LA LIGA

Γρανάδα - Ρεάλ 1-2: Αγγίζουν την κούπα οι Μαδριλένοι

Real Madrid's Sergio Ramos, center, gestures with his teammate Benzema during the Spanish La Liga soccer match between Granada and Real Madrid at the Los Carmenes stadium in Granada, Spain, Monday, July 13, 2020. (AP Photo/Jose Breton)
Real Madrid's Sergio Ramos, center, gestures with his teammate Benzema during the Spanish La Liga soccer match between Granada and Real Madrid at the Los Carmenes stadium in Granada, Spain, Monday, July 13, 2020. (AP Photo/Jose Breton) AP PHOTO/JOSE BRETON

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μία τεράστια εκτος έδρας νίκη κόντρα στην Γρανάδα με σκορ 2-1 και είναι πλέον αγκαλιά με τον τίτλο της πρωταθλήτριας, με τη διαφορά της από την Μπαρτσελόνα να είναι στο +4 δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε (VIDEOS).

Αποστολή εξετελέσθη! Το ματς στο "Λος Κάρμενες" ήταν τελικός για την Ρεάλ Μαδριτης στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο και το φινάλε του αγώνα με την Γρανάδα για την 36η αγωνιστική βρήκε τους παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν να φεύγουν με ψηλά το κεφαλι έχοντας επικρατήσει με σκορ 2-1.

Οι Μεντί και Ράμος έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στους μερένγκες στα πρώτα 16 λεπτά με δύο εντυπωσιακά γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα της Ρεάλ άντεξε στην πίεση που δέχτηκε μετά το γκολ του Ματσίς στο 50', για να έρθει ετσι η 9η διαδοχική νίκη στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος που την κράτησε στο +4 από την Μπαρτσελόνα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της La Liga.

Αυτή είναι η πρώτη φορα στη καριέρα του ως προπονητής που ο Ζινεντιν Ζιντάν μετράει 9 σερί νίκες σε επίσημα ματς, με την Ρεάλ να απέχει πλέον δύο βαθμούς από τον τίτλο και να έχει τη χρυσή ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια την ερχόμενη Πέμπτη αν νικήσει την Βιγιαρεάλ στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο".

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Γρανάδα μπήκε με όρεξη και ενέργεια στο παιχνίδι και οι παίκτες της μάρκαραν μέχρι και την περιοχή του Κουρτουά, με την Ρεάλ να βρίσκει όμως το αντίδοτο σε αυτή την πίεση με ένα γκολ βγαλμένο από το playstation.

Αυτό σημειώθηκε από τον Φερλάντ Μεντί (έγινε ο 10ος Γάλλος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για λογαριασμό των μερένγκες στην La Liga), με τον αριστερό μπακ της ομάδας του Ζιντάν να μπαίνει σαν οδοστρωτήρας στην περιοχή των γηπεδούχων στο 10' και να κεραυνοβολεί τον Ρουί Σίλβα με ένα ασύλληπτο σουτ από απίστευτα πλάγια θέση (0-1).

Τη δόξα του συμπατριώτη του "ζήλεψε" ο Μπενζεμά και έξι λεπτά αργότερα έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του. Ο φορ των Μαδριλένων δέχτηκε φοβερή ασίστ από τον Ίσκο και μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, για να κάνει ωραία προσποίηση σε αντίπαλό του και κατόπιν να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας (0-2). Αυτό ήταν το 167ο τέρμα του στο ισπανικό πρωτάθλημα ενώ συνολικά έφτασε τα 246 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Tα γκολ αυτά έκοψαν τα πόδια των παικτών της Γρανάδα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φτάσουμε στο 36' για να απειλήσουν για πρώτη φορά την εστία της Ρεάλ (ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντουάρτε), με την Ρεάλ από την πλευρά της να παίζει με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και να έχει την ευκαιρία στο 43' να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Μπενζεμά υποχρεώσε τον Ρουί Σίλβα σε πολύ δύσκολη επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η κατάσταση άλλαξε άρδην, με την Γρανάδα να σκοράρει στο 50' με τον Ματσίς (μπήκε στην περιοχή μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ερέρα και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά με υπέροχο πλασέ) και όχι μόνο να ξαναμπαίνει στο ματς αλλά να στριμώχνει τους Μαδριλένους στα σχοινιά.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξανόταν η πίεση προς την εστία του Κουρτουά (ο οποίος είδε την εστία του να παραβιάζεται μετά από 506 αγωνιστικά λεπτά), με την Ρεάλ να αδυνατεί να ελέγξει το ρυθμό και να φτιάξει φάσεις και τους Ανδαλουσιανούς να πατούν αρκετά συχνά στα αντίπαλα καρέ και να ψάχνουν τη μία μεγάλη φάση που θα έφερνε την ισοφάριση.

Αυτή ήρθε νομοτελειακά στο 85' αλλά δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν πέφτοντας πάνω στο τείχος που έστησαν οι Κουρτουά και Ράμος. Ο Βέλγος κίπερ είπε αρχικά όχι στον Αντονίν πέφτοντας σωστά στη δεξιά γωνία της εστίας του και στην εξέλιξη της φάσης ο Αζίζ πήγε να γίνει ήρωας για τους γηπεδούχος αλλά ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος έδιωξε σωτήρια τη μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή!

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν βασανιστικά για τον Ζιντάν, τους παίκτες του και τους οπαδούς της Ρεάλ, ωστόσο το 2-1 υπέρ των μερένγκες έμεινε μέχρι το φινάλε, για να είναι πλέον η Ρεάλ πολύ κοντά στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήτριας από το 2017 και 34ο συνολικά στην ιστορία της.

ΓΡΑΝΑΔΑ:Ρουί Σίλβα, Βίκτορ Ντίαθ (46' Πουέρτας), Χερμάν, Ντουάρτε, Ζιλ Ντίας, Αζίζ, Γιάνχελ Ερέρα (75' Αντονίν Κορτές), Φουλκιέ (54' Μοντόρο), Φέντε Βίκο (75' Ετέκι, Ματσίς (85' Κοϊμπάσι), Κάρλος Φερνάντεθ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (64' Ροντρίγκο), Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (64' Ασένσιο), Μπενζεμά

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 11 Ιουλίου

Οσασούνα - Θέλτα 2-1 (23' Γκαγέγο, 90+1' Αρνάιθ / 10' Μίνα)

Βαγιαδολίδ - Μπαρτσελόνα 0-1 (15' Βιδάλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπέτις 1-0 (74' Ντιέγκο Κόστα)

Κυριακή 12 Ιουλίου

Εσπανιόλ - Έιμπαρ 0-2 (25' πεν. 36' Εσπόσιτο)

Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 (71' Μπάρντι / 4' 45+1' Ραούλ Γκαρθία)

Λεγκανές - Βαλένθια 1-0 (18' πεν. Ρούμπεν Πέρεθ)

Σεβίλλη - Μαγιόρκα 2-0 (41' πεν. Οκάμπος, 84' Εν-Νεσίρι)

Δευτέρα 13 Ιουλίου

Αλαβές - Χετάφε 0-0

Βιγιαρεάλ - Σοθιεδάδ 1-2 (85' Καθόρλα / 61' Χοσέ, 75' Γιορέντε)

Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (50' Ματσίς / 10' Μεντί, 16' Μπενζεμά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 83

2. Μπαρτσελόνα 79

3. Ατλέτικο 66

4. Σεβίλλη 66

.................................

5. Βιγιαρεάλ 57

6. Χετάφε 54

.................................

7. Σοθιεδάδ 54

.................................

8. Μπιλμπάο 51

9. Βαλένθια 50

10. Γρανάδα 50

11. Οσασούνα 48

12. Λεβάντε 43

13. Μπέτις 41

14. Βαγιαδολίδ 39

15. Έιμπαρ 39

16. Θέλτα 36

17. Αλαβές 36

.................................

18. Λεγκανές 32

19. Μαγιόρκα 32

20. Εσπανιόλ 24

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 22

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ) 19

Ζεράρ Μορένο (Βιγιαρεάλ) 16

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα) 15

Ραούλ Γκαρθία (Μπιλμπάο) 15

Ιάγο Άσπας (Θέλτα) 13

Λούκας Οκάμπος (Σεβίλλη) 13

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

La Liga: Κάνει όνειρα ευρώπης η Μπιλμπάο
Ατλέτικο - Μπέτις 1-0: Με Ντιέγκο Κόστα στο Champions League της νέας χρονιάς
Βαγιαδολίδ - Μπαρτσελόνα 0-1: Μέσι και Βιδάλ την έφεραν στο -1 από την Ρεάλ
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ