LA LIGA

"Κρεμάει" τα παπούτσια του ο Φουστέρ

"Κρεμάει" τα παπούτσια του ο Φουστέρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο επί σειρά ετών αρχηγός του Ολυμπιακού, Νταβίντ Φουστέρ πανηγύρισε το Σάββατο (24/6) με τη Χέταφε την άνοδο από τη Segunda στην Primera και σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη δράση.

Ποδόσφαιρο... τέλος για τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο 35χρονος Ισπανός πανηγύρισε με τη Χετάφε τη νίκη επί της Τενερίφης (3-1) και την άνοδο από τη Segunda Division στην Primera Division και μετά το τέλος του ματς ανακοίνωσε σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ την απόφασή του, ότι "κρεμάει" δηλαδή τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Νταβίντ Φουστέρ γεννήθηκε στις 3 Φλεβάρη του 1982 στην Ολίβα και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ομάδας της γενέτειράς του. Το 2002 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα και το 2004 τον απέκτησε η Βιγιαρεάλ Β'. Η σεζόν 2008/09 τον βρήκε στην Έλτσε και η επόμενη στην πρώτη ομάδα της Βιγιαρεάλ.

Το 2010 ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Το όνομά του πέρασε στα... ψιλά των πρωτοσέλιδων των ελληνικών εφημερίδων. Η προσφορά και η αναγνώριση αυτής αντιστρόφως ανάλογη. Κατά την εξαετή παρουσία του στον Πειραιά, διατέλεσε αρχηγός των "ερυθρόλευκων" και το όνομά του αποτέλεσε συνώνυμο της αυτοθυσίας, της εργατικότητας, της αυταπάρνησης και του ήθους (τόσο προς τους συμπαίκτες του, όσο και προς τους αντιπάλους).

Αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια τον Ολυμπιακό και πέρυσι επέστρεψε στην πατρίδα του. Βρήκε στέγη στο Χετάφε και βοήθησε τους "αθουλόνες" να επιστρέψουν άμεσα στην πρώτη ισπανική κατηγορία μετά τον υποβιβασμό τους στη δεύτερη. Άλλωστε, το είχε υποσχεθεί και μέσα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr από το "Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ" της Μαδρίτης. Ο Νταβίντ Φουστέρ κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ