ΣΚΩΤΙΑ

Όγδοο διαδοχικό πρωτάθλημα για τη Σέλτικ

ΑΕΚ - ΣΕΛΤΙΚ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΣΕΛΤΙΚ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Σέλτικ νίκησε εκτός έδρας (0-3) την Αμπερντίν και κατέκτησε μαθηματικά δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος το όγδοο διαδοχικό πρωτάθλημα Σκωτίας και 50ό συνολικά της ιστορίας της. Παραμένει όμως δεύτερη σε τίτλους πίσω από τη Ρέιντζερς.

Για όγδοη συνεχόμενη σεζόν ο πρωταθλητής Σκωτίας παραμένει ίδιος! Η Σέλτικ κατέκτησε κι αυτόν τον τίτλο, καταλαμβάνοντας και μαθηματικά την πρώτη θέση στη Scottish Premiership δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της.

Οι Κέλτες φιλοξενήθηκαν στο "Πίντορντρι" του Αμπερντίν από την τοπική ομάδα, αλλά δεν συνάντησαν αντίσταση. Άνοιξαν το σκορ στο 40ό λεπτό με τον Λούστιγκ και διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Σιμούνοβιτς στο 53ο. Ο Εντουάρ στο 88ο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-3) για την ομάδα της Γλασκώβης.

Αυτό ήταν το 50ό πρωτάθλημα για τη Σέλτικ, απέχει πλέον μόνο τέσσερα από την Ρέιντζερς, η οποία αν και κατέκτησε τον τελευταίο της σχετικό τίτλο το 2011 - μεσολάβησε και η απουσία της από την πρώτη κατηγορία - έχει 54.

Η σύνθεση της Σέλτικ: Μπέιν, Λούστιγκ (90+2' Σινκλέρ), Σιμούνοβιτς, Άγερ, Τέρνι (56' Χέιγ), ΜακΓκρέγκορ, Μπράουν, Γουεά (73' Μπερκ), Ρόγκιτς, Φόρεστ, Εντουάρ.

ΟΙ ΠΟΛΥΝΙΚΕΙΣ

Ρέιντζερς 54

Σέλτικ 50

Αμπερντίν 4

Χαρτς 4

Χιμπέρνιαν 4

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ