LA LIGA

Ανατροπή χωρίς Κοουτίνιο για την Μπαρτσελόνα με Αλαβές

Ανατροπή χωρίς Κοουτίνιο για την Μπαρτσελόνα με Αλαβές
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες έκαναν την ανατροπή κι έδωσαν τη νίκη 2-1 στην Μπαρτσελόνα όταν βγήκε ο Φιλίπε Κοουτίνιο από τον αγώνα με την Αλαβές στο "Καμπ Νόου".

Ο νέος Φιλίπε Κοουτίνιο έκλεψε τα φώτα λόγω της πρώτης εμφάνισής του στο "Καμπ Νόου", ωστόσο οι... παλιοί Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες, με την αρωγή του αρχηγού Αντρές Ινιέστα, ήταν αυτοί που φρόντισαν ώστε η Μπαρτσελόνα να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με 2-1 την Αλαβές για την 21η αγωνιστική της Primera Division.

Οι Βάσκοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και από τη στιγμή που η άμυνα των Καταλανών έπαιζε πιο ψηλά από ποτέ, έβγαιναν... όποτε ήθελαν στο τετ α τετ με τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν. Σε μία τέτοια φάση, ο Τζον Γκουιντέτι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και προκάλεσε ανησυχία στους γηπεδούχους. Στο 43' ο Μέσι είχε ένα φάουλ στο δοκάρι, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν λειτουργούσε καλά, με τον Κοουτίνιο στο ντεμπούτο του στο βασικό σχήμα να παίζει δεξιά, αλλά με πιο ελεύθερο ρόλο.

Ανατροπή χωρίς Κοουτίνιο για την Μπαρτσελόνα με Αλαβές
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις αλλάζοντας τα δύο μπακ του με τους Τζόρντι Άλμπα και Σέρτζι Ρομπέρτο στο 52', ενώ λίγο αργότερα απέσυρε τον Κοουτίνιο, έβαλε τον Πάκο Αλκάθερ, αναδιοργάνωσε την επίθεση και οι "μπλαουγκράνα" ξεμπλόκαραν. Ο Σουάρες έχασε τετ α τετ, ο Ρουμπέν Ντουάρτε έσωσε σε κενή εστία, αλλά στο 72' ο ο Ουρουγουανός σημείωσε το 16ο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μέσι έφτασε τα 20 στο 200ό παιχνίδι πρωταθλήματος στο "Καμπ Νόου" και ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τους Βάσκους να φωνάζουν δικαιολογημένα για μη καταλογισμό πέναλτι στις καθυστερήσεις, σε κοντινό χέρι του Σαμουέλ Ουμτιτί.

Ανατροπή χωρίς Κοουτίνιο για την Μπαρτσελόνα με Αλαβές

Με τον Γιαν Όμπλακ να κρατάει για 59η φορά απαραβίαστη την εστία του σε 100 αγώνες πρωταθλήματος με την Ατλέτικο, οι Μαδριλένοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και νίκησαν με 3-0 τη Λας Πάλμας στο "Μετροπολιτάνο", βάζοντας τέλος σε ένα σερί τριών αγώνων δίχως νίκη. Οι "ροχιμπλάνκος" ήταν ανώτεροι, αν και οι νησιώτες προέβαλαν αντίσταση, μέχρι το 2ο ημίχρονο και το 7ο φετινό γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν. Στο 73' ακολούθησε ο Φερνάντο Τόρες με το 600ό τέρμα της Ατλέτικο στο πρωτάθλημα επί Ντιέγκο Σιμεόνε, για να κλείσει το σκορ ο Τόμας Πάρτεϊ με το 5ο τέρμα του σε 5 εύστοχα σουτ στη φετινή Primera Division.

Ανατροπή χωρίς Κοουτίνιο για την Μπαρτσελόνα με Αλαβές

Ο Χουάν Κάλα "σκότωσε" την ομάδα στην οποία ανήκε για 14 χρόνια, από τις ακαδημίες κιόλας, αφού με μία πάσα προς τον Άνχελ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, και μετά από επιθετικό φάουλ στον Σέρχιο Ρίκο που δεν καταλογίστηκε, έδωσε τη δυνατότητα για την ισοφάριση της Χετάφε σε 1-1, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή της Σεβίλλης. Οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν με τον Λουίς Μουριέλ στο 72ο λεπτό, ένα τέρμα που έδειχνε να οδηγεί στην τέταρτη σερί νίκη, λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου απέναντι στη Λεγανές. Παρ' όλα αυτά, τα σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται για την ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα, που με το 1-1 μένει πίσω στη μάχη του Champions League.

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο (52' Ρομπέρτο), Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν (52' Άλμπα), Ράκιτιτς, Κοουτίνιο (66' Αλκάθερ), Ινιέστα, Παουλίνιο, Σουάρες, Μέσι

ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Αλέξις, Λαγκουάρντια, Μαριπάν, Ντουάρτε, Γκόμεθ, Μεδράν, Γουακάσο, Πέρες (63' Πεδράθα), Γκουιντέτι (75' Ελ Χανταντί), Σομπρίνο

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γκοδίν, Ερναντέζ, Κορέα (81' Πάρτεϊ), Γκάμπι, Κόκε (46' Καράσκο), Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες (80' Βιτόλο)

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ: Τσιτσισόλα, Σιμόν, Γκάλβεθ, Ναβάρο, Ντ. Καστεγιάνο (80' Ετσπόσιτο), Πενιάλμπα, Τολέδο, Τάνα (59' Γκόμεθ), Βιέρα, Σαμπέριο (62' Χιλ), Καλέρι

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Νάβας, Μερκάντο, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Σαράμπια (81' Πισάρο), Βάσκες (68' Νολίτο), Κορέα, Μπεν Γεντέρ (56' Μουριέλ)

ΧΕΤΑΦΕ: Γκουαΐτα, Ντακονάμ, Γκονθάλεθ, Κάλα, Αντούνες, Μπεργάρα (39' Μόρα), Αραμπάρι (75' Πατσέκο), Πορτίγιο, Σιμπασάκι (60' Φαζρ), Εντιάιγ, Άνχελ

ΛΕΓΑΝΕΣ: Κουέγιαρ, Θαλδούα, Μπουστίνθα, Μαντοβάνι, Γκαρθία, Μπράσανατς, Γκουμπάου, Ράμος (78' Μουνιός), Γκάμπριελ (60' Αμραμπάτ), Ναράνχο (68' Σιέρα), Γκερέρο

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Λόπεθ, Ναβάρο, Ντουάρτε, Ερμόσο, Μαρτίν, Σάντσεθ, Λόπεθ, Γκρανέρο (81' Χουράδο), Μπαπτιστάο, Μορένο, Γκαρθία (68' Νταρντέρ)

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Μπιλμπάο - Έιμπαρ 1-1 (50' Αντούριθ / 73' Κίκε)

Σάββατο

Ντεπορτίβο - Λεβάντε 2-2 (19' Αντριάν Λόπεθ, 45' Αντόνε / 80' και 84' Ίβο Λόπεθ)

Βαλένθια - Ρεάλ 1-4 (58' Σάντι Μίνα / 16' πέν. και 38' πέν. Κρ. Ρονάλντο, 84' Μαρσέλο, 89' Κρόος)

Μάλαγα - Ζιρόνα 0-0

Βιγιαρεάλ - Σοθιεδάδ 4-2 (5' Ρουίθ, 17' Φορνάλς, 20' Μπάκα, 34' Καστιγέχο / 24' Γιορέντε, 58' Ζοζέ)

Κυριακή

Λεγανές - Εσπανιόλ 3-2 (11' αυτ, 82' αυτ. Ερμόσο, 69' Γκερέρο / 49' Ναβάρο, 88' Ερμόσο)

Ατλέτικο - Λας Πάλμας 3-0 (61' Γκριεζμάν, 73' Τόρες, 88' Πάρτεϊ)

Σεβίλλη - Χετάφε ()

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 2-1 (72' Σουάρες, 84' Μέσι / 23' Γκουιντέτι)

Δευτέρα

Θέλτα - Μπέτις (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 57

2. Ατλέτικο 46

3. Βαλένθια 40

4. Ρεάλ 38*

5. Βιγιαρεάλ 37

6. Σεβίλλη 33

7. Έιμπαρ 29

8. Θέλτα 28

9. Ζιρόνα 28

10. Λεγανές 28*

11. Χετάφε 28

12. Μπιλμπάο 27

13. Μπέτις 27

14. Εσπανιόλ 24

15. Σοθιεδάδ 23

16. Λεβάντε 19

17. Αλαβές 19

18. Ντεπορτίβο 17

19. Μάλαγα 13

20. Λας Πάλμας 11

*Λεγανές και Ρεάλ έχουν ματς λιγότερο

**οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

***ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

*****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

20 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

16 γκολ

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

12 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

10 γκολ

Σιμόνε Τζάτζα (Βαλένθια)

Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα)

Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

9 γκολ

Ροντρίγκο (Βαλένθια)

Μαξιμιλιάνο Γκόμες (Θέλτα)

Σεντρίκ Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ)

8 γκολ

Πόρτου (Ζιρόνα)

Παουλίνιο (Μπαρτσελόνα)

Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ)

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 2-1

Ατλέτικο - Λας Πάλμας 3-0

Σεβίλλη - Χετάφε 1-1

Λεγανές - Εσπανιόλ 3-2

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ