LA LIGA

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 0-1: Ο Μέσι έκρινε το ντέρμπι με σούπερ γκολ

FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and FC Barcelona at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Sunday, Dec. 1, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and FC Barcelona at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Sunday, Dec. 1, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ένα πανέμορφο γκολ του Μέσι σε δημιουργία και εκτέλεση στο 86ο λεπτό χάρισε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη με 1-0 επί της Ατλέτικο στην Μαδρίτη και την έστειλε στην κορυφή, μαζί με την Ρεάλ (VIDEOS).

Μέσι ο καθοριστικός, Μέσι ο κορυφαίος! Το μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της La Liga μεταξύ της Ατλέτικο και της Μπαρτσελόνα είχε μεγαλη νικήτρια την δεύτερη που χάρη στον Λιονέλ Μέσι κατάφερε να αποδράσει από το Γουάντα Μετροπολιτάνο με ένα τεράστιο τρίποντο στη μάχη του τίτλου.

Με το ματς να είναι στο 0-0 στο 86', ο Pulga πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από το χώρο του κέντρου και αφού έκανε μία εντυπωσιακή κούρσα, την κατάλληλη στιγμή έπαιξε το 1-2 με τον Σουάρες και με άπιαστο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Όμπλακ.

Αυτό ήταν το 30ο γκολ του Αργεντινού σε 39 αναμετρήσεις του με την Ατλέτικο, με το τρίποντο αυτό να επαναφέρει την Μπαρτσα στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 πόντους, μαζί με την Ρεάλ.

Στον αντίποδα, η Ατλέτικο έμεινε στην 6η θέση, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να μην έχει καταφέρει από το 2010 και μετά που βρίσκεται στον πάγκο της να νικήσει τους Καταλανούς εντός συνόρων, μετρώντας πλέον 5 ισοπαλίες και 14 ήττες σε 19 παιχνίδια!

To πρώτο ημίχρονο στο σπουδαίο ματς της Μαδρίτης είχε γρήγορο ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και μερικές τρανταχτές ευκαιρίες, έλειπε όμως η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το γκολ. Η Ατλέτικο το άγγιξε τρεις φορές σε αυτό το διάστημα, όμως στάθηκε άτυχη καθώς στο 7' είδε τη μπάλα να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού μετά από γύρισμα του Ερμόσο που βρήκε στο απλωμένο πόδι του Φίρπο ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Τερ Στέγκεν.

Ο Γερμανός γκολκίπερ κατέβασε τα ρολά στο 20' όταν απέκρουσε με το αριστερό πόδι πάνω στη γραμμή της εστίας του το σουτ στην κίνηση από πλεονεκτική θέση του Ερμόσο ενώ στο 42' έβγαλε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο την καρφωτή κεφαλιά του Μοράτα.

Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 26' με το σουτ του Γκριεζμάν (στο πρώτο του ματς ως αντίπαλος στο Γουάντα Μετροπολιτάνο μετά από πέντε χρόνια με τη φανέλα των ροχιμπλάνκος), που μπλόκαρε ο Όμπλακ, με τον Σουάρες να απειλεί στο 36' με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο που έφυγε άουτ και τον Πικέ να έχει κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι στο 42'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ντέρμπι συνέχισε να έχει πολλές δυναμικές μονομαχίες, με τις μεγάλες φάσεις να είναι πάντως λιγότερες μπροστά στις δύο εστίες και την Μπαρτσελόνα να είναι εκείνη που πλησίασε περισσότερο στο γκολ, με τους Γκριεζμάν, Μέσι και Σουάρες.

Τελικά το βρήκε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε χάρη στην ποδοσφαιρική ευφυία του Λιονέλ Μέσι, με τον Pulga να νικάει ουσιαστικά όλη την άμυνα της Ατλέτικο και να χαρίζει ένα χρυσό τρίποντο στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στη μάχη του τίτλου, φέρνοντάς την ξανά στην πρώτη θέση μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης, 17 ημέρες πριν το πρώτο Clasico της σεζόν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Θέλτα - Βαγιαδολίδ 0-0

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Αλαβές - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (65' πεν. Λούκας Πέρεθ / 52' Ράμος, 69' Καρβαχάλ)

Σοσιεδάδ - Έιμπαρ 4-1 (25' Λε Νόρμαντ, 47' Ογιαρθάμπαλ, 57' Ζοζέ, 80' Έντεργκααρντ / 35' Ντιόπ)

Μαγιόρκα - Μπέτις 1-2 (55' πεν. Λάγκο Τζούνιορ / 7' πεν. Χοακίν, 33' Φεκίρ)

Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 2-1 (49' Μορένο, 70' Τόρες / 54' Ανγκουίσα)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Σεβίλλη - Λεγκανές 1-0 (63' Ντιέγκο Κάρλος)

Μπιλμπάο - Γρανάδα 2-0 (41' πεν. Ραούλ Γκαρσία, 83' Μπέρνιτσε)

Εσπανιόλ - Οσασούνα 2-4 (20' πεν. Ρόκα, 90+3' Καγέρι / 46' Γκαρσία, 49' Άβιλα, 84' Μονκαγιόλα, 90+2' πεν. Τόρες)

Χετάφε - Λεβάντε 4-0 (54' Καμπρέρα, 60' πεν. Μολίνα, 67' Ροντρίγκεθ, 78' Τίμορ)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1 (86' Μέσι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

La Liga: Ακάθεκτη Σεβίλλη φλερτάρει με την κορυφή
Αλαβές - Ρεάλ 1-2: Απόδραση από την Βιτόρια και προσωρινά μόνη στην κορυφή
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ