LA LIGA

Αλαβές - Ρεάλ 1-2: Απόδραση από την Βιτόρια και προσωρινά μόνη στην κορυφή

Real Madrid's Karim Benzema, left, duels for the ball with Alaves' Ximo Navarro during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Alaves at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Real Madrid's Karim Benzema, left, duels for the ball with Alaves' Ximo Navarro during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Alaves at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στη Βιτόρια της Αλαβές (1-2) και είναι - έστω και προσωρινά - μόνη στην κορυφή με 31 βαθμούς. Στους 18 παρέμειναν οι Βάσκοι.

Σε καλό φεγγάρι βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης το τελευταίο διάστημα. Η "βασίλισσα" επικράτησε 2-1 στην έδρα της Αλαβές στη βροχερή Βιτόρια και έφτασε τους 31 βαθμούς, ούσα -έστω και προσωρινά - μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας τι θα συμβεί και στο κυριακάτικο ντέρμπι (1/12, 22:00) ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα στο "Wanda Metropolitano".

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, την στιγμή που η Αλαβές έμεινε στους 18 βαθμούς. Οι Βάσκοι το πάλεψαν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η Ρεάλ είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο στο 10', με το 0-0 να μην αλλάζει ως το φινάλε του πρώτου μέρους, με τα τρία τέρματα να σημειώνονται στην επανάληψη. Στο 52' ο Ράμος εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Κρόος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 66' ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, από την άσπρη βούλα (έφτασε τα οκτώ γκολ).

Παρ' όλα αυτά, οι μερένγκες δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και σημειώσαν και δεύτερο τέρμα στο 69' με προβολή του Καρβαχάλ έπειτα από απόκρουση του Πατσέκο. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπενζεμά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει τρίτο τέρμα για την ομάδα του, αλλά το τρίποντο κατέληξε στους Μαδριλένους που βλέπουν τους υπόλοιπους από την κορυφή!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Θέλτα - Βαγιαδολίδ 0-0

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Αλαβές - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (65' πεν. Λούκας Πέρεθ / 52' Ράμος, 69' Καρβαχάλ)

Σοσιεδάδ - Έιμπαρ 4-1 (25' Λε Νόρμαντ, 47' Ογιαρθάμπαλ, 57' Ζοζέ, 80' Έντεργκααρντ / 35' Ντιόπ)

Μαγιόρκα - Μπέτις 1-2 (55' πεν. Λάγκο Τζούνιορ / 7' πεν. Χοακίν, 33' Φεκίρ)

Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 2-1 (49' Μορένο, 70' Τόρες / 54' Ανγκουίσα)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Σεβίλλη - Λεγκανές (13:00)

Μπιλμπάο - Γρανάδα (15:00)

Εσπανιόλ - Οσασούνα (17:00)

Χετάφε - Λεβάντε (19:30)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ