παιχνίδι με σαφή ειρωνική διάθεση.

H Βιγιαρεάλ υποδέχθηκε τη Βαγιαδολίδ, τη νίκησε με 2-0 κι έφθασε στη δεύτερη διαδοχική της νίκη μετά από εκείνη στο Μπουτάρκε επί της Λεγανές. Ο Σάντι Καθόρλα άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 77ο λεπτό και ο Χάβι Οντιβέρος στο 89ο διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι μπλανκιβιολέτας του Ρονάλντο έχουν τέσσερα ματς χωρίς νίκη, η μοναδική τους ήταν την πρεμιέρα στη Σεβίλλη επί της Μπέτις.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ