LA LIGA

La Liga: Με σπασμένα φρένα για το Champions League η Χετάφε

Getafe's players celebrate after scoring their side's first goal during Europe League Group C soccer match between Getafe and Trabzonspor at the Alfonso Perez stadium in Getafe, Spain, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Getafe's players celebrate after scoring their side's first goal during Europe League Group C soccer match between Getafe and Trabzonspor at the Alfonso Perez stadium in Getafe, Spain, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Χετάφε καθάρισε και τη Βαλένθια, τη διέλυσε με 3-0 και πρωταγωνιστή τον 37χρονο Χόρχε Μολίνα στο Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ, οδεύοντας με σπασμένα φρένα για το Champions League της επόμενης σεζόν.

Μια σεζόν ονειρεμένη διανύει η Χετάφε. Η ομάδα της Μαδρίτης όχι μόνο συνεχίζει στους 32 του Europa League - έχει δύσκολο έργο κόντρα στον Άγιαξ - αλλά τρελαίνει κόσμο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (8/2) υποδέχθηκε τη Βαλένθια και την "καθάρισε" με 3-0. Πρωταγωνιστής για τη Χετάφε ο Χόρχε Μολίνα. Ο 37χρονος Ισπανός επιθετικός, ο οποίος παλαιότερα (2014) είχε βρεθεί στο στόχαστρο της ΑΕΚ, πέτυχε τα δυο από τα τρία γκολ.

Άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό όταν εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Ντομένεκ Σάντσεθ σε σουτ του Μάτα που ξεκίνησε από πάσα του ίδιου. Ο ίδιος "σκότωσε" τις ελπίδες των νυχτερίδων στο 67ο με τρομερή ατομική ενέργεια, η οποία εξέθεσε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων. Το τελικό σκορ (3-0) διαμόρφωσε ο Μάτα μετά από ασίστ του Άνχελ στο 87ο λεπτό.

Η Χετάφε είναι μόνη στην τρίτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος κι αυτή τη χρονιά δείχνει ότι το σεντόνι του Champions League δεν μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Αλαβές - Έιμπαρ 2-1 (46' Λούκας Πέρεθ, 66' Μπερκ / 83' Ορεγιάνα)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Λεβάντε - Λεγκανές 2-0 (20' Ροσίνα, 28' Ροτζέρ Μαρτί)

Χετάφε - Βαλένθια 3-0 (58, 67' Μολίνα, 87' Μάτα)

Βαγιαδολίδ - Βιγιαρεάλ (19:30)

Ατλέτικο - Γρανάδα (22:00)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ - Μαγιόρκα (13:00)

Σοθιεδάδ - Μπιλμπάο (15:00)

Θέλτα - Σεβίλλη (19:30)

Μπέτις - Μπαρτσελόνα (22:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ