Έτσι θα είναι το νέο γήπεδο της Βαλένθια

Το "Νόου Μεστάγια" που άρχισε να κατασκευάζεται το 2007 αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια, έστω και με νέο αρχιτεκτονικό σχέδιο (video).

Η Βαλένθια έπρεπε να αγωνίζεται από τη σεζόν 2009-2010 στο νέο γήπεδό της, το 'Νόου Μεστάγια", ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου οδήγησαν σε διακοπή εργασιών.

Οι επανέναρξη έγινε μετά από εύρεση χρηματοδότησης μέσω της τράπεζας "Bankia" το 2011, ωστόσο τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στον σύλλογο, οδήγησαν σε εκ νέου διακοπή και αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Τα αρχικά σχέδια είχαν αλλάξει και τον Νοέμβριο του 2013 η "Fenwick Iribarren Architects" παρουσίασαν νέο design του γηπέδου, με τη χωρητικότητα να μειώνεται από 75.000 θέσεις σε 61.500 θέσεις, ενώ υπήρξε συρρίκνωση του αριθμού θέσεων πάρκινγκ, του καλύμματος οροφής και ορισμένων άλλων πλάνων.

Τα σχέδια αυτά άλλαξαν για ακόμα μία φορά, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι "νυχτερίδες". Το νέο αρχιτεκτονικό σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στο εξωτερικό του γηπέδου και στον περιβάλλοντα χώρο. Όπως σημειώνει η ομάδα, το νέο γήπεδο θα "ζωντανεύει" τόσο κατά τις ημέρες των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια των υπολοίπων ημερών της εβδομάδας, αφού στόχος είναι να φιλοξενούνται διάφορα γεγονότα.

Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο σύλλογος θα αρχίζει τις συναντήσεις με τους αρμοδίους της πόλης και της χώρας για την έκδοση αδειών και πλέον η επανέναρξη των εργασιών και η ολοκλήρωση του πρότζεκτ μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ.

 

 

 

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24