LA LIGA

Η Ρεάλ έχασε και από τη Βιγιαρεάλ

Real Madrid's Cristiano Ronaldo reacts during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Villarreal at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Jan. 13, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo reacts during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Villarreal at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Jan. 13, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να νικήσει τη Ρεάλ με 1-0 μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και να την πλησιάσει στον πόντο, στη μάχη των δύο ομάδων για την έξοδο στο Champions League.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν διέψευσε την ύπαρξη κρίσης στη Ρεάλ παρά τα πολύ άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου καιρού, ωστόσο η τρίτη αναμέτρηση δίχως νίκη στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" τον διαψεύδει.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας ηττήθηκαν 0-1 από τη Βιγιαρεάλ και κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμα και στο -19 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, εάν οι Καταλανοί σπάσουν την κατάρα και νικήσουν τη Ρεάλ Σοθιεδάδ μέσα στο "Ανοέτα" μετά από 11 χρόνια στο πρωτάθλημα.

Οι "μερένγκες" δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές, κυρίως με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δη στο 1ο ημίχρονο (είχε και δοκάρι σε φάουλ), αλλά η αστοχία και ο Σέρχιο Ασένχο κρατούσαν το μηδέν. Το "κίτρινο υποβρύχιο" ήταν κι αυτό απειλητικό, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά ο Κέιλορ Νάβας δεν νικήθηκε.

Στο 2ο ημίχρονο, ο βασικός τρόπος επίθεσης της Ρεάλ ήταν οι σέντρες, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Ακόμα κι η είσοδος στον αγώνα των Μάρκο Ασένσιο και Λούκας Βάθκεθ αντίπ των Ίσκο και Γκάρεθ Μπέιλ δεν άλλαξε τα δεδομένα. Μάλιστα, στο 87', μετά από κόρνερ της Ρεάλ, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στη γρήγορη κόντρα που κατέληξε σε "σκαφτό" γκολ του Πάμπλο Φορνάλς.

Ο διαιτητής ακύρωσε ορθώς για οφσάιντ ένα γκολ του Μπέιλ, ωστόσο δεν έδωσε δύο πέναλτι στη Ρεάλ στο 1ο ημίχρονο, που θα μπορούσαν να "ξεκλειδώσουν" το παιχνίδι.

Η Ρεάλ έχασε και από τη Βιγιαρεάλ

Τέταρτη νίκη (1-0) σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στο 2018 για την Ατλέτικο, ξανά χωρίς να δεχθεί γκολ. "Θύμα" της αυτήν τη φορά ήταν η Έιμπαρ, σε ένα πολύ σκληρό και ισορροπημένο παιχνίδι, με το γκολ του Κεβίν Γκαμεϊρό στο 27' να κάνει τη διαφορά. Οι Βάσκοι επιτέθηκαν ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο ο Γιαν Όμπλακ ήταν ξανά ανίκητος κάτω από τα δοκάρια.

Η Ρεάλ έχασε και από τη Βιγιαρεάλ

Η Βαλένθια έκανε τα εύκολα δύσκολα στο "Ριαθόρ" απέναντι στη Λα Κορούνια και παρότι είχε προβάδισμα δύο τερμάτων σχεδόν μέχρι το τέλος, το τελευταίο σφύριγμα της λήξης ακούστηκε "λυτρωτικά". Η νίκη θα μπορούσε να είναι πιο άνετη από το τελικό 2-1, με τους Γκονσάλο Γκέντες και Ροντρίγκο να μετουσιώνουν σε γκολ την κυριαρχία των "νυχτερίδων" στο 1ο μέρος. Όταν ο Φρανσίς Κοκλέν βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο στο ντεμπούτο του, οι Γαλιθιάνοι ανέβηκαν και μείωσαν με τον Φλορίν Αντόνε στο 88'. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έχασαν τεράστια ευκαιρία σε τετ α τετ του Αντριάν να ισοφαρίσουν.

Οι συνθέσεις

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (70' Ασένσιο), Μπέιλ (70' Βάθκεθ), Ρονάλντο

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Γκασπάρ, Μπονέρα, Γκονθάλεθ, Κόστα, Ρόντρι, Καστιγέχο (83' Ρουκάβινα), Τριγκέρος, Φορνάλς, Ράμπα (46' Τσερίσεβ), Μπάκα (76' Ουνάλ)

ΕΙΜΠΑΡ: Ντμίτροβιτς, Κάπα, Ολιβέιρα, Ράμις, Άνχελ, Ίβι (46' Ορεγιάνα), Χορδάν (73' Ντιόπ), Γκαρθία, Ινούι, Σάρλες (64' Κίκε), Ενρίτς

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλκο, Χιμένες, Γκοδίν, Ερναντέζ, Κορέα (54' Καράσκο), Πάρτεϊ, Σαούλ, Κόκε, Γκαμεϊρό (69' Φερνάντες), Γκριεζμάν (76' Τόρες)

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Ρουμπέν, Χουανφράν, Αλμπεντόσα, Σίντνεϊ, Λουιζίνιο, Μπόρχες (), Γκιλιέρμε, Μοσκέρα (), Λούκας, Αντόνε, Αντριάν

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Βέζο, Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Μακσίμοβιτς, Κοκλέν (83' Μοντόγια), Παρέχο, Γκέντες, Μίνα (74' Βιέτο), Ροντρίγκο (81' Τζάτζα)

ΖΙΡΟΝΑ: Μπουνού, Ραμάλιο, Εσπινόσα, Χουάνπε, Αδάι, Πονς (78' Α. Γκαρθία), Γκρανέλ, Μοχίκα, Πόρτου (78' Λουίζ), Στουάνι (46' Ολουνγκά), Μπ. Γκαρθία

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ: Λιθοάιν, Ντ. Γκαρθία, Γκάλβεθ, Ναβάρο, Τολέδο, Χ. Καστεγιάνο (64' Χαλίλοβιτς), Πενιάλμπα, Σαμπέριο (87' Γκόμεθ), Μόμο (87' Τάνα), Καλέρι, Βιέρα

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή

Χετάφε - Μάλαγα 1-0 (73' Κάλα)

Σάββατο

Ζιρόνα - Λας Πάλμας 6-0 (25' πέν. Στουάνι, 57', 70', 79' Ολουνγκά, 64' Μπ. Γκαρθία, 74' Πόρτου)

Ρεάλ - Βιγιαρεάλ 0-1 (87' Φορνάλς)

Έιμπαρ - Ατλέτικο 0-1 (27' Γκαμεϊρό)

Λα Κορούνια - Βαλένθια 1-2 (88' Αντόνε / 37' Γκέντες, 64' Ροντριγκο)

Κυριακή

Λεβάντε - Θέλτα (13:00)

Αλαβές - Σεβίλλη (17:15)

Εσπανιόλ - Αθλέτικ (19:30)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα (21:45)

Δευτέρα

Μπέτις - Λεγανές (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 48

2. Ατλέτικο 42

3. Βαλένθια 40

4. Ρεάλ 32*

5. Βιγιαρεάλ 31

6. Σεβίλλη 29

7. Έιμπαρ 27

8. Χετάφε 26

9. Ζιρόνα 26

10. Μπιλμπάο 24

11. Λεγανές 24*

12. Μπέτις 24

13. Σοθιεδάδ 23

14. Εσπανιόλ 23

15. Θέλτα 22

16. Λεβάντε 18

17. Ντεπορτίβο 16

18. Αλαβές 15

19. Μάλαγα 11

20. Λας Πάλμας 11

*Λεγανές και Ρεάλ έχουν ματς λιγότερο

**οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

***ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

*****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

16 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

11 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Σιμόνε Τζάτζα (Βαλένθια)

Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα)

9 γκολ

Σεντρίκ Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ)

Ροντρίγκο (Βαλένθια)

8 γκολ

Μαξιμιλιάνο Γκόμες (Θέλτα)

7 γκολ

Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

Παουλίνιο (Μπαρτσελόνα)

Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ)

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

Αντόνιο Σανάμπρια (Μπέτις)

Πόρτο (Ζιρόνα)

Ρεάλ - Βιγιαρεάλ 0-1

Έιμπαρ - Ατλέτικο 0-1

Λα Κορούνια - Βαλένθια 1-2

Ζιρόνα - Λας Πάλμας 6-0

Photo credits: AP Photo/Paul White

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ