LA LIGA

Η κάλυψη του Clasico θα είναι... διαστημική

Η κάλυψη του Clasico θα είναι... διαστημική

Στα χνάρια του NBA βαδίζει η La Liga, αφού με αφετηρία το αυριανό Clasico, θα γίνει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που εισάγει την τεχνολογία του ριπλέι των 360 μοιρών.

Σε μια καινοτομία για τα ευρωπαϊκά δεδομένα προχωρά η ποδοσφαιρική Ισπανία, η οποία φέρνει... μεταγραφή στην Ευρώπη τη λεγόμενη τεχνολογία των 360 μοιρών, προκειμένου να καλυφθεί με ακόμη αρτιότερο τρόπο το Clasico του Σαββάτου (3/12). Μέχρι πρότινος, η μοναδική διοργάνωση που είχε το προνόμιο να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ήταν αυτή του NBA.

Χάρη σε αυτήν, τα ριπλέι θα δύναται να μεταδίδονται σε τρισδιάστατη μορφή και σε 360 μοίρες, όπως συμβαίνει στα ηλεκτρονικά παιχνίδια! Η εταιρεία Intel και οι ιθύνοντες της La Liga έκαναν χθες (1/12) τη σχετική παρουσίαση, τονίζοντας φυσικά ότι θα εγκαινιαστεί στο ντέρμπι του Σαββάτου (3/12) ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών, είναι τριών ετών.

Μάλιστα, ο Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, σχολίασε επί αυτού: “Είναι πολύ δύσκολο για τους θεατές να καταλάβουν πως το βιώνουμε εμείς, μέσα από το γήπεδο. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στους παρατηρητές να ζήσουν πληρέστερα το Clasico. Ως ένας οπαδός της Μπαρτσελόνα, πιστεύω πως είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ωστόσο υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα στο πρωτάθλημα”.

Η κάλυψη του Clasico θα είναι... διαστημική

Στην επίσημη ιστοσελίδα της La Liga, αναφέρονται ενδεικτικά και τα ακριβή πλεονεκτήματα αυτής: “Αυτή η καθηλωτική τεχνολογία ριπλέι των 360 μοιρών, χρησιμοποιεί τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας με κάμερα 5K για να δημιουργήσει γωνιακά ριπλέι, προσφέροντας στους ραδιοτηλεοπτικούς δέκτες και στους παρατηρητές μια μοναδική οπτική του αγώνα".

"Δουλεύει χρησιμοποιώντας πολλές κάμερες και εγκαθιστώντας μια συγκεκριμένη ενδιάμεση απόσταση από τη μία στην άλλη μέσα στα στάδια. Τα βίντεο 2D από κάθε κάμερα επεξεργάζονται από πολύ δυνατούς σέρβερ και κομπιούτερ της Intel, δημιουργώντας μια νέα εικόνα της δράσης στο γήπεδο, από οποιαδήποτε γωνία λήψης”.

Η αναμέτρηση μεταξύ Καταλανών και Μαδριλένων αναμένεται να μεταδοθεί σε 170 διαφορετικές χώρες και να παρακολουθηθεί από περισσότερους από 650.000.000 τηλεθεατές!

Διαβάστε επίσης

Το "coreo" στο Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μπαρτσελόνα... θυμίζει στη Ρεάλ τα γκολ του Μέσι εναντίον της

To animation της Μπαρτσελόνα για το Clásico

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ