LA LIGA

Η Ατλέτικο ανακοίνωσε την επιστροφή του Ντιέγκο Κόστα

Η Ατλέτικο ανακοίνωσε την επιστροφή του Ντιέγκο Κόστα
Ντιέγκο Κόστα

Ο Ντιέγκο Κόστα είναι έτοιμος να ριχτεί ξανά στη δράση. Η επεισοδιακή του σχέση με την Τσέλσι ολοκληρώθηκε και η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την Κυριακή (31/12) την επιστροφή του. Πήραν πίσω και Βιτόλο οι "ροχιμπλάνκος".

Η Τσέλσι είχε ανακοινώσει εδώ και μήνες την πώληση του Ντιέγκο Κόστα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο τον πλήρωνε χωρίς αυτός να αγωνίζεται. Η ισπανική ομάδα τελούσε υπό τιμωρία απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών και ως εκ τούτου, ακόμα κι αν αγόραζε το καλοκαίρι τον διεθνή επιθετικό, δεν θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει μέχρι τον Ιανουάριο.

Την Κυριακή (31/12) οι "ροχιμπλάνκος", που έδωσαν 66 εκατ. ευρώ στους "μπλε", ανακοίνωσαν την απόκτηση του πολιτογραφημένου Ισπανού, ο οποίος επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια. Στην Ατλέτικο είχε υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2006, προτού πωληθεί το καλοκαίρι του 2009 στη Βαγιαδολίδ και γίνει επαναγορά έναν χρόνο αργότερα.

Σε αυτά τα 6,5 χρόνια στα οποία ανήκε στους "ροχιμπλάνκος", εκ των οποίων στα 3,5 χρόνια ήταν δανεικός σε Μπράγκα, Θέλτα, Αλμπαθέτε και Ράγιο Βαγεκάνο, φόρεσε 134 φορές τη φανέλα της Ατλέτικο, σημείωσε 64 γκολ, έβγαλε 22 ασίστ και κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2014, το κύπελλο του 2013, το Super Cup Ευρώπης του 2010 και του 2012, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League το 2013-2014.

"Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την προσπάθεια να επιστρέψω. Ανυπομονώ να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα" ανέφερε ο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος τους τελευταίους τρεις μήνες έκανε προπονήσεις με την Ατλέτικο. Στην Τσέλσι ο Βραζιλιάνος έπαιξε 3,5 σεζόν και έδωσε 120 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, στους οποίους σημείωσε 58 τέρματα και μοίρασε 24 ασίστ. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, το 2015 και το 2017, ενώ το 2015 κατέκτησε και το League Cup.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΒΙΤΟΛΟ

Την Κυριακή (31/12) η Ατλέτικο ανακοίνωσε και την επιστροφή του Βιτόλο. Τον 28χρονο Ισπανό εξτρέμ είχε παραχωρήσει δανεικό στη Λας Πάλμας, καθώς δεν ήταν σε θέση να τον χρησιμοποιήσει, για τον ίδιο λόγο που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ο Ντιέγκο Κόστα. Οι Μαδριλένοι είχαν αποκτήσει τον Βιτόλο το περασμένο καλοκαίρι από τη Σεβίλλη αντί 36 εκατ. ευρώ.

Η Ατλέτικο ανακοίνωσε την επιστροφή του Ντιέγκο Κόστα
Βιτόλο

Photo credits: Atletico de Madrid twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ