LA LIGA

Αστρονομική ρήτρα της Ατλέτικο στον Όμπλακ!

Atletico goalkeeper Jan Oblak saves a shot during the Europa League semifinal first leg soccer match between Arsenal FC and Atletico Madrid at the Arsenal stadium in London, Britain, Thursday, April 26, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Atletico goalkeeper Jan Oblak saves a shot during the Europa League semifinal first leg soccer match between Arsenal FC and Atletico Madrid at the Arsenal stadium in London, Britain, Thursday, April 26, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο χορός των εκατομμυρίων με επίκεντρο τους γκολκίπερ, οδηγεί την Ατλέτικο στην απόφαση να προσφέρει στον Γιάν Όμπλακ νέο συμβόλαιο με βελτιωμένους οικονομικούς όρους, διπλασιάζοντας ταυτόχρονα την ρήτρα αποδέσμευσής του.

Προσέχει, για να έχει... Νέο πολυετές συμβόλαιο στον Γιάν Όμπλακ, με αναπροσαρμογή του μισθού, αλλά και ταυτόχρονο διπλασιασμό του buy οut ρίχνει στο τραπέζι η Ατλέτικο, προκειμένου να κόψει την... όρεξη στους επίδοξους μνηστήρες του Σλοβένου γκολκίπερ.

Της μόδας έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι δαπανηρές μεταγραφές στη θέση του τερματοφύλακα ανά την ποδοσφαιρική υφήλιο, καθώς το ένα ρεκόρ σπάει μετά το άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Λίβερπουλ δαπάνησε 65+10 εκατ. ευρώ για να φέρει στο "Anfield" τον Άλισον Μπέκερ από τη Ρόμα, ενώ η Τσέλσι (παρ)έδωσε τα "γάντια" στον Κέπα , έναντι 80 εκατ. ευρώ, με τον Βάσκο να γίνεται η πιο δαπανηρή μεταγραφή πορτιέρο στην ποδοσφαιρική Βίβλο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των "reds" για τον Βραζιλιάνο.

Σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena SER", οι "κολτσονέρος" θέλουν να "δέσουν" τον 25χρονο στο "Wanda Metropolitano", επεκτείνοντας το συμβόλαιό του για δύο ακόμη χρόνια.

Ο διεθνής Σλοβένος γκολκίπερ έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2021, ωστόσο οι "ροχιμπλάνκος" θέλουν να διατηρήσουν το "Νο1" κάτω από τα μαδριλένικα γκολπόστ (τουλάχιστον) έως το 2023, ώστε να έχουν το... κεφάλι τους ήσυχο.

Ο πρώην κίπερ της Μπενφίκα αφίχθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στην ισπανική πρωτεύουσα, για να αποτελέσει τον "φύλακα-άγγελο" της Ατλέτικο, η οποία έκοψε επιταγή 16 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από τους "αετούς" της Λισαβόνας.

Να σημειωθεί ότι τη σεζόν 2015/16 ο Όμπλακ μάζεψε μόλις 18 φορές την μπάλα από τα δίχτυα του στον "μαραθώνιο" των 38 στροφών της La Liga, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των λιγότερων τερμάτων που έχει δεχθεί ποτέ πορτιέρο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ