LA LIGA

Έγραψε ιστορία ο Βαλβέρδε, πεντάρα η Αθλέτικ

Athletic Bilbao's head manager Ernesto Valverde gestures during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Saturday, March 18, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Athletic Bilbao's head manager Ernesto Valverde gestures during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Saturday, March 18, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Στο 300ο παιχνίδι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της η Αθλέτικ συνέτριψε με 5-1 την Λας Πάλμας και πήρε μια νίκη που την φέρνει σε θέση Europa League.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέταγε φωτιές στην επίθεση στο 300ο ματς του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας, που κέρδισε με το εντυπωσιακό 5-1 την Λας Πάλμας.

Στο τέλος της σεζόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Μπιλμπάο, με την οποία συμπλήρωσε την Μεγάλη Παρασκευή 300 αγώνες ή αλλιώς 137 νίκες, 67 ισοπαλίες και 96 ήττες από το 2003-2005 και 2013-2017.

Όλα αυτά στο ματς... γιορτή κόντρα στην Λας Πάλμας, την οποία η ομάδα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού διέλυσε με 5-1. Στο 7' ο Σαν Χοσέ έκανε το 1-0, ενώ δυο λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 από την εκτέλεση φάουλ του Μουνιαΐν.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 12' σε 2-1 όμως ο Αντούριθ στο 18' έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων στη Μπιλμπάο.

Οι Βάσκου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη με τους Μουνιαΐν αρχικά στο 58' και τον Αντούριθ εν συνεχεία στο 59' να διαμορφώνουν το τελικό 5-1.

Με αυτή τη νίκη η Αθλέτικ ανέβηκε στην 6η θέση με 53 βαθμούς που της δίνει την έξοδο στο Europa League έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι παραπάνω από την Σοσιεδάδ που έχει 52.

photo credits: (AP Photo/Alvaro Barrientos)

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ