LA LIGA

Η Ρεάλ νίκησε τον Σιόβα και πέρασε στην 3η θέση

Η Ρεάλ νίκησε τον Σιόβα και πέρασε στην 3η θέση
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Εκδίκηση πήρε η Ρεάλ για τον αποκλεισμό στη κύπελλο από τη Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα με τη νίκη 2-1 στο "Μπουτάρκε" σε εξ αναβολής αγώνα. Αλλαγή στο ημίχρονο ο Έλληνας στόπερ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την εκδίκηση που αναζητούσε από τη Λεγανές για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Copa del Rey και με τη νίκη 3-1 στο "Μπουτάρκε" για το εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Primera Division, κέρδισε την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, προσπερνώντας τη Βαλένθια.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σοκάρουν ξανά τους πρωταθλητές Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου, αφού προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με περιπετειώδες γκολ του Μπουστίνθα. Οι "μερένγκες", όμως, παρά τις απουσίες των Μαρσέλο, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς και Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω τραυματισμού και προφύλαξης, απάντησε άμεσα.

Στο 11', μετά από λάθος του Δημήτρη Σιόβα, η κατοχή χάθηκε έξω από την περιοχή της Λεγανές και μετά από όμορφο συνδυασμό, ο Λούκας Βάθκεθ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή (τον κράτησε στο παιχνίδι ο Έλληνας αμυντικός) και ισοφάρισε σε 1-1.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και σε μία εξ αυτών στο 29', μία μαγική συνεργασία των παικτών της Ρεάλ, ο Καζεμίρο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή κι έκανε την ανατροπή.

Στην ανάπαυλα, ο Ασιέρ Γαριτάνο πραγματοποίησε διπλή αλλαγή, κρατώντας τον Σιόβα στον πάγκο και βάζοντας στη θέση του έναν άλλο στόπερ, τον Μαρτίν Μαντοβάνι. Το τέμπο του αγώνα ήταν χαμηλό και δεν αυξήθηκε στο 2ο ημίχρονο, με τις φάσεις να είναι ακόμα λιγότερες από το 1ο μέρος.

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καθόλου απειλητικοί και με την είσοδο του Γκάρεθ Μπέιλ στο 76' στη θέση του Καρίμ Μπενζεμά, οι φιλοξενούμενοι έγιναν ακόμα πιο επικίνδυνοι κι είχαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Στο 90ό λεπτό, ο Ματέο Κόβατσιτς ανατράπηκε στην περιοχή, ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΛΕΓΑΝΕΣ: Κουέγιαρ, Τίτο, Μπουστίνθα, Σιόβας (46' Μαντοβάνι), Ρίκο, Γκάμπριελ, Γκουμπάου (46' Πέρεθ), Ελ Ζαρ, Εράσο, Ράμος (72' Αμραμπάτ), Μποβού

ΡΕΑΛ: Κασίγια, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Τεό, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (90+2' Θεμπάγιος), Βάθκεθ, Ίσκο (87' Γιορέντε), Ασένσιο, Μπενζεμά (76' Μπέιλ)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 62

2. Ατλέτικο 55

3. Ρεάλ 48

4. Βαλένθια 46

5. Βιγιαρεάλ 38

6. Σεβίλλη 36

7. Έιμπαρ 35

8. Ζιρόνα 34

9. Χετάφε 33

10. Μπέτις 33

11. Θέλτα 32

12. Σοθιεδάδ 29

13. Λεγανές 29

14. Μπιλμπάο 28

15. Αλαβές 28

16. Εσπανιόλ 27

17. Λεβάντε 20

18. Λας Πάλμας 18

19. Ντεπορτίβο 17

20. Μάλαγα 13

*οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

**ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

20 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

17 γκολ

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

15 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

13 γκολ

Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα)

12 γκολ

Μαξιμιλιάνο Γκόμες (Θέλτα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

11 γκολ

Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

10 γκολ

Άνχελ (Χετάφε)

Σιμόνε Τζάτζα (Βαλένθια)

Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ)

9 γκολ

Πόρτου (Ζιρόνα)

Ροντρίγκο (Βαλένθια)

Σάντι Μίνα (Βαλένθια)

Σεντρίκ Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ)

8 γκολ

Σέρχιο Λεόν (Μπέτις)

Παουλίνιο (Μπαρτσελόνα)

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

Κάρλος Μπάκα (Βιγιαρεάλ)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Λεγανές - Ρεάλ 1-3

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ