LA LIGA

"Επίθεση" Batman στη Βαλένθια

"Επίθεση" Batman στη Βαλένθια

Η DC Comics απέστειλε εξώδικο κατά της Βαλένθια στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί το επετειακό έμβλημα που παρουσίασε η ισπανική για τα 100 χρόνια της μοιάζει με τον Batman!

Η Βαλένθια υιοθέτησε ένα νέο έμβλημα σε σχήμα νυχτερίδας (αυτό είναι και το παρατσούκλι της ομάδας) για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Η κίνηση αυτή ήλθε να ρίξει κι άλλο "λάδι στη φωτιά" στην κόντρα που έχει η ισπανική ομάδα με την DC Comics εδώ και 22 μήνες.

Η αμερικανική εταιρία απέστειλε εξώδικο κατά της Βαλένθια στην αρμόδια επιτροπή πνευματικών δικαιωμάτων στης Ευρωπαϊκή Ένωσης. Κεντρική ιδέα του εξωδίκου είναι ότι "παρατηρείται κίνδυνος σύγχυσης" με τον δημοφιλή ήρωά της, Batman.

"Επίθεση" Batman στη Βαλένθια

Η Βαλένθια πέρασε στην αντεπίθεση και ξεκαθάρισε ότι η ιστορία του εμβλήματός της (1919) είναι παλαιότερη από τον γνωστό ήρωα κόμικ, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1939.

"Δεν θ' αφαιρέσουμε το έμβλημά μας γιατί μας το ζητά η DC Comics. Δεν έχει κάποιος την παγκόσμια αποκλειστικότητα χρήσης. Όταν η ομάδα μας έπαιζε με τη νυχτερίδα στο στήθος, στις ΗΠΑ κυνηγούσαν βίσονες", υποστήριξε εκπρόσωπος της Βαλένθια.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ